- Skoene koster nok mer enn huset mitt

«Eventyret om Askepott»-kostymet til Lily James ble en svært kostbar affære.

FRYKTELIG DYRT FOTTØY: Til innspillingen av «Eventyret om Askepott», ble det spesiallaget en sko i ekte Swarovski-krystall til Lily James sin rolle som Askepott. Selv mener hun skoen må være verdt flere millioner.  Foto: Filmweb.no/ All Over Press
FRYKTELIG DYRT FOTTØY: Til innspillingen av «Eventyret om Askepott», ble det spesiallaget en sko i ekte Swarovski-krystall til Lily James sin rolle som Askepott. Selv mener hun skoen må være verdt flere millioner. Foto: Filmweb.no/ All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Forrige uke hadde filmen «Eventyret om Askepott» kinopremiere, og ballkjolen til Askepott har fått mye oppmerksomhet for det svært smale korsettlivet.

Men korsettet til Askepott, som spilles av Lily James (25), er ikke det eneste oppsiktsvekkende ved slottsballantrekket hennes.

Sko med Swarovski-krystaller

Skoene som hører til kjolen, er i Disneys tegnefilmversjon fra 1950 et par skjøre glassko. Lily James avslører at skoen i den ferske spillefilmen, som hun mister når hun flykter fra ballet, faktisk er laget av glass - nærmere bestemt av kostbart krystallglass fra Swarovski.

- Glasskoen er laget at Swarovski-krystall og er sikkert verdt mer enn leiligheten min!

Lily James har tidligere fortalt at hun brukte et ekte korsett under ballkjolen, noe som hindret henne i å spise fast føde. Imidlertid var det å skulle gå rundt i ekte glassko på filmsettet, for utfordrende.

Saken fortsetter under bildet.

IKONISK SKO: I Disneys tegnefilmversjon fra 1950, var det derimot uproblematisk for Askepott å gå med «glasskoene» sine. Foto: ©Walt Disney Co./ Everett Collection/All Over Press
IKONISK SKO: I Disneys tegnefilmversjon fra 1950, var det derimot uproblematisk for Askepott å gå med «glasskoene» sine. Foto: ©Walt Disney Co./ Everett Collection/All Over Press Vis mer

- Jeg kunne ikke gå med den ekte glasskoen, så i scenene der jeg danser på ballet eller løper ut til vognen min, har jeg på meg et annet par som er laget av akryl, avslører hun overfor Radio Times, ifølge Contact Music.

«Downton Abbey»-stjernen avslører også at ballkjolen var overstrødd med ekte krystaller - noe som øker verdien på antrekket ytterligere.

I tillegg fikk hun flere krystaller på kroppen.

Finner fortsatt krystaller hjemme

- Kjolen er dekket med 10 000 ørsmå Swarovski-krystaller, som også ble festet for hånd i håret og på brystet mitt. Så jeg finner stadig små krystaller hjemme hos meg selv i Peckham (hipp bydel i London, journ.anm.), forteller Lily James i intervjuet.

Den faktiske prisen på krystallskoen er ikke kjent, men på hjemmesidene til Swaro

FLOTT PÅ PREMIERE: På «Cinderella»-premieren i L.A. for et par uker siden, strålte Lily James i en mer moderne «prinsessekjole» - og et par sko som utvilsomt var inspirert av glasskoene i filmen!  Foto: Stella Pictures
FLOTT PÅ PREMIERE: På «Cinderella»-premieren i L.A. for et par uker siden, strålte Lily James i en mer moderne «prinsessekjole» - og et par sko som utvilsomt var inspirert av glasskoene i filmen! Foto: Stella Pictures Vis mer

vski kan man få en idé når man titter på andre krystallprodukter. En krystallsvane som måler cirka 16 centimeter, har en prislapp på omlag 38 000 kroner. 

 

LES OGSÅ: Får beskjed av legene om å ha mindre sex

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer