STRØK: Skøyteløper Håvard Bøkko var så mye borte fra skolen på grunn av skøytesporten at han strøk i gym på viederegående. Her under et pressetreff for skøytelandslaget på Hamar. Foto: SCANPIX
STRØK: Skøyteløper Håvard Bøkko var så mye borte fra skolen på grunn av skøytesporten at han strøk i gym på viederegående. Her under et pressetreff for skøytelandslaget på Hamar. Foto: SCANPIX Vis mer

Skøytestjernen strøk i gym

Tror han vil angre på at han forsømte skolen...

Publisert
SEHER.NO: Den norske skøyeløperen Håvard Bøkko (24) regnes i dag som Norges beste skøyteløper. I OL i Vancouver vant han bronse på 1500 meter, og han har sølvmedaljer fra både VM og EM.

Men den raske 24-åringen har ikke alltid gjort det like skarpt i sport - i hvert fall ikke på papiret. Bokkø ble nemlig alvorlig bitt av skøytebasillen etter at Ådne Søndrål (39) vant OL-sølv i 1992:

- Jeg begynte ganske tidlig å trene en dag ekstra, forteller han til Dagbladet Søndag.

Og på videregående hadde han begynt å satse såpass på skøytesporten at det gikk utover skolegangen, og karakterene.
 
- Jeg tok to fag i andre klasse på videregående. Det var jo ganske mye reising. Og det første faget jeg fikk beskjed om at jeg kom til å stryke i, var gym, innrømmer han.

Så komisk nok strøk den svært sporty Bøkko i gym - på grunn av for mye fravær. Han tar altså denne strykkarakteren med godt humør, men er likevel litt bekymret for tiden etter skøytekarrieren.

- En gang kommer jeg nok til å angre at jeg ikke gikk lenger på skolen. Når jeg er ferdig med skøyter og må begynne med lekser igjen. Det er nok fare for at jeg må ta opp noen fag, avslører han.

Vi får i hvert fall håpe at det ikke blir stryk for Bøkko neste uke. Den 12. og 13. februar skal han nemlig på medaljejakt under VM i allround skøyter i Calgary...

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Søsteren må ta hånd om frierne

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer