VARETEKTSFENGSLET: En skuespiller ble denne uken varetektsfengslet i fire nye uker. Foto: NTB Scanpix
VARETEKTSFENGSLET: En skuespiller ble denne uken varetektsfengslet i fire nye uker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespiller fengslet i fire nye uker

Ble først pågrepet i en alvorlig narkotikasak tidligere denne måneden.

Publisert

Den 2. november ble en mannlig skuespiller i 20-årene pågrepet i en alvorlig narkotikasak i Oslo. Politiet knyttet ham til et beslag på mange kilo kokain.

Samme uke ble mannen varetektsfengslet i fire uker, hvor han i to av dem måtte sitte i full isolasjon.

Overfor Se og Hør forklarer mannens forsvarer, Petter Bonde, at varetektsfengslingen nå er blitt forlenget.

- Jeg kan bekrefte at han er varetektsfengslet i fire nye uker, men ønsker ikke å kommentere utover det, sier Bonde.

Oslo tingrett besluttet at skuespilleren kan sitte varetektsfengslet fram til 27. desember og ila ham brev- og besøkskontroll hele perioden.

- Venter på kjennelsen

Politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen forklarer at siktelsen er utvidet og bekrefter den ytterligere varetektsfengslingen. Han vil ellers ikke uttale seg, ettersom sakens dokumenter er klausulert.

- Vi venter på kjennelsen, men han har samtykket til videre fengsling i fire nye uker, sier politiadvokaten.

Saken fortsetter nedenfor.

- SAMTYKKET: Politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen opplyser at siktede har samtykket til videre fengsling. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
- SAMTYKKET: Politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen opplyser at siktede har samtykket til videre fengsling. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer

I begynnelsen av november ble det kjent at saken skal dreie seg om et tosifret antall kilo kokain. Ytterligere én person, en mann i 50-årene, er siktet i den samme saken. Vedkommende er i likhet med skuespilleren varetektsfengslet i fire nye uker, ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett.

Ifølge TV 2 er strafferammen for forholdet 10 års fengsel. Petter Bonde opplyser at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Tidligere tilfeller

Dette er ikke første gang skuespilleren er i kontakt med rettsvesenet. Mannen har tidligere måttet møte i retten for blant annet vold og trusler mot offentlige tjenestemenn.

Skuespilleren skal to dager på rad i slutten av oktober i fjor ha vært utagerende på en celle på politihuset i Oslo, ifølge Dagbladet.

Mannen i 20-årene har tidligere sittet i fengsel fordi han i 2013 ble utpekt som hjernen i den mye omtalte «sexfelle-saken». Ifølge Dagbladet ble han den gang dømt i Oslo tingrett til å gjennomføre samfunnsstraff på 373 timer, med en gjennomføringstid på ett år og seks måneder.

I juni skrev Dagbladet at mannen også var under etterforskning for voldtekt og hallikvirksomhet.

LES OGSÅ: - Selvfølgelig uheldig at dette glapp ut

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer