Skrytt opp i skyene i England

- A-ha er hottere enn noen gang før!

FÅR ROS: A-ha, her tilstede i London, får massiv skryt av Daily Mail. Foto: Stella Pictures
FÅR ROS: A-ha, her tilstede i London, får massiv skryt av Daily Mail. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: "A-ha er tilbake! Norges hotteste band returnerer fra villmarken med et nytt album og turné".

Slik lyder overskriften til britiske Daily Mail, som har skaffet seg et eksklusivt intervju med det de mener er Norges aller beste band gjennom tidene.

Og nyhetsgiganten roser trioen opp i skyene, etter det de mener var en "dødperiode" for gruppen som består av Morten Harket (49), Magne Furuholmen (46) og Paal Waaktaar-Savoy (47).

"På midten av 80-tallet var de det hotteste bandet på hele planeten. Og nå, nesten 25 år senere gjør A-ha et comeback - og de er hottere enn noen gang før", lyder det.

Daily Mail føyer seg med det inn i rekken av storheter som har gitt lovord til bandet. Tidligere har giganter som Oasis-brødrene Liam og Noel Gallagher, Coldplay, U2 og Robbie Williams uttrykket sin begeistring over A-has musikk.

Forsvant fra Storbritannia
Avisen minner leserne på at dette er gruppens niende album, noe de fleste i Storbritannia ikke vil tro. Det er rett og slett fordi A-has suksess på de britiske øyer tok en pause på begynnelsen av 90-tallet.

- Når man ikke er så ofte i Storbritannia, er man gjerne like aktiv et annet sted i verden, og det var mer eller mindre tilfellet for meg. Jeg droppet aldri ut av rampelyset. Men vi gjorde det sett fra Storbritannias synsvinkel, sier Morten Harket til avisen.

Det var gruppens tre første album som nøt stor suksess i England, med singler som "The Sun Always Shines on TV", "Take on me", og "Hunting High and Low" som de virkelig store hitene.

Nå tror Daily Mail at A-ha er klar for en ny storhetstid med albumet "Foot of the Mountain", med singelen med samme navn som "vendepunktet".

"Foot of the Mountain" er en sammensmelting av gammel og ny A-ha: De klassiske synthesizerne fra deres tidligere stil blandet med en melodiøs og uforutsigbar flow som kan minne om Keane - et av bandene som nevner A-ha som deres største innflytelse".

"Denne låta er klar til å putte A-ha tilbake på kartet, og en Englandsturné i november kommer til å bekrefte at dette er en gruppe som er her for å bli. De er eldre, de er klokere og de både ser og hører bedre ut enn noen gang tidligere".

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected], eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: A-ha ble kledd av i tollen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer