«Skjønnheten» tenker ikke på utseendet

Mari Lerberg Fossum spiller hovedrollen i den nye norske versjonen av «Skjønnheten og udyret», men privat sminker hun seg nesten ikke.

SEOGHØR.NO: Mari Lerberg Fossum (27) er for mange kjent fra «Mamma Mia»-musikalen. Nå spiller hun skjønnheten Belle i «Skjønnheten og Udyret», men er ikke opptatt av utseende privat.

Til Seoghør.no forteller hun at hun nesten aldri bruker sminke.

- Tenker veldig lite på mitt eget utseende. Går som regel uten sminke, så i dag er det uvant å ha masse vipper og sminke, men sånn må det jo være på en scene. Det er jo stas å få rullet opp håret og bli dullet med.

PRINSESSE: Mari Lerberg Fossum ser ut som en ekte prinsesse.  Foto: Haakon Hoseth
PRINSESSE: Mari Lerberg Fossum ser ut som en ekte prinsesse. Foto: Haakon Hoseth Vis mer

Det er duket for magi og store følelser når Disney-klassikeren «Skjønnheten og udyret», får premiere 14. august. Det er første gang en Disney-musikal settes opp på en norsk scene, og Mari forteller at hun øver konstant.

Forbereder seg konstant

- Jeg forbereder meg mentalt og fysisk hele tiden, også når jeg ikke er på øvelse. Man må øve mye og pugge mye. Jeg synes det er så gøy å få være med på dette.

Musikalstjernen forteller at dette er en drøm som går i oppfyllelse.

- Alle piker drømmer jo om å være en prinsesse og nå får jeg gå i flotte store kjoler, og flotte kostymer. Det er en drøm, sa hun til Seoghør.no.

Christiania Teater skriver på sine hjemmesider at Mari er perfekt for rollen.

- Det har vært en lang prosess å finne den rette. Rollen som Belle er krevende, skuespilleren må beherske sang, dans og karakterskuespill og dessuten være ung og vakker. Med Mari Lerberg Fossum er det kunstneriske teamet sikre på å ha funnet den rette, skriver de.

- En selvsikker idiot

Udyret spilles av Hans Marius Mittet (37), og hans motstander spilles av Rein Alexander.  Den selvgode Gaston skal også kjempe kampen om Belle, og Rein forteller at han elsker rollen.

TØFFING: Rein Alexander spiller Gaston i Skjønnheten og Udyret.
TØFFING: Rein Alexander spiller Gaston i Skjønnheten og Udyret. Vis mer

- Gaston er en selvsikker, egoistisk idiot og jeg kan av og til kjenne meg igjen i det. Men privat holder jeg aldri taler i selskap og er ikke den som slår en vits. Men her er det deilig å virkelig ta av, sier han.

Stykket hadde premiere torsdag 14.august.

LES OGSÅ: Avslører Robin Williams' hemmelige lidelse