- Skrev MGP-låta til Britney

Nå må Hanne Sørvaag kjempe mot seg selv i den norske MGP-finalen.

DOBBEL SJANSE: Låtskriveren Hanne Sørvaag deltar i år med de to sangene "Do It Again" og "Tricky" i den norske Melodi Grand Prix-finalen. Sistnevnte var egentlig tiltenkt Britney Spears. Foto: SCANPIX
DOBBEL SJANSE: Låtskriveren Hanne Sørvaag deltar i år med de to sangene "Do It Again" og "Tricky" i den norske Melodi Grand Prix-finalen. Sistnevnte var egentlig tiltenkt Britney Spears. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Låtskriveren Hanne Sørvaag (28) har fått smaken på MGP-suksess etter at hun i fjor stod bak det tyske bidraget "Disappear",  som ble sunget av gruppa "No Angels". Nå er hun - sammen med en rekke andre kjente artister - klar for den norske finalen. Hanne Sørvaag har med hele to sanger, "Do It Again" og "Tricky". Men egentlig var det bare den førstnevnte låta som var ment for Melodi Grand Prix - den andre var egentlig tiltenkt popstjernen Britney Spears. - Jeg har en forlegger som har god kontakt med Britneys folk. Derfor ble jeg bedt om å lage en lage en låt som skulle vurderes. Jeg lagde en sang med referanser til 15-18 av singlene hennes. - Desverre så syntes platefolkene det ble litt "over the top", men de foreslo at jeg skrev om sangen, som nå handler om at kjærlighet kan være litt "tricky", sier hun til Seher.no. Sørvaag har tidligere blant annet ligget på 2. plass på den amerikanske Billboardslista i USA, etter at "American Idol"-deltakeren Katherine McPhee spilte inn hennes låt "My Destiny". Låten "Do It Again" lagde Hanne Sørvaag etter ønske fra årets MGP-arrangører. Og hun avslører at det ikke blir mye stillstand på scenen når den skal framføres. - Jeg driver med streit kommersiell musikk. Derfor ønsket jeg å lage noe med litt show, gjerne dans. Sørvaag kan foreløpig ikke avsløre hvem som skal framføre låtene hennes, men legger ikke skjul på at det er en norsk artist hun er spesielt svak for. - Jeg liker stilen til Bertine Zetlitz. Hun har høy kvalitet på det hun gjør, og er nesten mer et fenomen enn en artist, sier hun til Seher.no. Men selv om hun har hele to sjanser til å vinne årets Melodi Grand Prix, føler ikke Hanne noe press på å gå til topps. - I den bransjen er det hard konkurranse hele tiden, så dette ser jeg nesten på som et lite avbrekk. Jeg prøver alltid å senke forventningene, men det hadde vært moro å representere Norge. Jeg skal innrømme at det var litt rart å sitte i den tyske leiren når vi konkurrerte direkte med Norge i Beograd, sier Hanne til Seher.no Har du et kjendistips? Send det til [email protected]! LES OGSÅ: - Dette blir en fest!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer