Christy Giles og Hilda Marcela Cabrales-Arzola:

Skuespiller siktet for drap på modell (24)

Ble dumpet utenfor et sykehus i Los Angeles, mens venninnen ble dumpet utenfor et annet sykehus.

DREPT: Liket til modell Christy Giles ble dumpet utenfor et sykehus i Los Angeles. Nå er to menn siktet. Foto: Skjermdump Instagram
DREPT: Liket til modell Christy Giles ble dumpet utenfor et sykehus i Los Angeles. Nå er to menn siktet. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

I november kom nyheten om at modell Christy Giles (24) hadde blitt funnet død på et fortau utenfor et sykehus i Los Angeles. Det meldte blant andre Independent.

Giles skal ha vært ute på byen med venner før hun døde, og familien hevdet at det lå noe kriminelt bak. Den gang opplyste imidlertid politiet i Los Angeles at de mistenkte at dødsårsaken var en overdose.

SKUTT: Ana Abulaban ble skutt av mannen sin, Ali Abulaban, grunnet sjalusi. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Utenfor et annet sykeshus i filmbyen ble venninnen, arkitektdesigner Hilda Marcela Cabrales-Arzola (26), funnet i samme stand. Politiet mistenkte også overdose som dødsårsak.

Seinere ble det imidlertid kjent at politiet mistenkte at det var tre maskerte menn som sto bak ugjerningene. Nå er to av mennene siktet for hendelsene, ifølge People.

Skuespiller siktet

De to mennene, en skuespiller og en filmprodusent, er nå siktet for drap på både Giles og Cabrales-Arzola, ifølge Los Angeles Times.

De to mennene i 40-årsalderen ble først arrestert mistenkt for drap og medvirkning til drap i desemeber. Den gang ble den ene mannen løslatt, mens den andre ble fengslet.

DRAPSDØMT: Johanna Möller ble dømt for drapet på sin egen far, nå stiller hun opp i en ny dokumentarserie. Video: Viaplay Vis mer

Sistnevnte ble imidlertid ikke fengslet for denne hendelsen, men for tidligere anklager om overfall og voldtekt - i årene mellom 2010 og 2020, ifølge The Times.

Den ene mannen møter i retten neste uke, hvor han vil erklære seg ikke skyldig, ifølge hans advokat Jacob Glucksman.

«La oss gå herfra»

Det var 13. november i fjor at Christy Giles, som jobbet som modell, skal ha vært ute på byen med venner, da hun noen timer senere ble funnet dumpa utenfor et sykehus - død.

Modellens ektemann, Jan Cilliers, hevdet den gang at det fantes et videoopptak som viser kona bli etterlatt utenfor Southern California Hospital av en gruppe menn.

HELE HISTORIEN: I ABC-programmet «20/20» fortelles hele historien om drapsdømte Robert Bierenbaum og hans avdøde kone Gail Katz. Video: ABC/«20/20» Vis mer

Ektemannen selv befant seg i San Francisco da hendelsen inntraff. Han fortalte også at kona og en venninne møtte noen menn på en fest i byen, før de endte opp i en leilighet vest i Los Angeles.

- Jeg har alle meldingene hun utvekslet med andre den kvelden, og hun sendte en SMS til venninnen hun var sammen med klokken 05.30, hvor det sto «la oss gå herfra», uttalte Cilliers til ABC7.

Ifølge myndighetene ble kroppen hennes etterlatt utenfor sykehuset tolv timer seinere. Venninnen ble imidlertid dumpet utenfor et annet sykehus.

Cabrales-Arzola var bevisstløs da hun ble funnet, men døde på sykeshuet i underkant av to uker senere, 24. november.

Overdose

Rettsmedisineren i Los Angeles bekreftet i april at Giles døde som følge av overdose, mens Cabrales-Arzola døde av multippel organsvikt som følge av overdose.

Kvinnene hadde rusmidler som kokain, fentanyl, ketamin og MDMA i systemet, ifølge rettsmedisineren.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjernen Kobe Bryants liv. Halvannet år etter sto han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

Ifølge Giles' ektemann ville verken kona eller venninnen gjort noe slik av fri vilje.


- Venninnens toksikologiske undersøkelse kom tilbake, og jeg antar at de fant heroin i systemet hennes - noe som ingen av disse jentene noen gang ville gjort. Ikke frivillig, fastslo Cilliers kort tid etter kona og venninnens dødsfall.

LES OGSÅ: Pernilla (30) ble drept etter utdrikningslag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer