Nils Sletta:

Skuespiller Nils Sletta er død

Skuespilleren ble 77 år gammel.

DØD: Skuespiller Nils Sletta er død. Han ble 77 år gammel. Her er han avbildet på scenen i teaterstykket «Vaktmesteren». Foto: Morten Holm / NTB
DØD: Skuespiller Nils Sletta er død. Han ble 77 år gammel. Her er han avbildet på scenen i teaterstykket «Vaktmesteren». Foto: Morten Holm / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Nils Sletta er død, 77 år gammel. Det melder Telemarksavisa.

Han døde i natt, opplyser sønnen Torbjørn Sletta Jacobsen i et innlegg på Facebook torsdag.

«Vår kjære pappa orket ikke mer, og sovnet inn i natt. Han var ikke redd for det som skulle skje, det fortalte han meg en av de siste dagene. Det var en god trøst. Tov, Ragnhild og jeg var hos ham den siste stunden, slik han ønsket, og slik vi ønsket», skriver sønnen i innlegget.

«Tusen takk pappa, for mange gode stunder. Takk for at du var barnebarnas Goffa, takk for din rolighet og din lune humor. Takk for musikken du gav oss, og rollene du viste oss. En ekte spellemann», heter det videre.

NY SIDE: Adrian Sellevoll er ute med låta «Se hvordan vi lever», der han tar et oppgjør med sitt gamle jeg, og hyller kameraten som han mistet for et halvt år siden. Video: Sony Music / Rød Løper Vis mer

Mange roller

Nils Sletta ble født 23. april 1943 i Tuddal i Hjartdal, og har vært en kjent skuespiller og spellemann gjennom svært mange år. Han fikk sin debut som skuespilller på Riksteatret i 1965, og har også spilt ved Trøndelag teater.

Han ble fast ansatt ved Det norske teatret i 1969.

HAR GÅTT BORT: Nils Sletta vil bli husket som skuespiller og spellemann. Foto: Dag Jenssen / Samfoto / NTB
HAR GÅTT BORT: Nils Sletta vil bli husket som skuespiller og spellemann. Foto: Dag Jenssen / Samfoto / NTB Vis mer

Sletta vil bli husket for sine mange roller på teaterscenen, og han vært å se i stykker som Peer Gynt, Vestavind og Tusen fjordar, tusen fjell. Han har også deltatt i Marispelet på Rjukan.

Sletta ble også tildelt Kritikerprisen for rollen som Mattis i Fuglane i 1997.

FARVEL: Jan Thomas lar oss bli med i begravelsen til faren i «Jan Thomas' Verden». Reporter: Jonas Hammer. Video: Julie Easter / Dplay / Rød Løper Vis mer

Han har også vært å se på TV, og spilte grisebonden i Tor Neshov i «Berlinerpoplene» på NRK, som er basert på Anne B. Ragdes populære romanserie om familien Neshov i Trøndelag.

Sletta vant Gullruten for beste mannlige skuespiller for rollen i 2008. Nils Sletta spilte også hardingfele gjennom hele sitt liv.

LES OGSÅ: I sorg etter kjærestens brå død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer