BEVÆPNET: Kristian Valen ble pågrepet av politiet i en væpnet aksjon søndag morgen. Men ifølge det Se og Hør erfarer, vil han ikke bli siktet i saken. Foto: SCANPIX
BEVÆPNET: Kristian Valen ble pågrepet av politiet i en væpnet aksjon søndag morgen. Men ifølge det Se og Hør erfarer, vil han ikke bli siktet i saken. Foto: SCANPIXVis mer

Skjøt dusjen i filler

Se og Hør avslørte i går at det var Kristian Valen som ble pågrepet med våpen. Nå snakker han ut.

SEHER.NO: Den 32 år gamle artisten og TV-kjendisen ble pågrepet tidlig søndag morgen etter en væpnet politiaksjon mot leiligheten hans ved St. Hanshaugen i Oslo sentrum.

I VG forteller han detaljert om den dramatiske natten. Etter en tur på byen døset han av hjemme. Plutselig gir hans avanserte alarm utslag, og Valen tror at det er noen i leiligheten. På monitoren ser han bevegelser i stua og på gjesterommet.

- Jeg finner nøkkelen til våpenskapet og tar ut det første våpenet jeg finner, som er en MP5. Det er så mørkt at jeg bare griper etter ammunisjon. Jeg tror jeg bare får lagt oppi ett eller to skudd, kanskje tre, men jeg har ikke peiling. Så roper jeg til vedkommende: "Jeg er bevæpnet, kom deg ut!" sier Valen til VG. Han presiserer at han på dette tidspunktet var livredd.

Han ser inntrengeren gjennom soveromsdøren, og personen er tre til fire meter unna.

Da fyrer Kristian Valen løs - inne i sin egen leilighet!

- Det jeg gjør er at jeg retter våpenet til side og fyrer av et skudd i veggen for å gi beskjed om at dette ikke er et lekevåpen. Da forsvinner vedkommende ut, og jeg blir sittende lenge, forteller Kristian Valen til avisa.

Han forklarer videre i VG at situasjonen løste seg fredelig, da han snek seg ut av leiligheten, med automatvåpenet parat. Ved inngangspartiet støtte han på politiet, som ga seg til kjenne. Da tok han våpenet til side for å markere at han ikke var noen trussel.

- Så kom politiet opp til meg med en gang, tok fra meg våpenet og spurte hva som hadde skjedd, sier Valen. I intervjuet understreker han at han er svært fornøyd med politiets innsats.

Det var Se og Hør som først kunne fortelle om Kristian Valens dramtiske pågripelse. Da politiets beredskapstropp tok seg inn i artistens leilighet, skal de ha overraskende ha blitt møtt av en bevæpnet Valen. Han ble umiddelbart lagt i jern, og situasjonen skal ha vært svært alvorlig at faren for skuddveksling var overhengende.

Etter det Se og Hør erfarer, har Valen bæretillatelse for 22 ulike våpen.


Les mer om den dramatiske saken i Se og Hør.