TILBAKE: Ingrid Bolsø Berdal ble skremt da hun så "Fritt Vilt II".  Foto: Seher.no/Anders Myhren
TILBAKE: Ingrid Bolsø Berdal ble skremt da hun så "Fritt Vilt II". Foto: Seher.no/Anders MyhrenVis mer

Skremt da hun så "egen" film

- Jeg var en blanding av veldig redd og veldig glad, sier Ingrid Bolsø Berdal om "Fritt Vilt II".

SEHER.NO: Skuespiller Ingrid Bolsø Berdal (28) er i disse dager aktuell med oppfølgeren til sitt store gjennombrudd på filmlerretet - nemlig "Fritt Vilt II".

Skrekkfilmen, som har premiere førstkommende fredag, tar opp tråden der den første "Fritt Vilt"-filmen, som kom ut i 2006, endte - nemlig med at Ingrids rollefigur Jannicke tilsynelatende har drept mannen/monsteret som slaktet ned hennes venner på et øde hotell i Jotunheimen.  

Nå har "heltinnen" imidlertid kommet seg til et øde sykehus i en bitteliten by, hvor marerittet så fortsetter.

Skummelt å se "egen" film
Selv om skuespillerinnen, som også er å se i filmen "De Gales Hus",  kjenner manuset til filmen inn og ut etter flere måneder med falskt blod, gørr og tørrskriking, innrømmer hun at hun ble ganske så redd da hun så det ferdige resultatet for første gang.

Se videointervju med "Fritt Vilt II"-stjernene lenger ned!

- Det var veldig skummelt. Jeg var en blanding av veldig redd og veldig glad, for jeg kjenner jo manuset og vet jo hva som skjer. Det at jeg blir revet med synes jeg er festlig, for det betyr jo at det her funker og da blir jeg veldig glad og avslappet, sier hun til Seher.no.

Store deler av filmen dreier seg om at de livredde rollefigurene kjemper for livet, og iflølge Ingrid er det en del av jobben som skuespiller å kunne  skape det riktige inntrykket av redsel på lerretet.

- Det handler om skuespillerfaget det der. Man lærer seg jo etterhvert hvordan man skal forholde seg til filmmediet og formatet, og så handler det mye om forarbeid. Jeg synes jo at analysearbeidet til en film er veldig interessant, forteller hun.

Første store filmrolle
For både Marthe Snorresdotter Rovik og Johanna Mørck, som også har store roller i filmen, er dette imidlertid den første ordentlige filmproduksjonen de har vært med på.

Og begge skuespillerinnene innrømmer at de brukte spesielle "triks" for å få frem det livredde inntrykket som er så viktig i skrekkfilmer.

- Det er jo som med alle andre karakterer. Man spiller. Man må sette seg inn i situasjonen personen er i og hvis man tar det som virkelig, er det veldig mye å være redd for på det sykehuset etterhvert. Når man går inn i rollen, er det klart man er der selv og opplever det selv, så jeg var ganske redd ja, sier Mørck, som spiller sykepleier i "Fritt Vilt II", til Seher.

Men hovedrolleinnehaver Ingrid var ikke den eneste som ble redd da hun så "Fritt Vilt II" for første gang.

Også Marthe Snorresdatter Rovik, som spiller turnuslegen Camilla i filmen, innrømmer at hun kjente pulsen stige da hun så den.

- Jeg ble veldig redd. Jeg satt alene og så den, det var ikke så smart. Men så kom en kollega innom og da jeg tvilholdt jeg i han og ba han ikke gå, for det var så skummelt. Men jeg er utrolig stolt av filmen altså, sier Rovik.

"Fritt Vilt II" har Norgespremiere fredag 10. oktober.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Som to dråper vann

Se videointervju med "Fritt Vilt II"-stjernene nedenfor:[obj:media:6941]