Anna-Lisa Kumoji:

Skjulte sorgen: - Nå synger jeg av glede

Hun opplevde sitt livs mareritt. Nå synger hun om håp og takknemlighet.

KJENNER PÅ SAVNET: Anna-Lisa savner broren, men vet at han har det bedre der han er nå … Foto: Tore Skaar / Se og Hør
KJENNER PÅ SAVNET: Anna-Lisa savner broren, men vet at han har det bedre der han er nå … Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert

Da Anna-Lisa Kumoji (32) sto på MGP-scenen første gang i 2019, bar hun på en tung hemmelighet. Bare fem dager før selve finalen, midt i prøvene, fikk hun sjokk-meldingen om at hennes bror Godwill var død.

- Det kom som lyn fra klar himmel. Broren min hadde i lengre tid slitt med rusproblemer, men ingen var forberedt på noe slikt, forteller Anna-Lisa til Se og Hør.

Likevel maktet hun å gjennomføre finalen, og havnet på en respektabel gullfinaleplass med låten «Holla».

- Hvordan klarte du å opptre som om ingenting hadde skjedd?

- Jeg ble tvunget til å ta et valg. «Er dette noe jeg velger å dele, eller ikke?» Noen mellomting ville være umulig. Jeg valgte å stenge av følelsene, for å klare å fullføre. Men det gjorde også at MGP ble et slags frirom, for da måtte jeg ta meg sammen. I tillegg fikk jeg noe å glede meg over midt i krisen, sier hun i dag.

- Dessuten var dette barndomsdrømmen som gikk i oppfyllelse for meg, og mitt livs sjanse. Melodi Grand Prix er musikkens VM eller OL – det største du kan være med på. Jeg er trent opp til å la privatlivet ligge, uansett hva som skjer, og den indre stemmen sier at «The show must go on».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.