BRANN PÅ ØYA: Det var på denne øya, der «Robinsonekspedisjonen» i disse dager spiller inn at brannen brøt ut mandag. Seher.no som er tilstede under innspillingen så brannen på flere kilometers avstand.  Foto: TV 3
BRANN PÅ ØYA: Det var på denne øya, der «Robinsonekspedisjonen» i disse dager spiller inn at brannen brøt ut mandag. Seher.no som er tilstede under innspillingen så brannen på flere kilometers avstand. Foto: TV 3Vis mer

Skogbrann på Robinsonøya

Realitystranden ble forvandlet til flammekaos like før innspillingsstart.

MALAYSIA (SEHER.NO:): Åpningen av årets versjon av realityserien «Robinsonekspedisjonen» ble langt mer dramatisk enn forventet, da en stor skogbrann brøt ut i nærheten av de norske deltakerne tirsdag.

Brannen oppstod i 7-tiden norsk tid,  på øya Besar, knappe to timer før nordmennene skulle delta i årets første Robinsonkamp ikke langt unna brannstedet. Øya er også hovedbase for produksjonsteamet bak serien og programleder Christer Falck.


Også danske «Robinson»-deltagere – som spiller inn sin nye sesong samtidig som de norske – skal ha vært i nærheten av stranden, da brannen brøt ut.

Line Vee Hanum i TV3 sier til Seher.no at ingen personer har kommet til skade av brannen, og at innspillingen av realityserien har foregått som planlagt.

Brannen – som  Seher.no selv kunne se på flere kilometers avstand – skapte imidlertid stor dramatikk på grunn av den tørre naturen på øya.

- Det er ikke klart hva som startet brannen, men sikkerhetsfolkene våre tror en etterlatt glassflaske på den aktuelle stranden kan ha fungert som forstørrelsesglass og antent buskene. Deretter spredde brannen seg raskt. Sikkerhetsfolkene våre kom raskt til stedet med slukningsutstyr og fikk hjelp av båtfolk og snekkere, sier hun til Seher.no.

Etter en times iherdig innsats, skal brannen ha blitt bragt under kontroll, men sikkerhetsfolk holder fortsatt vakt for å hindre oppblussing.

Dette er ikke første gang den norske «Robinsonekspedisjonen»-innspillingen blir utsatt for ulykker. For to år siden kolliderte en båt med en lokal fiskerbåt, og i fjor ble en malayisk hjelper drept da han fikk et fallende tre over seg etter et lynnedslag.

Bli fan av Seher.no på Facebook!

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms medkodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Viste seg sammen for første gang