Skjøt seg selv i ansiktet

- Jeg kunne blitt blind, sier Åste.

FULLROST: Åste Hunnes Sem imponerte stort i Idol fredag. Foto: SCANPIX
FULLROST: Åste Hunnes Sem imponerte stort i Idol fredag. Foto: SCANPIX Vis mer
LES OGSÅ: Linda ute av Idol
LES OGSÅ: Hva har dere i drikkevannet
Hvem var best fredag kveld? Stem til høyre.
Se bildene fra kveldens Idol nederst i saken

SEHER.NO: Før fredagens country-kveld i Idol, dro Idolene ut på landet for å leke cowboyer. Det kunne gått skikkelig galt for Åste Hunnes Sem, for da hun skulle prøve seg med børsa skjøt hun på et gjerde og kula komtilbake og traff Åste rett i ansiktet.

- Jeg skulle skyte på gjerdet, og i det samme innså jeg at jeg hadde gjort noe dumt, for kula traff meg i ansiktet, sa Åste på fredagens Idol.

- Jeg kunne sikkert blitt blind hvis det hadde truffet meg i øyet, men heldigvis så traff den nesa, sier Åste til Seher.no.

- Det var ikke så vondt, men jeg fikk meg en støkk og ble mest overrasket, sier Åste, som fredag ble stående igjen blant de tre siste da Linda Steen røk ut av Idol.

LES OGSÅ: Linda ute av Idol
LES OGSÅ: Hva har dere i drikkevannet

Det gikk imidlertid bra med Idols eldste deltaker etter skyteuhellet, og Seher.nos overdommer Jostein Pedersens var fra seg av begeistring over hva Heddalsjenta presenterte.

- Gud-i-Himmelen som jeg elsker den jenta! Hun gjør ALT til gull, stemmen er ikke til å tro, og nå begynner hun å bli så trygg på sitt eget talent at hun bare eier scenen fordi hun tror så inderlig, inderlig på sangen sin, sa Jostein til Seher.no.

Heddalsjenta, som er blitt en av favorittene til å vinne hele Idol, sang "Always On My Mind" på Idols countrykveld.

- Åste la seg tett opp til Elvis Presley-versjonen, men dette var selvfølgelig Åste i hver nervetråd og stemmebånd. Fabelaktig! Mente Jostein Pedersen.

Han var langt fra den eneste som var fra seg av begeistring.

- Du vokser utover i låten, det begynner som en usikker hvit versjon, og blir til en kølsvart Withney Houston-versjon. Du må være en av de dyktigste vokalistene i Norge, sa Idol-dommer Asbjørn Slettemark.

Også Timian fikk tilbakemeldinger om at country-sjangeren kler ham.

- Av og til høres du brekende ut, men det passer på landet, sa Benedicte Adrian, og la til at Timian har en litt Disney-aktig stemme.
 
- Du går fra å være kryddergutt til grisegutt, mente Jan Fredrik Karlsen.

Glenn Roger Lyse sang "I Am A Man Of Constant Sorrow", blant annet kjent fra George Clooney-filmen "O'brother where art thou".

- Du så ut som en avslappet gårsgutt i dag, sa Mariann Thomassen.

Det var noe Glenn Roger kjente seg igjen i. For Stavanger-gutten har lært seg å bli langt mer avslappet.

- Jeg har lært veldig mye siden jeg ble med i Idol, og har blant annet lært meg å takle nerver bedre. Men det har også vært meget nyttig å gå til sangpedagog, sa Glenn Roger til Seher.no.

Her er dommen over de andre deltakerne fredag:

Linda Steen (17) fra Porsgrunn: "Let It Rain" med Amanda Marshall.

Dommernes kommentarer:
Asbjørn Slettemark: - Stemmen din fungerer godt til country, men synes det ble ødelagt av at det var raknende surt.
Mariann Thomassen: - Linda du er søt, og du skinner. Du kom skikkelig sterkt tilbake vokalmessig og på scenen.
Jan Fredrik Karlsen: - Dette er sjangeren jeg virkelig synes du passer i.
Benedicte Adrian: - Jeg vet ikke om vi har hørt det samme Asbjørn. Jeg synes det var veldig ukomplisert og fint. Stemmen din tåler godt at du presser den.

Jostein Pedersens kommentar: Linda hadde rett, denne sangen passet stemmen hennes utmerket. Hun har aldri vært bedre! Riktig slurvet hun ved å virre mellom engelsk-engelsk og amerikansk-engelsk, for hele ideen i country er vel å høres ut som om du er født og oppvokst bak en sommerfjøs i Nebraska. Kanskje Linda blir Idols joker i år?

Bjørn Johan Muri (17) fra Ålesund: "I Wanna Love Somebody Like You" med Keith Urban.

Dommernes kommentarer:
Asbjørn Slettemark: - Du blir stadig bedre. Du er en av de som har vokst mest i konkurransen. Du virker tryggere, roligere og bedre enn tidligere i konkurransen. Jeg gleder meg til å se deg med storband neste fredag.
Mariann Thomassen: - I love somebody like you.
Jan Fredrik Karlsen: - Modig valg å gjøre. Du synger skeivt og kult, akkurat som hatten din.
Benedicte Adrian: - Dette var skikkelig rørende og ektefølt. Det virket som gøy å synge country. Tror jeg skal prøve det selv.

Jostein Pedersens kommentar: Fresk og direkte versjon av en sang som er alt for voksen for en 17-åring. Da virker det ikke særlig troverdig og resultatet blir temmelig intetsigende og kjedelig.

Timian Naastad (16) fra Kristiansund: "When You Say Nothing At All" med Garth Brooks

Dommernes kommentarer:
Asbjørn Slettemark: - Første gang du sang for oss, leverte du en av de beste av de 8000. Men i finalerunden har du gjort noen av de mest katastrofale. Men i dag løftet du deg.
Mariann Thomassen: - Du ser ut som en rockecowboy i dag.
Jan Fredrik Karlsen: - Du går fra å være kryddergutt til grisegutt.
Benedicte Adrian: - Av og til høres du brekende ut, men det passer på landet. Du er veldig ung, men svært talentfull.

Jostein Pedersens kommentar: Farlig valg siden den er udødeliggjort av Brooks selv og Ronan Keating, og da kommer lille Timian på 16 til kort. For dette er en stor, trist ballade om gjennomlevd og død kjærlighet. Og jeg håper for Timians del at denslags sorger tilhører langt inni fremtiden et sted.

Glenn Lyse (33) fra Stavanger: "I Am A Man Of Constant Sorrow" med Norman Blake.

Dommernes kommentarer:
Asbjørn Slettemark: - Veldig bra, trygt og solid. Veldig stor opptur i forhold til da du sang a-ha sist gang.
Mariann Thomassen: - Avslappet gårsgutt i dag. Smart låtvalg, der du fikk bredden. Sånn skal det være!
Benedicte Adrian: - Du var veldig leken vokalsett. Du er en veldig habil sanger. Et mykt blikk som vi ikke har sett før.

Jostein Pedersens kommentar: Han hørtes i hvert fall ut som en vaskeekte Nashville-cowboy. Alderen og erfaringen glimtet til her, for han mestret sjangeren. Om det er der hans hjerte ligger, er vanskelig å si, men det var et realt og meget godt utført forsøk.

Åste Hunnes Sem (34) fra Heddal: "Always On My Mind" med Willie Nelson.

Dommernes kommentarer:
Asbjørn Slettemark: - Stor glede å se seg hjertens uenig med Jan Fredrik Karlsen. Du vokser utover i låten, begynner som en usikker hvit versjon, til å bli en kølsvart Withney Houston. Du må være en av de dyktigste vokalistene i Norge.!
Jan Fredrik Karlsen: - Det der er en fantastisk nydelig sang, som mange har klart å skape magiske versjoner av. Jeg synes ikke du lyktes med det. Det virket usikkert. Det ble vokalonani.
Benedicte Adrian: - Vokalsett er du veldig trygg. Men det blir alltid soul uansett hva du synger.

Jostein Pedersens kommentar: Gud-i-Himmelen som jeg elsker den jenta! Hun gjør ALT til gull, stemmen er ikke til å tro, og nå begynner hun å bli så trygg på sitt eget talent at hun bare eier scenen fordi hun tror så inderlig, inderlig på sangen sin.

Åste la seg tett opp til Elvis Presley-versjonen, men dette var selvfølgelig Åste i hver nervetråd og stemmebånd. Fabelaktig!

Kim Rune Hagen (17) fra Heddal: "Ei krasafaren steinbu" med Hellbillies

Dommernes kommentarer:
Asbjørn Slettemark: - Alle Oslo-vest kids som sutrer over nynorsk i skolen, kan bare ryke og reise. Du har gjort låten til din egen, og du fremfører like godt som Hellbillies.
Mariann Thomassen: - Herregud å bra!
Jan Fredrik Karlsen: - Du har så enormt mye energi på din helt egen måte på scenen. Det har du også i stemmen din.
Benedicte Adrian: - Wow. Dette var reint som en fjellbekk. Dette her var fantastisk. Du er fullstendig uredd. Fantastisk morro.

Jostein Pedersens kommentar: Her slo danseband-Kim Rune til, og det er et kompliment. Countryen har han i ryggmargen, og når han drysser over med sin naturlige sjarme og sceneautoritet, er jeg solgt. Sangen var ikke allverdens utfordringer for ham, men han gjorde maksimalt - og vel så det - ut av den. Det passer fint, for et idol skal alltid yte 120%.
.