ALVORLIG SKADD: Her blir Dagbladet-journalist Carsten Thomassen evakuert av norske journalister og norske og amerikanske soldater fra Serena Hotel i Kabul.  Foto: SCANPIX
ALVORLIG SKADD: Her blir Dagbladet-journalist Carsten Thomassen evakuert av norske journalister og norske og amerikanske soldater fra Serena Hotel i Kabul. Foto: SCANPIX Vis mer

Skriver bok om morderen

TV 2s Fredrik Græsvik skriver om Serena Hotel-angrepet.

SEHER.NO: Nå kan livet til terroristen Mohammed Ramadan, en av de ansvarlige bak Serena Hotel angrepet som tok livet av Dagbladet-journalist Carsten Thomassen (38), bli bok, skriver VG.

Det er TV 2-reporter Fredrik Græsvik (41) som nå har planer om å skrive bok om det dramatiske terrorangrepet, som endte i flere dødsfall.

Ramadan var den eneste av terroristene som ikke sprengte seg selv til døde, og forsøkte å flykte etter angrepet.

Terroristen ble senere arrestert, og vil ifølge afghansk politi mest sannsynlig bli hengt innen året er omme.

Men før den tid ønsker altså Græsvik å intervjue han for å forsøke å finne ut mer om hvorfor og hva som egentlig hendte under Serena-angrepet.

- Vi vet ikke hvorfor han ikke sprengte seg selv. Kanskje han ville treffe på en samling beboere så han kunne ta mange med seg i døden, men fant ingen. Samtidig lå jo vi norske mediefolk i en korridor og hjalp Carsten, som var hardt såret. Til alt hell fant han oss ikke, sier Græsvik til VG.

TV 2-reporteren har blitt tildelt 100.000 kroner av Fritt Ord stiftelsen for å skrive bok om Ramadan og hans terrorgruppe, og det er Kagge forlag som skal publisere den.

Græsvik har også tidligere gitt ut en bok, "Høyt spill i Bagdad" (2003), fra konfliktområder.

- Det var en bok som ble skrevet raskt etter at jeg kom hjem, og var en slags reporters beretning om opplevelsene der. Husk at alt du opplever i en slik hverdag hvor de enkleste ting kan være dramatiske og risikable, sier Græsvik.

LES OGSÅ: - Haakons venn ble skutt