POPSTJERNE: George Michael gjorde suksess både som soloartist og som del av duoen Wham. Her er han avbildet i videoen til gruppens store slager «Last Christmas». Foto: Epic Records
POPSTJERNE: George Michael gjorde suksess både som soloartist og som del av duoen Wham. Her er han avbildet i videoen til gruppens store slager «Last Christmas». Foto: Epic Records Vis mer

George Michael:

Skjulte kjærestens AIDS-hemmelighet under julemiddagen

Avdøde George Michael snakker om en av sitt livs tøffeste stunder i ny dokumentar.

(Se og Hør): Det engelske popikonet George Michael døde første juledag i fjor, akkurat et halvt år etter sin egen 53-årsdag.

Neste uke har en tv-dokumentar om og av Michael premiere på den britiske tv-kanalen Channel 4. I «Freedom», som ble ferdigstilt få dager før hans død, forteller stjerna åpenhjertig om flere av de mest skjellsettende erfaringene i livet sitt.

En av opplevelsene ligger over 25 år tilbake i tid. I 1991 ble han kjæreste med brasilianske Anselmo Feleppa, etter at de to møttes på festivalen Rock in Rio i januar samme år, ifølge The Telegraph.

BERØMT OPPTREDEN: Da George Michael sto på scenen under «Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness» på Wembley Stadium i 1992, sang han til sin dødssyke kjæreste. Foto: REUTERS/ NTB scanpix
BERØMT OPPTREDEN: Da George Michael sto på scenen under «Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness» på Wembley Stadium i 1992, sang han til sin dødssyke kjæreste. Foto: REUTERS/ NTB scanpix Vis mer

Noen få måneder seinere begynte Feleppa å vise symptomer på hiv/aids, og i jula 1991 skulle paret få vite om han hadde smitten, som på den tida var svært dødelig.

- Ville dø inni meg

George Michael var hjemme hos familien sin i London, og de var, i likhet med offentligheten, uvitende om at han var i et forhold med en annen mann.

I tv-dokumentaren, som The Telegraph refererer fra, forteller Wham-stjerna at han led seg gjennom ventetida på resultatene av kjærestens blodprøver i all hemmelighet:

- Jeg satt ved bordet under julemiddagen, og visste ikke om mannen jeg elsket var dødelig syk, og dermed ikke om jeg muligens var dødelig syk også, sier Michael.

Det viste seg at Anselmo Feleppa hadde aids, i motsetning til popstjerna. Og i april 1992 sto George Michael på scenen på Wembley Stadium i London sammen med Queen, da de hyllet bandets avdøde frontfigur Freddie Mercury.

Mercury døde som følge av aids-relaterte komplikasjoner et knapt halvår før konserten, men Michael hadde først og fremst sin dødssyke, hemmelige kjæreste i tankene:

- Jeg ville bare dø inni meg, jeg var så overveldet av sorgen. Det er ikke en tilfeldighet at kanskje den aller mest kjente opptredenen i karrieren min ble sunget til elskeren min, som var døende, sier han i «Freedom».

Fant kjæresten i publikum

Våren 1993 døde Feleppa, i samme by som han og Michael hadde møttes et par år tidligere. I et intervju med Huffington Post i 2009, åpnet den verdenskjente artisten seg om forholdet deres.

ENSOMT: George Michael holdt legningen sin skjult for familien - og offentligheten - i en årrekke. Da kjæresten døde som følge av aids i 1993, sørget han derfor i det stille i offetligheten. Foto: NTB scanpix
ENSOMT: George Michael holdt legningen sin skjult for familien - og offentligheten - i en årrekke. Da kjæresten døde som følge av aids i 1993, sørget han derfor i det stille i offetligheten. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge «Last Christmas»-stjerna la han merke til «en veldig søt fyr» i publikum mens han sto på scenen under Rock in Rio den kvelden i januar 1991.

Han var faktisk så distraherende søt at popstjerna måtte «unngå den siden av scenen» der Feleppa befant seg.

Etter konserten kom den brasilianske 34-åringen, som var om lag sju år eldre enn Michael, til garderoben hans. Og dét endret livet til briten for alltid, som aldri tidligere hadde hatt et kjærlighetsforhold til en mann:

STJERNEMØTE: Elton John og George Michael hilser på prinsesse Diana i forbindelse med Live Aid-konserten på Wembley i 1985. Foto: NTB Scanpix
STJERNEMØTE: Elton John og George Michael hilser på prinsesse Diana i forbindelse med Live Aid-konserten på Wembley i 1985. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er veldig vanskelig å være stolt av seksualiteten din når den ikke har gitt deg noen glede. Men når man har funnet noen man virkelig elsker ... da er det ikke så vanskelig, sa George Michael den gang.

- De visste ikke at han eksisterte

I det samme intervjuet med Huffington Post, kom artisten også inn på kjærestens aidssykdom. Etter å ha kjempet så mye med sin egen seksualitet at det ødela første halvdel av 20-åra hans, fant han den store kjærligheten.

Knappe seks måneder seinere ble den lagt i grus, da Feleppa viste tegn på hiv/aids:

- I 1991 var det virkelig skremmende nyheter. Jeg tenkte at jeg kunne ha sykdommen også. Jeg kunne ikke gjennomgå det sammen med familien min, fordi jeg ikke visste hvordan jeg skulle dele det med dem - de visste ikke at jeg var homofil engang.

Ifølge artisten ønsket heller ikke Feleppa at han snakket om sykdommen til sine nærmeste venner.

Dagen etter at Anselmo Feleppa døde, fortalte George Michael endelig foreldrene sine at han var homofil.

- De visste ikke engang at han eksisterte. Det som virkelig tok livet av moren min, var tanken på at jeg hadde gått gjennom det der helt alene, fortalte artisten til Huffington Post.

Moren hans, Lesley Angold Panayiotou, døde av kreft i 1997. Hun ble bare 50 år gammel.

- Jeg var åndelig knust, og følte virkelig at gudene mobbet meg, sier Michael om hennes død i dokumentaren.

LES OGSÅ: Se George Michaels turbulente liv i bilder