«Farmen» 2018:

Skjulte hemmelig operasjon foran «Farmen»-exit

- Jeg visste at konkurransen ville bli krevende, forteller Charlie Stuart (32).

UT AV TV-GÅRDEN: Etter to uker er «Farmen»-oppholdet over for australieren Charlie Stuart (32). Nå venter «Torpet». Foto: Alex Iversen / TV 2
UT AV TV-GÅRDEN: Etter to uker er «Farmen»-oppholdet over for australieren Charlie Stuart (32). Nå venter «Torpet». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Det ble med to «Farmen»-uker for ungdomsskolelæreren Charlie Stuart (32). Tv-exiten var et faktum i søndagens episode, etter å ha møtt driftsingeniøren Jørgen Ringstad (61) til slegge-tvekamp.

Selv om det lenge var jevnt i den tøffe konkurransen mellom de to nevenyttige «Farmen»-herrene, måtte altså Stuart omsider innse at slaget var tapt.

- Jeg hadde knust Jørgen i alle andre tvekamper enn slegge. Akkurat denne grenen visste jeg ville bli en krevende jobb, forteller 32-åringen til Se og Hør.

NÅDDE IKKE OPP: Charlie Stuart var ikke mange slag unna seier, men måtte se seg slått av konkurrenten. Foto: Alex Iversen / TV 2
NÅDDE IKKE OPP: Charlie Stuart var ikke mange slag unna seier, men måtte se seg slått av konkurrenten. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
FÅR BLI MED VIDERE: Jørgen Ringstad (61) var den kjappeste til å dunke inn alle naglene i trestokken, og har dermed sikret seg nok en «Farmen»-uke. Foto: Alex Iversen / TV 2
FÅR BLI MED VIDERE: Jørgen Ringstad (61) var den kjappeste til å dunke inn alle naglene i trestokken, og har dermed sikret seg nok en «Farmen»-uke. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Feil hånd

Årsaken til at Stuart fryktet å møte motparten til nettopp en sleggekonkurranse, skyldes en skade han tidligere har pådratt seg høyre skulder.

«Farmen»-deltakeren lå på operasjonsbordet bare fire måneder før innspillingen, og ble dermed tvunget til å holde slegga i feil hånd.

- Jeg gjennomførte konkurransen med venstrehånda, noe som selvfølgelig var mer utfordrende. I tillegg hadde Jørgen en klar fordel ved å være høyere enn meg. Jeg hadde et håp om at produksjonen kunne tilpasse konkurransen etter høyde, men fikk klar beskjed om at vi måtte stille med samme utgangspunkt, forteller han, og legger til:

- Så da gikk det som det gikk. Jeg var ikke bitter, men synes det var trist å forlate gjengen.

OMVISNING: Programleder Gaute Grøtta Grav tar Dagbladet med på en omvisning på den nye «Farmen»-gården i Finnskogen. Video: Miriam Bakkejord / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer

- Svakhetstegn

Som følge av skulderskaden gikk den australskfødte 32-åringen, som forlot hjemstedet Horn Island til fordel for Kyrksæterøra for ti år siden, på medisiner mens han oppholdt seg i «Farmen»-landskapet.

Dette holdt han riktignok skjult for de andre deltakerne.

- Skulderen var et svakhetstegn, så det forble hemmelig. Fysioterapeutens anbefaling var å ikke delta på «Farmen» overhodet, så jeg er glad jeg fikk de ukene jeg fikk, sier Stuart.

Det er ingen tvil om at 32-åringen var en stor ressurs i «Farmen»-gruppa. Med både gårdserfaring og en rekke praktiske ferdigheter ble han tidlig utpekt som en de mest kunnskapsrike deltakerne på tv-gården.

Stuart ble derfor noe overrasket da storbonden Nicolai Aspen (22) valgte ham til førstekjempe tidligere i uka, men forsto raskt hvorfor.

Ville ikke til «Torpet»

- Jeg var nok en stor konkurrent, og skjønner hvorfor de ville ha meg ut. Samtidig synes det var litt skuffende å bli sendt i kamp, for jeg hadde bidratt stort i gruppa. Jeg hadde skjønt det hvis jeg var en ufin person, men her hadde jeg ikke gjort annet enn å stå på, sier Stuart, som understreker at han ikke har noe uoppgjort med de andre deltakerne i dag.

- Jeg kunne ikke ha gjort noe annerledes. Det ville blitt feil å holde tilbake kunnskap, legger han til.

Australieren reiser imidlertid ikke hjem til Kyrksæterøra etter «Farmen»-nederlaget. I år har nemlig TV 2 gjort endringer i exit-praksisen, som gir utslåtte deltakere mulighet til å returnere til tv-gården via det såkalte «Torpet».

- Jeg var egentlig veldig klar for å komme hjem til ungene mine, og ble faktisk litt sint da Gaute fortalte at jeg skulle få en ny sjanse. Det gikk imidlertid fort over, der irritasjonen ble erstattet med ny motivasjon, sier Stuart.

Saken fortsetter under.

KONTROVERSIELL: Andreas Nørstrud blir ofte betegnet som en av tidenes mest omstridte «Farmen»-deltakere. Vi tok en prat med han på «Torpet». Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Mange vendinger

Forrige søndag ble gausdølen Vidar Johansen (46) den første «Farmen»-deltakeren til å flytte fra hoved- til bonusgård, etter å ha tapt tautrekkingstvekampen mot tromsøværingen Nikolai Aspen (22).

På «Torpet» har Johansen, i løpet av uka, sørget for å danke ut eks-deltakeren Andreas Nørstrud (34). Igjen står altså sistnevnte og to tidligere «Farmen»-deltakere, Lasse Bergseter (51) og Camilla Cox Barfot (33).

Med Charlie Stuart ute av «Farmen» står ti deltakere igjen i den ordinære konkurransen. Tirsdag valgte både friidrettsutøveren Live Solheimdal (22) og yrkesfiskeren Kim Stefan Jenssen (40) å avbryte innspillingen, av forskjellige grunner.

Mens Solheimdal kjente at kroppen sviktet, ble Jenssen anbefalt å reise hjem som følge av en tidligere domfellelse.

LES OGSÅ: To av årets «Farmen»-deltakere skjuler en spesiell hemmelighet

MÅTTE TREKKE SEG: «Farmen»-deltakeren Kim Stefan Jenssen (40) valgte å avbryte realityoppholdet etter en knapp uke. Her forteller han hvorfor. Video: Lars Eivind Bones og Miriam Bakkejord / Dagbladet Vis mer