Morten Hegseth og Vegard Harm:

- Skrek etter mamma

Dramatiske scener i «Kompani Lauritzen» til tross: TV 2 forsikrer at ingen deltakere var i fare da de ble utsatt for CS-gass i den såkalte «kosebua».

TØFFE DAGER: VGTV-profilene Morten Hegseth og Vegard Harm er begge med i «Kompani Lauritzen». Det har ikke bare vært lett for de to. Foto: TV 2
TØFFE DAGER: VGTV-profilene Morten Hegseth og Vegard Harm er begge med i «Kompani Lauritzen». Det har ikke bare vært lett for de to. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Lørdag var det DJ, programleder og musikkekspert Christine Dancke (37) som måtte forlate «Kompani Lauritzen». I forbindelse med exiten fortalte Dancke til Se og Hør at hun overrasket seg selv ved å vurdere en drastisk endring i livet sitt da hun kom hjem fra innspillinga.

Brutale scener

Aller verst for de fleste i lørdagens program var den såkalte «kosebua», der én etter én måtte gå inn i «bua» med gassmaske, ta den av seg - og gi avmelding til befalet. Samtidig pustet de inn CS-gass - en form for tåregass, som kan oppleves ubehagelig.

KOMPANI LAURITZEN: Linnéa Myhre blir kastet inn i «kosebua» og må puste inn CS-gass. Video/TV2. Vis mer

- Jeg trodde oppriktig jeg kom til å dø et øyeblikk der. I teorien går det jo ikke an, men det visste ikke jeg. Jeg har ikke prøvd det før, sa influenser, forfatter, samfunnsdebattant og «Kompani Lauritzen»-deltaker Linnéa Myhre til Se og Hør før helga.

Hjemsendte Dancke la lørdag heller ikke skjul på hun opplevde «kosebua» som skremmende.

- Det var helt jævlig å stå og se på at alle de andre trodde de skulle dø. Jeg måtte vente en stund før det ble min tur, og jeg husker at jeg tenkte «skal det aldri min tur». For hver person jeg så kom ut, fikk jeg mindre og mindre lyst. Når folk stuper ut og virker døden nær - da får man ikke mer lyst.

- Grusomt

Aller først inn i «bua» var VGTV-profil Morten Hegseth, som lagde noen voldsomme scener i sin higen etter frisk pust da han kom ut igjen.

- Det var grusomt. Jeg skrek etter mamma, og trodde jeg kom til å dø. Noen tåler CS-gass godt, andre er nesten allergiske og jeg tror jeg havner i sistnevnte kategori, sier Hegseth til Se og Hør.

SEGNET OM: Morten Hegseth tok CS-bua som en mann, men slet med å holde seg på beina etterpå. Foto: TV 2
SEGNET OM: Morten Hegseth tok CS-bua som en mann, men slet med å holde seg på beina etterpå. Foto: TV 2 Vis mer

- Hvordan opplevde du sikkerheten rundt CS-stuntene?

- Jeg fryktet aldri for sikkerheten min, vi visste at alt vi gjorde var trygt. Men jævlig var det! Der og da tenkte jeg at «kanskje jeg er unntaket og faktisk dør?». Typisk dramadronning. Men farlig var det ikke, og det å ha det vondt er heller ikke farlig. Men god tv er det.

VGTV-kompis og kollega Vegard Harm reagerte også sterkt da det var hans tur - såpass sterkt at han ikke fikk det til første gang og måtte prøve seg to ganger.

KAOS: Det blir kaos i lørdagens episode av «Kompani Lauritzen» når deltakerne blir «angrepet». Video: TV 2 Vis mer

- Panikk

- Hva skjedde, Vegard?

- Jeg hadde i tankene at jeg kom til å slite med å holde roa inni den dumme gassmaska. Det er som å ha 90 ruller «gladpack» surra rundt hodet med et bittelite hull til pust. Så første gangen fikk jeg litt panikk når jeg følte at jeg ikke fikk puste.

UVEL: Vegard Harm måtte ta seg inn i gassbua to ganger, han lyktes nemlig ikke første gang etter å ha fått panikk. Foto: TV 2
UVEL: Vegard Harm måtte ta seg inn i gassbua to ganger, han lyktes nemlig ikke første gang etter å ha fått panikk. Foto: TV 2 Vis mer

Han fortsetter:

- Da jeg kom ut, husker jeg Dag Otto så på meg og sa «Kom igjen, prøv igjen!», og da gjorde jeg det. Det var helt jævlig, men gikk fint. Det hjalp jo heller ikke at vi sto lenge borti skogholtet og så på mens den ene etter den andre datt ut av bua og ropte på mamma.

BEKMREDE BLIKK: Dette er hvordan Christine Dancke og Vegard Harm reagerte da de så tilstanden til Morten Hegseth etter at han kom ut av bua. Samtidig visste de at det snart var deres tur. Foto: TV 2
BEKMREDE BLIKK: Dette er hvordan Christine Dancke og Vegard Harm reagerte da de så tilstanden til Morten Hegseth etter at han kom ut av bua. Samtidig visste de at det snart var deres tur. Foto: TV 2 Vis mer

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, forsikrer at samtlige deltakere var i trygge hender under opptakene.

- Å bli utsatt for CS-gass oppleves som svært ubehagelig, men er ved rett bruk og i små mengder ufarlig. I øvelse «Kosebua» fulgte vi retningslinjene som militæret bruker i tilsvarende øvelser. Det var blant annet en makstid på ti sekunders eksponering. I tillegg hadde vi med oss personell fra Heimevernet som overså at alt ble gjort i henhold til sikkerhetsmessige retningslinjer, forteller han til Se og Hør.

LES OGSÅ: Snakker ut om alvorlig ulykke og flydrama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer