Sophie Elise:

Skjulte intimoperasjonen for samboeren

Influenser Sophie Elise forteller brutalt ærlig om å operere underlivet i sin tredje bok.

NY BOK: Sophie Elise Isachsen er aktuell med sin tredje bok. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NY BOK: Sophie Elise Isachsen er aktuell med sin tredje bok. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sophie Elise (25) ble et velkjent navn for de fleste da hun slo seg stort opp som blogger for et tiår siden. Siden den gangen har hun hatt egen tv-serie, startet selvbruningsmerke og skrevet tre bøker.

Den seineste boka, «Ting jeg har lært», gis ut i disse dager, og ble belønnet med en femmer på terningen av VG. I Dagbladet var dommen strengere, og terningen hadde tre øyne.

Her uttrykker anmelderen bekymring rundt åpenheten om underlivsskammen.

RASER I TAKKETALEN: Kristin Gjelsvik tar et oppgjør med Sophie Elise i takketalen på Vixen awards. Video: Kine Falch Vis mer

«Hennes ekstreme fokus på skam over eget utseendet kan med andre ord gjøre mer skade enn gavn, en tvetydighet hun også har blitt kritisert for i andre sammenhenger», står det.

I boka forteller influenseren, hvis egentlige navn er Sofie Steen Isachsen, åpent om flere erfaringer hun har gjort i livet, hvor fellesnevneren er skam.

Skjulte intimkirurgi

Et av temaene er blant annet hennes eget underliv, og det å ha store kjønnslepper. Isachsen forteller at hun hadde komplekser ved utseendet sitt nedentil, og forteller blant annet om at det var ukomfortabelt å bli gått ned på.

Skammen gikk så langt at hun til slutt valgte å legge seg under kniven. 25-åringen har gjennomgått en rekke operasjoner tidligere, som hun har vært svært åpen om. Åpenheten har ført til mye kritikk, og hun har blitt kalt «Norges farligste forbilde» av influenser Kristin Gjelsvik.

I sin egen podkast har hun tidligere fortalt at hun valgte å operere underlivet. I boka forteller hun også inngående om inngrepet, blant annet at hun ikke fortalte til noen hva hun hadde gjort før lenge etterpå.

Blant annet skriver hun at hennes daværende kjæreste og samboer ikke visste noe om operasjonen.

«Jeg hadde sørget for å booke operasjonen til tidlig på morgenen slik at når jeg var ferdig og hadde kommet hjem, ville samboeren min være på jobb. Da kunne jeg bare ligge i senga og forklare det med at jeg hadde menssmerter eller noe, og blødde noe enormt, og derfor måtte jeg ha et svært bind», skriver hun i boka.

I de tre ukene det tok før underlivet var leget, holdt hun altså skjult hva som hadde skjedd. Den daværende kjæreste skal ikke ha oppdaget at noe var annerledes.

«Forferdelig vondt»

Isachsen tar også leseren med inn i operasjonssaler. Hun erindrer også hvor smertefullt det hele var.

KRITISK: Etter at Sophie Elise lastet opp to bilder på Instagram foran Slottsplassen, har flere kritisert influenseren. Nå svarer hun for seg. Video: Rød Løper Vis mer

«Det var forferdelig vondt å gå. Det var vondt å ligge. Det var vondt å eksistere. Jeg følte ikke den minste glede ved å ha utført operasjonen», skriver hun videre.

Til Se og Hør understreker hun at det ikke er hennes nåværende kjæreste, Kasper Kristoffersen (25), hun skjulte inngrepet for.

- Jeg var ikke komfortabel med å si det til noen. Det hadde ikke noe med ham å gjøre, jeg ville bare ikke si det til noen, sier hun.

Det var ikke før temaet tilfeldigvis kom opp på en jentefest at Isachsen fortalte om inngrepet. Det var med andre ord ingen andre enn henne selv og sykehuset som visste hva hun gjorde.

- Det var veldig rart og veldig ensomt. Uansett hva du gjør, om det er noe sånt, eller noe annet som føles stort eller vanskelig - hvis du ikke sier det til noen er det selvfølgelig ensomt uansett, sier hun.

Ønsker mindre skam

Isachsen forteller at hun aldri planla å avsløre hemmeligheten sin.

- Jeg hadde ikke bestemt meg for å si det til noen, det bare skjedde.

Teamet i boka avsluttes ved at 25-åringen skriver at skamfølelsen ikke er borte, og at det er samtaler med andre om eget underliv som har gjort henne mer komfortabel - ikke operasjonen.

Hun skriver videre at hun håper hennes historie kan bidra til mindre skam rundt kvinners underliv.

På spørsmål fra Se og Hør om hva slags forhold hun har til underlivet sitt i dag, svarer hun lattermildt:

- Jeg tenker ikke så mye på det. Det er nå bare der.

Isachsen har som nevnt fått kritikk for åpenheten rundt de kosmetiske operasjonene hun har gjennomgått. Det ble blant annet tema under «Debatten» i 2019.

LES OGSÅ: Sophie Elise deler avslørende bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer