GLAMOUR: Rønningen skryter av Jan Thomas, og Jan Thomas skryter av Rønningen. Foto: Parkveien
GLAMOUR: Rønningen skryter av Jan Thomas, og Jan Thomas skryter av Rønningen. Foto: ParkveienVis mer

Skryt og verden skryter av deg

Ikke snakk dritt om andre - er budskapet i "Oppskriften". Men Magnus S. Rønningen glipper her og der.

SEHER.NO: - Klisjeer er klisjeer fordi de er sannheter som er helt opplagte, skriver journalist, partyfikser og kjendisentreprenør Magnus S. Rønningen (29) i sin debutbok "Oppskriften for deg som vil opp og fram".

Og med det prøver han å gjøre en ny klisje til sannhet: Skryt og verden skryter av deg.

Magnus Rønningen startet sin akersgatakarriere som tabloid 19-åring og har senere gjort seg markert som partyfikser, tv-journalist og eventarrangør.

I sin første bok gir han råd for den som ønsker å komme seg opp i kjendisverdenen, og han bruker flittig sine egne erfaringer båder fra hjembygda Otta, Oslo og Hollywood hvor han har bodd en periode.

I boka sørger Rønningen for å namedroppe omtrent alle kjendiser han har vært i større og mindre kontakt med. Og én ting har han lært i sin tid som nettverksbyggende journalist - ikke skriv stygt om noen.

Rause Petter Stordalen
Se selv hvordan han roser for eksempel finanskjendisen Petter Stordalen:

"Milliardærer skal være måteholdne som Olav Thon, men ennå har jeg til gode å se Petter la noen andre ta regninga. En gang prøvde jeg å slenge fram mitt overtrukkede Nordea-kort.

- Hvis du betaler for avisa imorra, og jeg betaler resten av denne turen, har vi kanskje brukt like mye av formuen vår, svarte han dønn seriøst.
[...]

På syv år har Stordal gått fra å være en alle likte å gjøre narr av til en alle har lyst til å kjenne, og han har hatt det morsommere enn de fleste på veien."

Glamorøse og elskede Jan Thomas
En annen kjendis som i likhet med Rønningen er kommet hjem fra Hollywood til Norge, blir også beskrevet i rosende ordelag.

"For selv om Jan Thomas på mange måter er noe av det mest glamorøse Norge har å by på, med botox, kjendisvenner og purung forlovede, er han også folkelig. [...] Han byr på seg selv. [...] Han er ydmyk og glamorøs på samme tid. Sånn sett har han gjort alt riktig."

Talentfulle Ari
Forfatter og prinsgemal Ari Behn er nok en kjendis som Rønningen ser opp til:

"Da Aris 15 minutter med berømmelse var over, hadde han både prinsessen, tittelen som Norges best kledde mann og en bestselger belønnet med terningkast seks i Norges største avis på skuldra. Ari Behn hadde kommet for å bli. Og bare så det er sagt, Ari har også talent. Han er en dyktig forfatter."

Og det fortsetter og fortsetter...

"Morten Harket er , for de som ikke vet det, en helvetes god sanger. Ane Dahl Torp er en fatastisk skuespiller, og John Carew er en jævel med ballen."

"Mira Craig har kanskje en rumpe ingen kan vise maken til, men det er først og fremst viljestyrken som gjør henne unik."

"Pia Haraldsen har holdt navnet sitt varmt ved å gå på alt som er av fester dette året. Hun har til gjengjeld brukt sitt vennskap med stylisten Jan Thomas til å sørge for å se ut som en superstjerne hver gang."

Marion Ravns nedtur
Men innimellom klarer Akersgatas tidligere enfant terrible å snike inn noen nålestikk, nesten forkledd som skryt. Om popartisten Marion Ravn skriver han at hun ble nødt til å reise rundt på billige hoteller etter at suksessen hennes var over:

"Du er ikke heldig når du har ofret venner, familie, barndom og skolegang fra du var tolv år gammel og jobbet døgnet rundt de neste ti åra for til slutt å oppleve en velfortjent suksess.
En suksess som varer tre år, før du er tilbake på bar bakke og reiser fra billig motell til billig motell sammen med 80-talls-legenden Meat Loaf for å tjene nok penger til å kunne satse videre.
Da er du ikke heldig på noen annen måte enn at du er født med uvanlig mye bein i nesa og panserstål i bein og armer."


Rønningen passer også på å fortelle leserne at alle redaksjoner mente Tone Damli Aaberge var en guttegal jente, men pakker det inn som skryt.

"Tone Damli Aaberge, en gang for lenge siden kjent som Idol-Tone, hadde ord på seg for å være glad i gutter. Det ble strengt tatt aldri gjort noen ordentlig sak om det, men hun fikk kilometervis med spalteplass på grunn av det. For alle reaktørene vill ha intervju med henne i håp om at noen skulle få henne til å si noe om ryktene 1-0 til Tone."

Skryt smitter
Omslaget på boka er beviset på at klisjeen "Skryt og verden skryter av deg" holder vann. I alle fall innen kjendisverdenen.

En leseranmeldelse lyder nemlig slik på forsiden av boka: "En pageturner av dimensjoner! Drøyt underholdende, uvanlig lærerikt og sterkt fascinerende."

Og forfatteren av disse ordene er selvfølgelig ingen ringere enn Jan Thomas.

Har du et tips om kjendisene? Tips oss på seher@seher.no!

LES OGSÅ: Marion på jobb for nakenkalender