FORTELLER ÅPENHJERTIG: I et nytt intervju med Dagbladet, forteller tidligere rallycross-utøver Pål Anders Ullevålseter ærlig om familiens bekymring mens han var aktiv utøver. Foto: NTB Scanpix
FORTELLER ÅPENHJERTIG: I et nytt intervju med Dagbladet, forteller tidligere rallycross-utøver Pål Anders Ullevålseter ærlig om familiens bekymring mens han var aktiv utøver. Foto: NTB ScanpixVis mer

Pål Anders Ullevålseter:

Skrev lapper i tilfelle han ikke skulle komme hjem igjen

Åpner opp om tiden som motorsportutøver.

«Mesternes Mester»-aktuelle Pål Anders Ullevålseter (50) har mange meritter bak seg i sin karriere. Han markerte seg først i motorcross, før han gikk over til enduro.

De siste årene har han vært å se i media igjen, blant annet gjennom sin deltakelse i «Farmen Kjendis »i 2018, hvor han stakk av med seieren.

I et nytt intervju med Dagbladet åpner han opp om tiden som aktiv motorsportutøver, og forteller blant annet om familiens frykt for at han ikke skulle komme hjem igjen.

Ullevålseter har en sønn på 18 år fra et tidligere forhold, i tillegg til en en datter på seks sammen med kona, tidligere kickbokser Mette Solli (44).

Saken fortsetter nedenfor.

- Beskjeder om ting ingen visste om

50-åringen pensjonerte seg i 2014, men innrømmer likevel at det har vært tøffe tak i løpet av den farlige karrieren, og særlig har menneskene rundt ham vært bekymret.

Han sier sier at han skrev gule lapper som han la igjen i hjemmet før han dro ut og deltok på motorsykkel-løp, i tilfelle noe dramatisk skulle skje på jobben.

- Det var beskjeder om ting, som de der hjemme ikke visste om. Ting som måtte ryddes opp i hvis jeg eventuelt ikke kom hjem på en stund... Det kunne eksempelvis være en motorsykkel som jeg hadde lånt, som måtte leveres tilbake. Eller omstendigheter rundt en bil, som bare jeg visste om. Bare så det ikke skulle være et sjokk når noen kom for å hente. Jeg ville bare sørge for å ha ting på stell, sier han i intervjuet med Dagbladet.

Han forteller videre at det ikke var snakk om avskjedsbrev, for han planla alltid å komme hjem igjen.

Saken fortsetter nedenfor.

- Naturligvis ville det vært vondt for dem rundt meg. Det er et superegoistisk valg. Man har jo barn. Det er derfor jeg må hjem. Og det er derfor jeg alltid forberedte meg på at det skulle gå bra, sier han til Dagbladet.

Pål Anders forteller også at han hadde god støtte hjemmefra underveis i karrieren, og hevder selv at motorsport generelt sett ikke er farlig.

Saken fortsetter under bildet.

AKTUELL PÅ TV: Ullevålseter er for tiden å se som deltaker i Mesternes Mester på NRK. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
AKTUELL PÅ TV: Ullevålseter er for tiden å se som deltaker i Mesternes Mester på NRK. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

- Hadde det vært for ille, hadde jeg ikke reist. Du må ha støtte hjemmefra, og det har jeg alltid fått, understreker han.

Ullevålseter har fullført Rally Dakar ti ganger, et løp som går for å være verdens lengste og farligste ørkenrrally. Det er anslått at omlag 70 liv har gått tapt i Dakar-rallyet alene.

Vant farmen kjendis

I 2014 pensjonerte Pål Anders seg fra enduro-karrieren, og for tiden er han å se som deltaker i «Mesternes Mester», hvor han konkurrerer mot andre legender fra sportsverden, som Tom Hilde (31) og Karoline Dyhre Breivang (38).

Saken fortsetter nedenfor.

I fjor deltok 50-åringen i «Farmen Kjendis» og stakk til slutt av med hele seieren.

- Dette føles helt utrolig. Jeg hadde faktisk aldri trua på meg sjøl foran finalen, så at det gikk er helt sinnssykt. Jeg synes det gikk bra i starten, med de praktiske oppgavene, men så raknet det litt, som forventet, da teorien kom. På en eller annen merkelig måte greide jeg å hente meg inn igjen, og vinne hele greia, sa han til Se og Hør den gang.

Ullevålseter har også deltatt i en rekke andre reality-programmer, blant annet «Skal vi Danse» i 2013. Han stakk også av med seieren i «Isdans» på TV 2 i 2007.

LES OGSÅ: Denne finalen vugger meg i søvn

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Avslørte babynyhet på direkten

Avslørte babynyhet på direkten

- Dette «beviser» hemmelig romanse

- Dette «beviser» hemmelig romanse

- Jeg vrir meg i smerte

- Jeg vrir meg i smerte

Se, så stor hun er blitt!

Se, så stor hun er blitt!

Får kritikk for barnas hårfrisyrer

Får kritikk for barnas hårfrisyrer

- Han var ganske dritt tidligere i uken

- Han var ganske dritt tidligere i uken

Slik er den «ukjente» milliardærarvingen

Slik er den «ukjente» milliardærarvingen

Dette bildet vekker oppsikt

Dette bildet vekker oppsikt

- Er vi en gjeng med pyser?

- Er vi en gjeng med pyser?

Dette tjener søsteren på å uttale seg om Meghan

Dette tjener søsteren på å uttale seg om Meghan

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255