Skjulte gjeld for samboeren

- Dette er det samme som å be om bråk, sier «Luksusfellen»-ekspert Cecilie Lynum.

SEOGHØR.NO: Henriette Olafsen (38) ber i onsdagens utgave av TV3-programmet «Luksusfellen» om hjelp til samboeren Johnny Johansen (37) etter å ha funnet ut at han skjulte gjeld for henne.

Johnnys økonomi fikk seg en knekk etter at han sa opp jobben som lastebilsjåfør, men han prøvde lenge å bortforklare pengeproblemene.

- Jeg så at det ikke var nok inntekter inn i forhold til det han skulle betale. Det har vært endel telefoner, som han har hevdet var telefonselgere. Men jeg har skjønt at det var banker og kreditorer som ville ha tak i ham, sier Henriette til kameraene.

Pengeproblemene kommer blant annet på grunn av et billån som har gått til inkasso og høyt forbruk av sigaretter, cola og potetgull.

Koster 50 000 i året

STORE UTGIFTER: Johnny får vite at han bruker over 50 000 kroner i året på tobakk, brus og potetgull.
STORE UTGIFTER: Johnny får vite at han bruker over 50 000 kroner i året på tobakk, brus og potetgull. Vis mer
BER FOLK SNAKKE OM ØKONOMIEN: Luksusfellen-ekspert Cecilie Lynum ber folk ta tak i pengeproblemene sine i fellesskap og på et tidlig tidspunkt.  Foto: tv3
BER FOLK SNAKKE OM ØKONOMIEN: Luksusfellen-ekspert Cecilie Lynum ber folk ta tak i pengeproblemene sine i fellesskap og på et tidlig tidspunkt. Foto: tv3 Vis mer

«Luksusfellen»-ekspertene Silje Sandmæl og Cecilie Lynum regner ut at Johnny tilsammen har brukt 50 000 kroner i året på tobakk, brus og potetgull.

- Jeg har litt vanskelig å tro på det han sier, når han lover bedring. Jeg har hørt det før, sier Henriette til kameraene.

Cecile Lynum sier til Seoghør.no at hun tror mange TV-seere vil kjenne seg igjen i Johnnys situasjon.

- Økonomi er noe av det vanskeligste for par å snakke om. Dette er noe som går igjen mange steder. Mange som får problemer stikker hodet i sanden og håper at ting vil løse seg, ved hjelp av skattepenger eller lignende.- Når det ikke gjør det, så blir økonomi noe man holder litt skjult for hverandre, og dette er det samme som å be om bråk.

Tror mange samlivsbrudd kunne vært unngått

Lynum er ikke overrasket over at Johnny og Henriette på et tidspunkt gikk fra hverandre på grunn av pengeproblemene.

- Jeg tror mange samlivsbrudd kunne vært unngått om man hadde vært åpen om økonomi overfor hverandre, og tatt tak i problemene sammen på et tidligere tidspunkt.

- Ofte kan det at man er sammen om å håndtere slike problemer styrke forholdet, fordi man kommer nærmere hverandre..

Hun mener alle par bør sette opp en felles husholdningskonto, hvor begge har innsyn.

- Det gjør det mye enklere å ha oversikt. Sett gjerne også av tid til å betale regninger sammen en gang i uken, er rådet fra «Luksusfellen»-eksperten.

«Luksusfellen» ser du på TV3 onsdag kl. 20.30.

LES OGSÅ: Risikerer tvangssalg for å kjøpe dataspill