Skuespiller dømt:

Skuespiller dømt for hallik­virksomhet, trusler og vold

Er fra før dømt i den såkalte sexfelle-saken.

I RETTEN: Skuespilleren ble i 2013 dømt i den såkalte sexfelle-saken, sammen med en annen mann og to kvinner. Foto: NTB Scanpix
I RETTEN: Skuespilleren ble i 2013 dømt i den såkalte sexfelle-saken, sammen med en annen mann og to kvinner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En skuespiller i 20-åra er i Oslo tingrett dømt for blant annet hallikvirksomhet, trusler og grov vold. Dommen lyder på fem års fengsel.

Dommen er svært omfattende. Den dreier seg om 16 forskjellige forhold, og gjelder ti paragrafer i straffeloven.

Grov vold mot ekskjæreste

Dommens mest alvorlige punkt dreier seg om grov vold mot en ekskjæreste i på mannens bopel i fjor høst.

Kvinnen ble slått flere ganger i ansiktet, mistet en betydelig mengde hår, og fikk et stort sår i hodebunnen som måtte sys. Hun ble sykmeldt etter hendelsen.

Kvinnen er tilkjent 40 000 kroner i oppreisning.

Det var Nettavisen som først omtalte dommen.

Tok mesteparten

Mannen har deltatt i kritikerroste produksjoner i film og TV. Ifølge dommen drev han to kvinner i henholdsvis 20- og 30-åra ut i prostitusjon, og tok mesteparten av fortjenesten fra virksomheten.

Den yngste kvinnen hevdet i retten at de samlede omsetningen fra prostitusjonen var på rundt 2 millioner kroner, og krevde ca. 1 450 000 kroner i erstatning, siden hun ifølge sin forklaring bare fikk en andel på 30 prosent. Hun er tilkjent 1 267 500 kroner, samt oppreisning på 150 000 kroner - til sammen 1 417 500 kroner.

Inndragelse

Den andre kvinnen skuespilleren er dømt for å ha utnyttet i hallikvirksomheten, er tilkjent 120 000 kroner. Hun har forklart at hun knapt fikk noen andel fra prostitusjonen, som foregikk i 2015.

Mannen får også inndratt 532 650 kroner, som retten mener han ulovlig tilegnet seg gjennom den kriminelle virksomheten.

Under bevisførselen kom det fram at han leaset en luksusbil til 16 000 kroner i måneden, samt bodde i en fasjonabel leilighet på Oslo vest - alt dette ganske uforenlig med ingen eller minimalt med inntekt.

Skuespilleren er også dømt for å ha truet og slått en tidligere topptrener i fotball, hensikten var å presse ham for 100 000 kroner.

I varetekt

Mannen er blitt en gjenganger i rettsvesenet. I 2013, da han ennå var i tenåra, ble han dømt i den såkalte sexfelle-saken, der han, med hjelp av en kamerat og to kvinner, blant dem en tidligere Frøken Norge-deltaker, presset en rekke menn for penger etter at kvinnene hadde lurt dem med til en leilighet under lovnad om sex.

På seinsommeren i fjor ble han dømt til etter år og en måneds fengsel for blant annet vold og trusler mot flere fengselsbetjenter, og sitter for tida varetektsfengslet i en sak som dreier seg om besittelse av et stort parti kokain. Denne saken er fremdeles under etterforskning.

LES OGSÅ: Jubler over nytt familiebilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer