Likfunn

Skrekkfunn: Kan være savnet filmskaper

Politiet mener liket, som ble funnet på en strand i New York fredag, kan være den savnete, Emmy-vinnende filmskaperen Ross McDonnell.

SAVNET: Den irske filmskaperen Ross McDonnell ble sist sett 4. november. Foto: NYPD Handout
SAVNET: Den irske filmskaperen Ross McDonnell ble sist sett 4. november. Foto: NYPD Handout Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Irske McDonnell (44) ble sist sett 4. november da han forlot leiligheten sin i Bedford-Stuyvesant i Brooklyn. Siden har politiet og pårørende letet etter ham.

Fredag ble det gjord funn av likrester, som politiet mistenker er den irske filmskaperen, skriver NBC News.

Tidlig fredag ettermiddag rykket politiet ut til den populære Breezy Point-stranda i Queens i New York. Der hadde noen forbipassende oppdaget liket i sanden.

En 23 år gammel kvinne døde etter en Taylor Swift-konsert. Popstjernen er knust etter dødsfallet. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Video: AP / X Vis mer

Fant sykkel

Liket er ikke formelt identifisert, men politiet sier til amerikanske medier at det er mye som tyder på at det er McDonnell. Rettsmedisineren jobber nå med å finne dødsårsaken.

McDonnell hadde med seg sykkelen sin da han sist ble sett 4. november. Da han ikke møtte opp til en avtale dagen etter dro venner av ham hjem til ham og tok seg inn i leiligheten, ifølge Irish Times.

Sykkelen hans ble så funnet låst fast til et sykkelstativ 7. november ved Fort Tilden, som er stranden ved siden av Breezy Point. Så langt er det ikke mistanke om at der er skjedd noe kriminelt. Politiet samarbeider nå med det irske konsulatet om en formell identifiseringen.

McDonnell var ikledd svart skjorte, røde bukser og en svart ryggsekk da han forsvant, og politiet i New York oppfordrer fortsatt folk til å ringe inn tips om forsvinningen.

DØDSBUDSKAP: Ruan får sparken bare noen timer etter at han mottar en knusende beskjed hjemmefra i den første episoden av den nye sesongen av «Below Deck». Video: TV 2 Play / Rød Løper. Vis mer

Vant priser

McDonnell er opprinnelig fra Dublin. Han ble først nominert for en Emmy-pris for en dokumentar om Elián, den unge cubanske gutten, som i 1999 ble reddet ved Florida-kysten.

Han vant også en Emmy-pris for sitt arbeid med Showtime-serien «The Trade», som blant annet dekket opioid-epidemien i USA og innvandringen fra Sentral-Amerika. Han vant enda en Emmy i 2022 for filmen «The First Wave», som fulgte ansatte og pasienter på sykehus i New York under starten av pandemien.

LES OGSÅ: «Så stolt av henne»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer