Sophie Elise Isachsen:

Skrev om leilighetskjøp - stemte ikke

Influenseren kunne i oktober fortelle at hun hadde kjøpt leilighet i Tromsø. Denne uken skriver hun at leiligheten er solgt. Nå avkrefter tv-profilens far og manager alt.

ANNONSERTE KJØP: Sophie Elise Isachsen (25) fortalte følgerne sine at hun både hadde kjøpt og solgt leilighet i Tromsø. Det stemmer ikke. Foto: Espen Solli/TV 2
ANNONSERTE KJØP: Sophie Elise Isachsen (25) fortalte følgerne sine at hun både hadde kjøpt og solgt leilighet i Tromsø. Det stemmer ikke. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influenser og tidligere toppblogger Sophie Elise Isachsen (25) skrev på bloggen sin i oktober i fjor at hun hadde kjøpt leilighet i Tromsø. Den skulle hun ta over i desember, og så skulle hun pendle mellom Tromsø-leiligheten og rekkehuset hun bor i, i Oslo.

Flere medier omtalte leilighetskjøpet basert på blogginnlegget - TV 2, Nordlys, Harstad Tidende og iTromsø.

- Leilighetskjøpet skjedde ganske plutselig, jeg har ikke sett den engang, og jeg måtte ikke i budrunde. Plutselig fikk jeg bare en SMS med «gratulerer» fra megler da jeg satt ute å spiste lunsj alene. Kanskje fordi jeg kjøpte i oktober og markedet har vært litt treigt, skrev hun på bloggen ifølge Nordlys.

Blogginnlegget er nå slettet, men posten hun skrev på Facebook om leilighetskjøpet eksisterer fortsatt.

BLOGGET OM KJØP: Isachsen la 20. oktober ut et nå slettet blogginnlegg om at hun hadde kjøpt leilighet. Facebook-innlegget er fortsatt tilgjengelig. Foto: Skjermdump Facebook
BLOGGET OM KJØP: Isachsen la 20. oktober ut et nå slettet blogginnlegg om at hun hadde kjøpt leilighet. Facebook-innlegget er fortsatt tilgjengelig. Foto: Skjermdump Facebook Vis mer

Også i et annet blogginnlegg, datert 18. oktober, skriver Isachsen at hun har kjøpt leilighet i Tromsø. Dette innlegget er ikke slettet.

Kjøpte aldri Tromsø-bolig

Etter flere forsøk den siste uken, har det ikke lykkes Se og Hør å få tak i Sophie Elise for en kommentar til denne saken.

Nå kan derimot Se og Hør opplyse at ingenting av dette medfører riktighet. Far og manager Jan Olav Isachsen kan nemlig - oppsiktsvekkende nok - bekrefte at det aldri har vært noe boligkjøp i det hele tatt.

- Sophie Elise har dessverre misforstått litt når hun har uttalt seg. Eller kanskje har media misforstått. Det er riktig at hun vurderte å kjøpe en leilighet i Tromsø, og at vi var på visninger i byen. Men det ble ikke noe av kjøpet.

- Men hun skrev på sin egen blogg at hun både har kjøpt leilighet i Tromsø, at det «er en investering» - og at hun kjøpte den usett?

- Ja, og så fjernet hun innlegget fordi det likevel ikke stemte. Sophie Elise var ikke helt oppdatert. Hun kjøpte ingen leilighet.

Også Dagbladet og Se og Hør publiserte en video om saken:

BOLIGKJØP: Blogger og influencer Sophie Elise Isachsen og kjæresten har kjøpt sin andre bolig. Video: Rød Løper Vis mer

Se og Hør omtalte også flytteplanene til Isachsen i september. Da hadde hun skrevet på bloggen sin at hun ønsket å bytte på å bo i de to byene. På dette tidspunktet fortalte hun kun at hun hadde planer om å flytte, ikke at hun hadde kjøpt leilighet.

«Det blir fint å ha base i en annen by, hvor jeg kan trekke meg litt tilbake for å fokusere på skrivingen og meg selv. Det er der jeg vil komme for å senke skuldrene, og heller ha fullt kjør når jeg er i Oslo. Nå har jeg aldri «space», og i Harstad er det også mye sosialt», skrev hun i innlegget som fortsatt eksisterer på bloggen.

Hevder hun solgte boligen

Tirsdag denne uken svarte Isachsen en leser på historiefunksjonen på Instagram.

- Har du kjøpt en leilighet i Tromsø, spør vedkommende.

- Ja, men jeg solgte den igjen - jeg kommer ikke til å flytte dit, jeg og Kasper vil ha langdistanseforhold fra august, svarer hun.

STEMMER IKKE: Sophie Elise Isachsen har gjentatte ganger i sosiale medier skrevet at hun har kjøpt leilighet i Tromsø. Tirsdag svarte hun en leser at leiligheten er solgt. Foto: Skjermdump Instagram/@sophieelise
STEMMER IKKE: Sophie Elise Isachsen har gjentatte ganger i sosiale medier skrevet at hun har kjøpt leilighet i Tromsø. Tirsdag svarte hun en leser at leiligheten er solgt. Foto: Skjermdump Instagram/@sophieelise Vis mer

I et annet svar skriver Isachsen at hun ikke tenkte gjennom leilighetskjøpet, og at hun ikke ville flytte bare for å få forholdet til å fungere.

I forbindelse med det angivelige leilighetssalget gikk Se og Hør gjennom offentlige dokumenter på blant annet seeiendom.no og Dagens Næringslivs boligbase for bekreftelse.

Dette ettersom Isachsen ikke svarte på våre henvendelser.

Verken kjøp eller salg av leilighet av Isachsen som privatperson, eller aksjeselskap, dukket opp.

Vil ikke kommentere

Se og Hør tok derfor kontakt med hennes manager og far for å få en forklaring på dette. Det var i denne forbindelse at han opplyser at det aldri ble foretatt noe leilighetskjøp.

Han ønsker ikke å kommentere at den populære tv-profilen så sent som denne uken omtaler boligkjøpet.

- Dette er ingenting å skrive om, sier han.

ISACHSEN: Faren til blogger Sophie Elise tar datteren i forsvar under kveldens debatt i NRK. Video: Celina Morken Vis mer

- Så du har ikke forståelse for at vi reagerer på at hun flere ganger hevder å ha kjøpt en leilighet, mens du sier at det ikke stemmer?

- Nei.

I starten av 2020 skrev Isachsen på sin blogg at hun la ut sitt siste innlegg. Innholdet er fortsatt tilgjengelig, med unntak av blogginnlegget hvor hun skriver at hun har kjøpt leilighet i Tromsø.

Isachsen har i en årrekke vært en profilert blogger og samfunnsdebattant, og har gitt ut to bøker. Hun hadde i lang tid Norges mest leste blogg, og ble i 2015 kåret til Norges mektigste mediekvinne.

På Instagram har influenseren 440 000 følgere. Hun har i en rekke sesonger medvirket i TV 2-programmet «Bloggerne», og har gjennom tre sesonger hatt sitt eget program på samme kanal - «Sophie Elises verden».

LES OGSÅ: Joakim Kleven - derfor er han ikke med

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer