Dennis fra «Farmen kjendis»:

- Skjønte ikke hvor nær døden jeg hadde vært før etterpå

Dennis Vareide var livredd da han holdt på å drukne, men den verste frykten kom da faren hans lå for døden.

KUNNE GÅTT GALT:
Dennis Vareide ble dratt ut til sjøs under en badetur i barneårene, og var nær å drukne. På «Farmen Kjendis» hadde han derimot ingen problemer med vannet. Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet
KUNNE GÅTT GALT: Dennis Vareide ble dratt ut til sjøs under en badetur i barneårene, og var nær å drukne. På «Farmen Kjendis» hadde han derimot ingen problemer med vannet. Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Dennis Vareide (27) er ute av «Farmen kjendis» - etter noen uker med kamper og intriger på bondegården.

YouTube-profilen har også hatt mye dramatikk i sitt eget liv.

Spesielt én episode fra barndommen har brent seg fast. Som liten gutt opplevde han marerittet på stranden i Horten.

I SALG NÅ: Les mer i ukens Se og Hør Extra.
I SALG NÅ: Les mer i ukens Se og Hør Extra. Vis mer

- Plutselig ble jeg tatt av strømmen. Jeg holdt på å drukne, minnes han.

Innså ikke alvoret

Dennis minnes godt følelsen av å være hjelpeløs.

- Jeg svømte og svømte, men ble dratt lenger og lenger ut. Til slutt ble jeg reddet. Det var ikke før etterpå at jeg skjønte hvor nær døden jeg hadde vært. Det var skummelt, og kunne gått veldig galt, erkjenner han.

Heldigvis kom hjelpen i tide.

27-åringen er siden blitt en av landets mest populære YouTube-stjerner, som en del av duoen «Prebz og Dennis». Prebz er kameraten og kollegaen Preben Fjell (27).

STJERNER: i fjor var Dennis Vareide og Preben Fjell aktuelle med sin egen kinofilm, «Prebz & Dennis - The Movie». Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STJERNER: i fjor var Dennis Vareide og Preben Fjell aktuelle med sin egen kinofilm, «Prebz & Dennis - The Movie». Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Gir seg

Sammen har de to gjort det stort ved å lage underholdning av å spille spill mens andre ser på, og de har over 245 000 abonnenter på YouTube.

I forbindelse med lanseringen av sin bok «Kongen av gutterommet» i midten av januar, annonserte Dennis at de to gir seg på topp.

- Vi har fått til absolutt alt vi kunne ha drømt om. Vi gir oss på topp og som veldig gode venner, sa han i en pressemelding.

Dennis understreker at han fortsatt vil være aktiv på YouTube, men i en ny versjon.

«FARMEN»-NACHSPIEL: Youtube-kjendis Dennis Vareide (27) gir oss de første reaksjonene etter «Farmen»exiten, røper detaljer som ikke kom på tv, Jodel-sniking og en «surrealistisk» rettssak. I studio er også «Farmen»-kompis Stian Sandø (25), som avslører rare tilbud og forespørsler etter tv-oppholdet. Programleder: Miriam Bakkejord / Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Brøt sammen på TV

Nett- videoene har skapt enorm suksess for Dennis, men han har også fått oppleve baksiden av berømmelsen. I fjor ble han anklaget for straffbare handlinger, av en annen YouTube-profil.

Selv om «Farmen kjendis»-stjernen benekter alle anklager, synes han det er vondt å tenkte på at noen kanskje trodde på anklagene.

- Hele min verden falt sammen da jeg tenkte på det, fortalte han til NRK.

At sjikanen var vond, var det ingen tvil om, og Dennis brøt sammen i gråt under NRK-intervjuet.

Senere saksøkte Dennis gutten som sto bak de sjikanerende videoene. I Tingretten fikk han både medhold og erstatning etter de uriktige anklagene.

Manndomsprøven

Gjennom «Farmen kjendis» har enda flere nordmenn fått øynene opp for gutten fra Bamble i Telemark.

Hardt fysisk gårdsarbeid bød på nye utfordringer, og Dennis fant en alliert og en rollemodell i «Farmen»-kollega Frank Løke (37).

- Jeg er kjempefan av ham, og jeg ble absolutt mer mandig med hans hjelp. «Farmen» ble den store manndomsprøven, og jeg fikk vist at jeg kan mer enn å bare spille dataspill.

FANT TONEN: Dennis Vareide forteller at han ble fant av tøffingen Frank Løke under «Farmen kjendis»-innspillingen. Foto: TV 2
FANT TONEN: Dennis Vareide forteller at han ble fant av tøffingen Frank Løke under «Farmen kjendis»-innspillingen. Foto: TV 2 Vis mer

Mistet faren sin

For mange unge er Dennis et stort forbilde, som også har våget å dele såre og personlige ting med fansen.

I YouTube-videoen «Tre år» forteller han om sin vanskeligste tid, da han våren 2009 mistet faren til kreft.

Foreldrene skilte seg da Dennis var liten, og feriene ble gjerne tilbrakt med pappa i Nord-Norge.

En dag fikk moren en telefon, og Dennis skjønte at noe var galt: Faren hans lå for døden.

- Jeg skjønte nok ikke alvoret, men alt gikk opp for meg da vi kom inn på sykehjemmet, der han lå. Jeg kollapset helt, og har aldri vært så redd i mitt liv, sier en gråtkvalt Dennis i den åpenhjertige videoen.

Takket for oppveksten

Da Dennis kom til sykehjemmet, kunne ikke faren snakke. Sammen med brødrene satt Dennis hos ham hele kvelden.

- Jeg takket ham for en bra oppvekst og gode minner, og hørte at han svarte «takk». Det var det siste jeg hørte fra faren min. Han døde dagen etter, forteller Dennis svært preget i videoen.

I tiden etterpå var det vanskelig å komme videre. Redningen ble et opphold på folkehøgskole. Dennis kom seg ut av gutterommet, og klarte å stable livet sitt på beina.

Møtte dama på Tinder

Farens død har gjort at 27-åringen har engasjert seg i kreftsaken, og sammen med Preben, har han samlet inn over én og en halv million kroner til Kreftforeningen.

I jakten på donasjoner fra sine følgere, har Dennis blant annet lett etter en kjæreste - til inntekt for en god sak.

Nå leter han derimot ikke etter lykken lenger. For den fant han i fjor - gjennom datingtjenesten Tinder.

MED KJÆRESTEN: Dennis og Katrine avbildet sammen på den røde løperen under premieren av filmen «Prebz & Dennis: The Movie». Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
MED KJÆRESTEN: Dennis og Katrine avbildet sammen på den røde løperen under premieren av filmen «Prebz & Dennis: The Movie». Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

- Jeg var veldig aktiv på dating-appene - og møtte Katrine tre måneder før innspillingen av «Farmen kjendis».

Kjæresten er imponert over Dennis’ innsats på gården, og han overrasket ytterligere ved å gå ned 10 kilo.

- Hun ble helt paff da hun så meg. Siden har jeg nok lagt på meg igjen, men jeg er langt sunnere og mer aktiv, fastslår han.

LES OGSÅ: «Farmen»-Frank: - Hun var tidenes masekjerring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer