Prinsesse Diana:

- Skremt halvt i hjel

Kongehusforfatteren Andrew Morton hevder Martin Bashir kapret Diana-intervjuet ved å lyve og skremme henne.

PÅ ALLES LEPPER: Prinsesse Dianas intervju med BBC i 1995 har fått mye oppmerksomhet den siste uken. Her er hun i London samme år. Foto: Brendan Beirne / REX / Shutterstock / NTB
PÅ ALLES LEPPER: Prinsesse Dianas intervju med BBC i 1995 har fått mye oppmerksomhet den siste uken. Her er hun i London samme år. Foto: Brendan Beirne / REX / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken gikk BBC ut og beklaget for Panorama-intervjuet journalisten Martin Bashir (58) gjorde med prinsesse Diana i 1995.

Bakgrunnen for unnskyldningen var at en granskning hadde konkludert med at Bashir hadde brutt kanalens retningslinjer for å få i stand intervjuet, blant annet ved å legge frem falske bankutskrifter.

I tillegg til uredelige metoder, konkluderte rapporten med at han hadde opptrådt upassende i prosessen med å lande det store intervjuet, der Diana for første gang fortalte om det skakkjørte ekteskapet med prins Charles (72).

Flere BBC-topper har sluttet i kjølvannet av skandalen, deriblant Bashir selv - som oppga sviktende helse som årsak til oppsigelsen. Samtidig har prinsesse Dianas bror Charles Spencer (57) bedt politiet om å se på saken for å finne ut om det har skjedd noe kriminelt, skrev Sky News lørdag.

- Skremt halvt i hjel

Nå hevder den britiske forfatteren og journalisten Andrew Morton at Bashir skremte Diana «halvt i hjel» for å få henne til å stille opp i intervjuet. Morton har skrevet flere biografier om prinsesse Diana opp gjennom årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.