Isak Dreyer:

- Skjøt med rifle

Isak Dreyer har den siste tiden stått overfor massiv kritikk. Nå svarer han.

ANMELDT: «Farmen-kjendis»-vinner Isak Dreyer er anmeldt av dyreorganisasjonen NOAH etter å angivelig ha bedrevet selfangst med spyd. Selv benekter han dette. Video: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV-profil og «Farmen kjendis»-vinner Isak Dreyer (28) har stått overfor massiv kritikk etter at han la ut et bilde på Instagram som fikk flere dyrevernforkjempere til å reagere kraftig.

Tirsdag forrige uke publiserte Dreyer, som for tiden er på ekspedisjon på Grønland, et bilde av seg selv hvor han lever seg over et hull i isen med noe som kan ligne et spyd i hendene.

«Driver med å jobbe med å få opp 17. mai-frokosten. Er ikke alltid man velger sin skjebne, det tenker sikkert selen også», skrev han til bildet.

Nå svarer omsider 28-åringen på kritikken som har strømmet inn.

BLIR FLAU: Dette svarer Sophie Elise Isachsen på spørsmål om Isak Dreyer. Video: Maja Walberg Vis mer

- Ble skutt

Søndag kveld publiserte Dreyer en video på Instagrams historiefunksjon. Der kom han med en klargjøring om hva som skal ha skjedd under jakten.

- Etter mye tjohei, som ikke var meningen i det hele tatt, så vil jeg bare klargjøre at jakten ikke skjedde med harpun og selen ble skutt med en rifle, forklarer han i videoen.

FORKLARER SEG: Isak Dreyer forklarer selfangsten i video på Instagram.
FORKLARER SEG: Isak Dreyer forklarer selfangsten i video på Instagram. Vis mer

Videre i videoen følger han opp med at selen deretter ble hentet opp fra vannet:

- Og den ble hentet opp fra vannet med en stokk, legger han til.

Se og Hør har hittil ikke lyktes å få en kommentar fra Isak Dreyer.

GÅRDSFLØRT: I fjor oppsto det søt musikk mellom Victoria Tolaas og Isak Dreyer på «Norges tøffeste». Nå forteller Victoria hvordan det er å se den åpenbare flørtingen mellom Isak og Sophie Elise på «Farmen kjendis» et knapt år senere. Video: Rød Løper/TV 2/NRK Vis mer

- Det er forbudt

Etter at Dreyer publiserte det blodige bildet på sin egen Instagram-profil fikk det flere dyrevernsforkjempere, og NOAH, til å reagere - da det i Norge er forbudt å drepe sel med spyd.

Se og Hør har tidligere vært i kontakt med 28-åringen, som hadde følgende å si om saken over SMS:

«Verden er en forferdelig plass! Men det er nå her vi lever. Hadde jeg valgt ville jeg heller vært selen enn jegeren».

Det skal for øvrig nevnes at det ikke er kjent om Dreyer faktisk har drept en sel med et spyd, slik det kan se ut på bildet. Det skal også nevnes at Dreyer befinner seg på Grønland, ikke i Norge.

UKJENT FARVANN: Isak Dreyer er beviselig Norges tøffeste. Men hvor tøff er han ute blant folk? Video: Rød Løper/Nina Hansen/Jonas Hammer Vis mer

Søndag ble det kjent gjennom Nettavisen at han hadde blitt anmeldt av dyrevernorganisasjonen NOAH som følge av det blodige bildet. Overfor avisen uttalte Siri Martinsen, veterinær og leder i organisasjonen følgende:

- I Norge skal det ved hobby-jakt på sel kun brukes en bestemt type skytevåpen. Det er også forbudt å bruke spyd på seler på Grønland, og folk som driver troféjakt - som dette er - skal dessuten være i følge med en godkjent jaktarrangør.

LES OGSÅ: Smuglet inn hemmelig flørt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer