Karsten Warholm dropper innendørs-EM:

- Skremt av skrekkhistorier

Karsten Warholm dropper innendørs-EM. - Det kan i verste fall bety slutten på karrierer, sier friidrettsesset.

GAMBLER IKKE MED HELSA: Karsten Warholm sier nei til innendørs-EM. Foto: Berit Roald/ NTB
GAMBLER IKKE MED HELSA: Karsten Warholm sier nei til innendørs-EM. Foto: Berit Roald/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Karsten Warholm (24) innkalte i formiddag til pressekonferanse på det nye sosiale mediet Clubhouse.

Der fortalte verdenseneren på 400 meter hekk at han har besluttet å ikke reise til innendørs-EM i polske Torun, som arrangeres 4. til 7. mars.

Begrunnelsen omhandler smittevernhensyn i kampen mot coronapandemien.

- Det har vært tungt å ikke konkurrere, men vi tar dette veldig alvorlig. Forhåpentligvis er dette siste gang vi trenger å ta en så drastisk beslutning, sier Warholm, som dermed frasier seg muligheten til å forsvare gullet på 400 meter flatt fra forrige innendørs-EM.

STILIG: Hekkeløper Karsten Warholm kom stilig kledd under årets Idrettsgalla, og antrekket er inspirert av en kjent filmkarakter. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

Tittelforsvarer Warholm rapporteres å være i meget god form av trener Leif Olav Alnes (64), men får ikke vist det i innendørs-EM denne gang.

- Det er synd ikke å delta, men risikoen er større enn oppsiden. Jeg er blitt skremt av skrekkhistorier. Det kan i verste fall bety slutten på karrierer, og det kan bety slutten for min gode trener Leif Olav, selv om han selv mener han er udødelig, sier sunnmøringen.

- OL gjør det lettere

Han påpeker at smitterisikoen er større i konkurranser innendørs enn utendørs og at det aspektet også spilte inn på avgjørelsen.

I stedet retter han nå konkurranseblikket fram mot sommer-OL i Tokyo.

- OL gjør det lettere å se framover. Jeg håper vi har vaksiner på plass før vi begynner å reise, men det vet vi ikke helt ennå, sier Warholm, som legger til at han tror sjansen for at OL faktisk arrangeres er ganske stor.

HOLDER KOKEN: Karsten Warholm etter at han vant 400 meter hekk - dog i et mislykket verdensrekordforsøk - i Ostrava, Tsjekkia i september 2020. Foto: Michal Cizek / AFP/ NTB
HOLDER KOKEN: Karsten Warholm etter at han vant 400 meter hekk - dog i et mislykket verdensrekordforsøk - i Ostrava, Tsjekkia i september 2020. Foto: Michal Cizek / AFP/ NTB Vis mer

Warholm, som stortrives også i treningshverdagen, tok nye kvantesprang i rett retning i det vanskelige coronaåret 2020. Det er eksepsjonelt for en merittert løper som vant VM-gull på 400 meter hekk allerede i 2017.

Etter VM-gullet i London har han presset ned rekorden sin fra 48,22 i 2017 til 46,87 i dag, med blant annet et VM-gull til, EM-gull og en utallige rekorder på kjøpet.

1,5 sekunds forbedring på en så eksplosiv øvelse fra sesongen Ulsteinvik-gutten vant sitt første VM-gull, er svært sjelden vare.

LES OGSÅ: Angrer på intervju: - Fikk ikke sagt unnskyld

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer