STOR SKUESPILLER: I tillegg til roller i filmer som «Cold Mountain», «Meet the Parents» og «Scent of a Woman» spilte James Rebhorn faren til CSI-agent Carrie Mathison i «Homeland». Foto: Showtime Networks Inc./Courtesy Everet / Everett Collection/All Over Press
STOR SKUESPILLER: I tillegg til roller i filmer som «Cold Mountain», «Meet the Parents» og «Scent of a Woman» spilte James Rebhorn faren til CSI-agent Carrie Mathison i «Homeland». Foto: Showtime Networks Inc./Courtesy Everet / Everett Collection/All Over PressVis mer

Skrev sin egen nekrolog før han døde

«Homeland»-stjernen James Rebhorn hadde levd med kreftdiagnosen i over 30 år.

SEOGHØR.NO: Fredag døde James Rebhorn etter en lang kamp mot hudkreft. Han ble 65 år gammel.

Etter å ha blitt inspirert av et teaterstykke skrev Rebhorn sin egen nekrolog, som nå har blitt publisert i ulike medier.

Skuespilleren takker venner og familie for kjærlighet og støtte og ber kona og døtrene om å ikke sørge mer enn nødvendig.

«Han etterlater seg kona Rebecca Fulton Linn og de to døtrene Emma Rebecca og Hannah Linn. De var ankeret i livet hans og ga ham friheten til å leve det. Uten dem, som alltid var i senteret i tilværelsen, ville livet hans ikke vært mer enn et blaff», skriver Rebhorn.

Takker kollegaene

«Barna hans gjorde ham ekstremt stolt. Deres dedikasjon til å forbedre menneskeheten og gjøre verden til et bedre sted ga ham håp for fremtiden. De takler sorg på forskjellige måter og de må sørge som de føler det passer. Han håper, uansett, at de bare vil sørge så mye som de trenger.»

Her kan du lese hele nekrologen.

Den suksessfulle karrieren er kun nevnt med et par linjer.

«Jim var heldig nok til å kunne leve av det han elsket. Han var en profesjonell skuespiller. Uten sine fantastiske lærere og de beste agentene i bransjen ville han ikke hatt noen stor karriere. Han var en heldig mann på alle måter», avslutter Rebhorn.

Skuespilleren hadde levd med kreftdiagnosen siden 1982, og hadde de siste månedene blitt mye verre.

James var best kjent som Claire Danes far Frank Mathison i TV-serien «Homeland», men har også spilt i store filmer som «Cold Mountain» og «Meet the Parents».

LES OGSÅ: - Jeg giftet meg oppover