<strong>SKRIK:</strong> Parodi på skrekkfilm. Foto: TV2
SKRIK: Parodi på skrekkfilm. Foto: TV2 Vis mer

Skrekkfilm om skrekkfilm

Grøsser: Skrik

Publisert
Sist oppdatert

Regissør Wes Craven bringer skrekkfilmen til parodiske, men grufulle høyder i to Skrik-filmer i helgen. Den første filmen vises i kveld, mens "Skrik 2" sendes i morgen kveld.


Sidney (Neve Campbell) har nok av problemer. Moren hennes ble drept for ett år siden, og faren er nesten alltid på forretningsreise. Som om ikke det er nok, befinner det seg en psykotisk seriemorder i Sidneys ellers så rolige hjemby, og morderen har blinket seg ut Sidneys klassevenninne Casey som sitt neste offer.

Casey (Drew Barrymore) er hjemme alene da hun tar telefonen og får høre en truende stemme som inviterer henne til å delta i en serie av spill over telefonen - farlige spill.
Frykten sprer seg blant ungdommene, som er vokst opp med film, video og tv, og kan sitere replikker og scener fra de fleste skrekkfilmer. Nå er de plutselig midt oppe i en virkelig skrekkhistorie.

Den utspekulerte morderen benytter sin kunnskap om skrekkfilmer til å snu livet i småbyen på hodet. Alt han vet om filmene bruker han til å lure sine ofre, forvirre politiet og avspore sine forfølgere.


Regissør Wes Craven er best kjent for filmen "Nightmare on Elm Street" som ledet til hele tre oppfølgere, og som var en av de største tenårings-skrekkfilmene på 80-tallet. Craven har laget en lang rekke filmer i samme sjanger. I denne filmen er alle skrekk-klisjeene i behold - anvendt på en kreativ måte.


Ofrene i denne historien er som vanlige tenåringer, men med den fellesnevner at både de og morderen er oppfostret på skrekkfilm og ustanselig referer til disse. Morderen viser til scener i Psycho og Halloween og ett av drapsofrene får sjansen til å leve om hun består en quiz  om skrekkfilmer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer