Pasha Lee:

Skuespiller (33) drept

Kjempet for hjemlandet.

DREPT: Den 33 år gamle skuespilleren Pasha Lee skal ha blitt drept i Ukraina søndag. Foto: Skjermdump Instagram
DREPT: Den 33 år gamle skuespilleren Pasha Lee skal ha blitt drept i Ukraina søndag. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Situasjonen i Ukraina tilspisser seg for hver dag som går, og så langt har over 400 sivile blitt drept i krigen, ifølge The Guardian.

Blant disse er den ukrainske skuespilleren Pasha Lee. Han ble bare 33 år gammel, og skal ha blitt drept søndag, skriver People.

Filmstjernen, kjent blant annet for å dubbe de ukrainske versjonene av «Hobbiten» og «Løvenes konge», skal ha vervet seg til en lokal del av det ukrainske militæret for å beskytte hjemlandet mot russiske okkupanter.

Det gjorde han etter at Russland, med Vladimir Putin i spissen, tok seg inn i Ukraina torsdag 24. februar. Det melder blant andre Odesa International Film Festival på Facebook.

BLOMSTER: 97 år gamle Haldis gikk viralt etter sinneutbrudd mot «Putin». Nå får hun takkekort og blomster fra Ukraina. Vis mer

Delte innlegg

Senest for tre dager siden publiserte Lee et innlegg på Instagram.

«De siste 48 timene har det vært mulighet til å sette seg ned og ta et bilde av hvordan vi blir bombet, og vi smiler fordi vi skal klare oss og alt blir Ukraina. Vi jobber!!!», skrev han.

Ifølge innlegget ble bildet tatt i byen Irpin, ikke langt fra Ukrainas hovedstad Kyiv.

Ifølge New York Times skjøt russiske styrker granater mot en bro i Irpin søndag. Broen skal ha blitt brukt til å evakuere mennesker fra området, og minst fire sivile skal ha blitt drept.

Skuespilleren har spilt i en rekke filmer i hjemlandet. 33-åringen har også jobbet som artist og programleder i Ukraina, ifølge Deadline.

LEKKET: Russlands president Vladimir Putin hadde lenge forsøkt å holde barna utenfor offentligheten, men så ble gamle bilder publisert på internett. Foto: AFP, Scanpix, Sergei Pugasjev Vis mer

LES OGSÅ: Russiske arvinger: - Jeg er redd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer