Georgia Chapman om Harvey Weinstein:

- Skjønte at jeg måtte komme meg bort og få barna vekk

Brått var ektemannen Hollywoods mest forhatte mann. Nå bryter Georgina tausheten.

ÅPNER OPP OM LIVET ETTER SKANDALEN: Kort tid etter at Weinstein-skandalen rullet opp i starten av oktober, besluttet kona Georgia Chapman å gå fra ektemannen. Så trakk hun seg fra rampelyset. For første gang åpner hun nå opp om livet etter skandalen. Foto: Reuters/NTB Scanpix.
ÅPNER OPP OM LIVET ETTER SKANDALEN: Kort tid etter at Weinstein-skandalen rullet opp i starten av oktober, besluttet kona Georgia Chapman å gå fra ektemannen. Så trakk hun seg fra rampelyset. For første gang åpner hun nå opp om livet etter skandalen. Foto: Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Kort tid etter New York Times' omfattende avsløring om Hollywood-produsenten Harvey Weinsteins seksuelle trakassering i fjor høst, gikk hans egen kone, Georgina Chapman (42) fra ham.

- Hjertet mitt gråter for alle kvinnene som har lidd så forferdelig på grunn av disse utilgivelige handlingene. Jeg har valgt å gå fra mannen min, sa hun den gang i en uttalelse til People.

Mens anklagene fortsatte å strømme på, har Chapman siden denne uttalelsen holdt seg langt unna pressen og rampelyset. Inntil nå.

I et nytt intervju med magasinet Vogue, åpner den britiske designeren opp om livet etter skandalen.

Lykkelig ekteskap

I intervjuet forteller 42-åringen at det tok hele to dager før hun klarte å ta til seg informasjonen som hadde kommet fram i storavisas avsløringer. Kiloene raste av henne. Hun var i sjokk. Få dager etter kom avisa The New Yorker med ytterligere avsløringer.

- Det gikk rundt i hodet mitt. Og det var vanskelig, fordi den første artikkelen omhandlet ei tid lenge før jeg hadde møtt ham, så det var et minutt hvor jeg ikke kunne ta en veloverveid beslutning. Så ble det flere historier, og jeg forsto at dette ikke var snakk om en isolert hendelse. Da skjønte jeg at jeg måtte komme meg bort og få barna vekk herfra.

Chapman og Weinstein møttes på en fest og begynte å date litt til og fra. Ifølge Chapman, bodde hun på denne tiden hjemme i England, og hadde nettopp kommet ut av et forhold. Derfor startet forholdet ganske rolig. I 2007 giftet paret seg, og tre år etter fikk de datteren India Pearl (7), før sønnen Dashiell Max Robert (5) kom til verden i 2013.

Da Chapman få dager etter avsløringene kom til seg selv og forsto hva som hadde skjedd, reiste hun. Først flyktet hun til Los Angeles med barna, før hun tok dem med seg videre hjem til venner og familie i London.

42-åringen forklarer at hun følte hun og Weinstein hadde et lykkelig ekteskap, noe som gjorde skandalen, om mulig, verre å akseptere. Til tross for at ektemannen reiste mye med jobben, var hun aldri mistenksom eller bekymret av den grunn.

Saken fortsetter under videoen:

ONANERTE: TV-reporter Lauren Sivan forteller i et intervju med NBC hvordan stjerneprodusent Harvey Weinstein blottet seg og onanerte foran henne i kjelleren på en restaurant for rundt 10 år siden. - Jeg ble sjokkert, sier Sivan. Video: NBC via AP / NTB Scanpix Vis mer

- Ekstremt naiv

Det var først og fremst var av hensyn til de mange ofrene, at hun valgte å holde seg unna offentligheten i tiden etter skandalen. I tillegg hadde hun sitt eget personlige sjokk som måtte bearbeides.

- Jeg var så ydmyket og så ødelagt...at jeg... jeg følte ikke at det var respektfullt å gå ut, sier hun og fortsetter:

- Jeg tenkte, hvem er jeg til å spasere rundt mens alt dette pågår. Det er fortsatt så veldig, veldig ferskt. Jeg gikk opp trappene her om dagen, og måtte stoppe. Det var som om all luften ble slått ut av meg, forklarer Chapman.

Hun vedgår at sjokket, og en følelse av at hun ikke fortjente det, gjorde at det tok en stund før hun klarte å oppsøke psykolog. Etter hvert forandret hun imidlertid mening. Til tross for at hun følte seg ekstremt naiv, innså hun at hun måtte godta alt og komme seg videre.

Omfattende anklager

Siden starten av oktober, har til nå et titall kvinner stått fram med anklager om seksuell trakassering og voldtekt mot Harvey Weinstein, noe som utløste den globale og svært omfattende #metoo-bølgen.

Weinstein, som i 2012 ble kåret til bransjens aller mektigste av magasinet Time, skal også ha benyttet sin posisjon til å kontrollere kvinner og menn til å gjøre som han ville gjennom kontrakter og forlik.

Foruten at skandalen har kostet Hollywood-mogulen kona og sitt eget renommé, har det også kostet ham jobben.

Kort tid etter anklagene raste inn mot Weinstein, terminerte selskapet han hadde sammen med sin bror, «The Weinstein Company», kontrakten hans med umiddelbar virkning.

I mars kom selskapet også med beskjeden om at det nå har slått seg selv konkurs. Samtidig tok selskapet avstand fra handlingene til Harvey Weinstein og omtalte ofrene som «modige».

- Selskapet takker de modige individene som til nå har stått fram. Stemmene deres har inspirert til en bevegelse for forandring over hele landet og rundt om i verden, het det blant annet i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Én detalj vakte oppsikt ved filmstjernens kjole

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer