Emmy-utdelingen:

Skuespilleren ble historisk

Skuespiller Zendaya ble historisk da hun vant pris under Emmy-utdelingen.

HISTORISK: Da Zendaya vant sin første pris under årets Emmy-utdeling ble hun historisk. FOTO: Chris Delmas/NTB
HISTORISK: Da Zendaya vant sin første pris under årets Emmy-utdeling ble hun historisk. FOTO: Chris Delmas/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets Emmy-utdeling er ved veis ende, og nattens hittil største overraskelse ble da skuespiller Zendaya (24) mottok sin aller første Emmy-pris.

«Euphoria»-stjernen virket å være forbløffet da talkshow-vert og kveldens programleder, Jimmy Kimmel (52), leste opp navnet hennes under søndagens virtuelle Emmy-utdeling.

STAKK AV MED SEIEREN: Det var en tydelig følelseladet Zendaya som vant pris under årets Emmy-utdeling. FOTO: NTB
STAKK AV MED SEIEREN: Det var en tydelig følelseladet Zendaya som vant pris under årets Emmy-utdeling. FOTO: NTB Vis mer

- Veldig, veldig nervøs

Zendaya mottok prisen for fremragende hovedrolleinnehaver i en dramaserie, for sin opptreden i HBO-dramaserien.

Den 24 år gamle skuespilleren, som spiller narkotikamisbrukeren Rue i tv-serien, skrev historie med sin Emmy-seier som den yngste skuespillerinnen som noensinne har vunnet kategorien.

- Jeg er veldig, veldig nervøs, uttalte Zendaya i sin takketale fra hjemmet sitt omgitt av venner og familie.

- Jeg vil bare si takk til tv-akademiet, og alle de andre kvinnene. Dette er sykt. Takk til HBO og A24 for støtten. Takk til familien min og teamet mitt. Til den utrolige rollebesetningen og de ansatte i «Euphoria». Jeg er så heldig og jeg er inspirert av alt dere gjør, fortsatte hun.

INTENST: I den tredje episoden av den populære ungdomsserien «Euphoria», overrasker karakteren Kat etter å ha fått en sex-tape av seg selv spredt på internett. Vis mer

- Det er håp i de unge der ute

24-åringen slo rekorden som tidligere ble satt av fjorårets vinner, Jodie Comer (27), som var 26 da hun mottok den samme prisen.

Zendaya er også den første mørkhudede skuespilleren som har vunnet prisen siden 2015, da «How to Get Away With Murder's» Viola Davis (55) vant.

- Jeg vet at dette føles som en veldig rar tid å feire, sa en følelsesladet Zendaya under takketalen sin fra hjemmet sitt, omgitt av familie og venner.

VANT PRIS: Zendaya stakk av med pris under årets Emmy-utdeling. Her avbildet i HBO-serien. FOTO: Eddy Chen/NTB
VANT PRIS: Zendaya stakk av med pris under årets Emmy-utdeling. Her avbildet i HBO-serien. FOTO: Eddy Chen/NTB Vis mer

- Men jeg vil bare si at det er håp i de unge der ute. Jeg vet at tv-programmet vårt ikke alltid føles som et godt eksempel på det, men det er håp hos de unge. Og jeg vil bare si til alle mine jevnaldrende der ute som gjør arbeidet i gatene, jeg ser dere, jeg beundrer dere og jeg takker dere, fortsatte hun.

Dette var også Zendayas første Emmy-nominasjon for sin portrettering av tenåringsmisbrukeren i HBO-dramaet.

USENSURERT: Den nye serien «Euphoria» hylles for å skille seg ut på flere områder. Vis mer

Mens TV-akademiet sjelden anerkjenner unge nominerte, viser seieren hennes at dette kan snu, spesielt i denne kategorien.

Den 24 år gamle skuespilleren var nominert i kategorien sammen med «The Crown»-skuespiller Olivia Colman (46), «Ozark»-stjerna Laura Linney (56), «Killing Eve»-skuespillerne Sandra Oh (49) og Jodie Comer samt Jennifer Aniston (51).

Det er en betraktelig annerledes Emmy-utdeling enn tidligere. Grunnet den pågående coronapandemien arrangeres årets prisutdeling digitalt fordelt på 20 byer i ti forskjellige land, og med 130 forskjellige kameraer på de ulike stedene stjernene befinner seg.

LES OGSÅ: Nettet koker etter gjenforeningen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer