«The Shining»:

Skrekk-tvillingene er ugjenkjennelige

Kjenner du de igjen?

FILMSUKSESS: Tvillingene Lisa og Louise Burns ble kjent over natta da de spilte i skrekkfilmen «The Shining» i 1980. Foto: Warner Bros / Hawk Films / Kobal / REX / NTB
FILMSUKSESS: Tvillingene Lisa og Louise Burns ble kjent over natta da de spilte i skrekkfilmen «The Shining» i 1980. Foto: Warner Bros / Hawk Films / Kobal / REX / NTB Vis mer
Publisert

Tvillingene Lisa og Louise Burns (54) ble raskt en snakkis da de bare 12 år gammel var med i filmklassikeren «The Shining», eller «Ondskapens hotell» som det heter på norsk.

Fra før av hadde de bare hatt roller i TV-serien «Kids» da regissør Stanley Kubrick ga dem rollene i skrekkfilmen. Den ble raskt en favoritt verden rundt da den kom ut i 1980 med ingen ringere enn Jack Nicholson i hovedrollen (85).

Tidligere har tvillingene uttalt at de aldri var redde under innspillingen, selv om de sørget for både redsel og gåsehud blant seere. Det vi trolig husker aller best er den ikoniske scenen hvor de står hånd i hånd i hotellkorridoren og sier «Kom og lek med oss, Danny».

BØ?: Klovneskrekkfilmen «Terrifier 2» får angivelig kinobesøkende til å kaste opp og besvime. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Nå har det gått hele 42 år siden filmen rullet over skjermene for første gang, og Burns-søstrene har aldri jobbet som skuespillere siden.

Etter den enorme filmsuksessen forsvant tvillingene ut av rampelyset og har siden den gang levd helt vanlige liv. I dag har de blitt 54 år og er nærmest ugjenkjennelige.

UGJENKJENNELIG: Tvillingene Lisa og Louise er i dag bortimot helt ugjenkjennelige. Foto: Derek Storm / Splash News / NTB
UGJENKJENNELIG: Tvillingene Lisa og Louise er i dag bortimot helt ugjenkjennelige. Foto: Derek Storm / Splash News / NTB Vis mer

I 2019 fortalte tvillingene overfor magasinet Cosmopolitan at de på den tida var naturlige talenter når det gjaldt å skremme folk.

- Vi er rett og slett skumle. Men vi øvde på timingen og å si ting sammenhengende på en tom og uttrykksløs måte flere ganger, sa de den gang, ifølge The Sun.

Til tross for at «The Shining» ble kåret til en av tidenes skumleste filmer, var Burns-søstrene aldri redde under innspillingen, forteller de videre til magasinet.

SLO GJENNOM SOM TIÅRING: Ida Maria Dahr Nygaard var jenta som kapret hovedrollen som Lotte i barneskrekkfilmen «Lille Frøken Norge», og ble stjerne over natta. I dag lever hun et helt annerledes liv. Video: VIMEO. Foto: Privat. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

- Vi så folk i skummel sminke, men det føltes alltid mer som om vi var på en forseggjort fancy fest. Det var bare ikke så skummelt, uttalte de to for noen år tilbake, ifølge The Sun.

LES OGSÅ: Røper sykdom: - Ingen kur

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer