Skofterud-hjelp til treningsblogger

– Funkygine er «hard i huet». Det er viktig når en du har liten langrennserfaring og skal gå 54 kilometer på ski i Birken! smiler Vibeke Skofterud.

SEOGHØR.NO: Slitu-jenta med OL- og VM-gull i bagen, er mentor og personlig trener for Norges fremste treningsblogger Jørgine «Funkygine» Vasstrand – som skal gå Birkebeinerrennet for første gang.

Ålesund-jenta «Funkygine» har bare tiden og veien for å bli klar til det klassiske turrennet mellom Rena og Lillehammer. Innen 19.mars skal tobarnsmoren fra Ålesund har lært seg å beherske tyngdeoverføring i diagonalgang og riktig staveteknikk.

–  Jeg sier sjeldent nei til en fysisk utfordring. Derfor sa jeg «ja» da Birken-sponsor Maxim spurte om jeg ville gå for Team Maxim under årets renn. Birken skal jo i utgangspunktet være en tur for alle som er glade i å gå på ski – ikke bare turboløpere og finanstopper – og det inspirerer meg ekstra, smiler «Funkygine».

- Forbereder meg på en smertefull opplevelse

 Hun er forberedt på at det blir lange timer med slit over fjellet.

– Utgangspunktet mitt kunne helt klart vært bedre. Til tross for at jeg har gått mye på ski i oppveksten, har jeg de siste årene kun gått korte turer med barna. Det er mye som kan jobbes med teknikkmessig. Målet mitt er jo først og fremst å fullføre og strategien er å gå så økonomisk som mulig!. Styrke og utholdenheten er det det er, men jeg i full gang med å forberede meg psykisk til en smertefull opplevelse! Dette kommer til å bli tungt! ler den spreke 25-åringen.

PROFFHJELP: Langrennsløper Vibeke Skofterud gir blogger Jørgine Vasstrand Haagensen noen treningstips før Birken. 
 Foto: Tom Hansen
PROFFHJELP: Langrennsløper Vibeke Skofterud gir blogger Jørgine Vasstrand Haagensen noen treningstips før Birken. Foto: Tom Hansen Vis mer

- Birken er lang og tøff

«Mesternes Mester»-finalist Skofterud krysser fingrene for at treningsvenninnen får godt vær og fint føre under jomfruturen.

- Birken er lang og tøff, og uansett form trenger du den hjelpen du kan få. Jørgine er godt trent og har panserpsyke, så dette tror jeg går helt fint når hun får taket på den grunnleggende skiteknikken, oppmuntrer Skofterud.

TIL FINALEN: Vibeke Skofterud kom til finalen i «Mesternes mester».  Foto: Tor Lindseth
TIL FINALEN: Vibeke Skofterud kom til finalen i «Mesternes mester». Foto: Tor Lindseth Vis mer

– Det viktigste for Jørgine blir å finne et tempo hun er komfortabel med, og ikke stresse. I tillegg må hun være flink til å spise og drikke underveis. Det hjelper ikke å ha turbomotor hvis den går tom for «bensin» midtveis. Klarer hun å holde seg til disse strategiene, kommer hun til å ta Birken-utfordingen på strak arm! sier skilærer Vibeke Skofterud.

LES OGSÅ: - Vibeke Skofterud fikk dødsangst