Kylie Jenner:

Skubbet ned fra tronen

Kylie Jenner har fått konkurranse - muligens fra et noe uventet hold.

ANDREPLASS: Realitystjerne og sminkemogul Kylie Jenner (22) har lenge vært den best betalte Instagrammeren. Nå har hun falt ned til en andreplass. Foto: NTB Scanpix
ANDREPLASS: Realitystjerne og sminkemogul Kylie Jenner (22) har lenge vært den best betalte Instagrammeren. Nå har hun falt ned til en andreplass. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange kjente personligheter har flere millioner følgere på bildedelingstjenesten Instagram, og de mest fulgte kan gjerne tjene klekkelige summer på sponsede innlegg.

Realitystjerne og sminkemogul Kylie Jenner (22) har i skrivende stund 184 millioner Instagram-følgere, og har lenge regjert på toppen som den best betalte på Instagram. I fjor skal Jenner ha tjent omtrent 1,2 millioner dollar på ett sponset innlegg, tilsvarende 11,2 millioner norske kroner, ifølge BBC.

Blitt danket ut

Men nå ser det ut til at Jenner har fått konkurranse, melder medier som BBC og Fox News. 22-åringen har nemlig falt ned fra Instagram-tronen og blitt erstattet av skuespiller Dwayne «The Rock» Johnson (48), som for øvrig følges av 189 millioner brukere.

Ifølge firmaet Hopper HQ, som spesialiserer seg på markedsføring i sosiale medier, kan Johnson tjene omtrent én million dollar, tilsvarende 9,4 millioner norske kroner, for ett enkelt sponset innlegg.

Kylie Jenner, på sin side, kan for tiden trolig «bare» tjene rundt 986 000 dollar, tilsvarende 9,25 millioner norske kroner, på et slikt innlegg.

LETTKLEDD: Kylie Jenner har hevet seg på «Carole Baskin»-trenden på Tiktok, og det går ikke ubermeket hen. Vis mer

På toppen av det hele ble også «Jumanji»-stjernen erklært som den best betalte skuespilleren i Hollywood i 2019, ifølge bransjebladet Forbes.

På listen over årets best betalte kjendiser på Instagram finner man også kjente navn som Cristiano Ronaldo, Kim Kardashian, Ariana Grande og Selena Gomez.

Den eksakte summen for sponsede reklameinnlegg er likevel ikke kjent, grunnet hemmeligholdet rundt markedsførere og influensere.

UVANLIG SMINKEVIDEO: Kylie Jenner og Khloé Kardashian filmer mens de sminker seg. Det er bare én detalj som gjør det hele litt spesielt. Video: Rød Løper / Youtube.com/Kylie Jenner Vis mer

Tjent seg søkkrik på sminke

Jenner er kanskje ikke lenger den best betalte Instagrammeren, men hun sutrer trolig ikke av den grunn. «Keeping Up With The Kardashians»-stjernen har hatt stor suksess med sminkemerket Kylie Cosmetics, som hun lanserte i 2015.

22-åringen har tidligere blitt utnevnt til verdens yngste «selfmade» milliardær av Forbes. Men tidligere meldte Forbes at hun hadde mistet milliardær-tittelen.

View this post on Instagram

i’m pretty good at this makeup thing

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Forbes publiserte nemlig en sak der de beskyldte sminkemogulen for å ha forfalsket en rekke skattedokumenter og selvangivelser - slik at det skulle se ut som at hun var milliardær. Det skrev blant andre Sky News.

Forbes mente også at Jenner skulle ha fabrikkert inntektstallene i Kylie Cosmetics - for å se rikere ut enn det hun egentlig er.

KORSETT: Kim Kardashian liker å sjokkere, og det gjør hun, nok en gang, på Instagram. Video: Rød Løper Vis mer

22-åringen på sin side slo tilbake mot anklagene. På Twitter gikk hun hardt ut, og skrev at Forbes hadde publisert unøyaktige uttalelser og antakelser de ikke hadde grunnlag for. Hun hadde heller ikke forfalsket de aktuelle dokumentene, hevdet hun.

«Hva er det jeg våkner opp til? Jeg trodde dette var et anerkjent nettsted. Alt jeg ser, er en rekke unøyaktige utsagn og ubeviste antakelser. Jeg har aldri bedt om noen tittel eller prøvd å lyve meg dit, ALDRI. Ferdig», skrev Jenner på Twitter.

Kort tid etter publiserte Forbes en sak med tittelen «Kylie Jenners nett av løgner», hvor de redegjorde for bakgrunnen for anklagene. Bransjemagasinet mente at hennes milliardærstatus delvis skyldtes et salg av 51 prosent av eierandelene i Kylie Cosmetics til skjønnhetsselskapet Coty.

ETTERTRAKTET: TV-profil Emma Ellingsen har over en halv million følgere på Instagram, og det er ikke bare nordmenn som har fått øynene opp for skjønnheten. Video: Steffen Pettersen / Reporter og edit: Kine Falch Vis mer

LES OGSÅ: Tjener over 5,4 milliarder på én dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer