Ned Beatty

Skuespiller døde

Den populære skuespilleren Ned Beatty døde natt til søndag, 83 år gammel.

DØDE: Skuespiller Ned Beatty er død 83 år gammel. Her er han avbildet i 1978 i filmen «Superman». Foto: Shutterstock Editorial / Warner Bros. / NTB
DØDE: Skuespiller Ned Beatty er død 83 år gammel. Her er han avbildet i 1978 i filmen «Superman». Foto: Shutterstock Editorial / Warner Bros. / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Ned Beatty hadde en lang karriere bak seg og debuterte på det store lerretet i den kritikerroste filmen «Deliverance» i 1972, med Jon Voight og Burt Reynolds.

- Ned døde av naturlige årsaker søndag morgen omgitt av familien sin og sine kjære. Familien hans har besluttet å holde detaljene privat foreløpig. Ned var et ikonisk og legendarisk talent og en kjær venn. Han vil bli savnet av oss alle, sier Bettys manager, Deborah Miller i en uttalelse til The Wrap.

GÅTT BORT: Den folkekjære skuespilleren hadde en lang karriere bak seg. Foto: Bei/REX / NTB
GÅTT BORT: Den folkekjære skuespilleren hadde en lang karriere bak seg. Foto: Bei/REX / NTB Vis mer

Etter filmdebuten spilte han i over 160 filmer i biroller og som karakterskuespiller.

SAVNET: Spanske Olivia på seks år og Anna på ett år ble siste sett med faren sin på øya Tenerife 27. april. Nå er eldstedattera funnet død. Video: AP / Politiet Vis mer

Nominert

Han ble også nominert til Emmy for hovedrollen i miniserien «Friendly Fire» i 1979 og for birollen i miniserien «Last Train Home» i 1990.

Han ble ble også nominert til en Golden Globe for rollen i filmen «Hear My Song» i 1991.

Beatty ble også kjent for rollen i «Network» i 1976 hvor han spilte TV-sjefen Howard Beale, som gir en fem minutter lang, lidenskapelig monolog til filmens hovedperson, som prøver å selge TV-selskapet der Beale jobber. Det ga ham en Oscar-nominasjon, selv om dette er én av svært få scener hvor Beatty er på skjermen.

NYE DETALJER: Dokumentaren Caroline Flack: Her Life And Death» begynner snart å rulle på skjermen. Vis mer

I 1978 spilte han også assistenten til skurken Lex Luthor i «Superman»-filmen fra 1978 med Gene Hackman og Christopher Reeve.

Beatty hadde også blant annet roller i storfilmer som «Toy Story 3» og «Alle presidentens menn».

LES OGSÅ: Åttitallsstjerne (59) er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer