Espen Thoresen:

- Skjønner ikke TV 2s forklaring

Tre deltakere fikk ikke lov til å returnere til finalen, noe som vekker oppsikt hos noen.

MÅTTE UTEBLI: Espen Thoresen, Ida Fladen og Hilde Skovdahl, som kom inn som utfordrer, fikk ikke returnere til «Farmen kjendis»-finalen. Foto: Espen Solli / TV 2
MÅTTE UTEBLI: Espen Thoresen, Ida Fladen og Hilde Skovdahl, som kom inn som utfordrer, fikk ikke returnere til «Farmen kjendis»-finalen. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

«Farmen kjendis» er snart ved veis ende, og søndag blir det klart om det er Sølje Bergman (45), Terje Sporsem (44) eller Lasse Matberg (35) som går helt til topps i konkurransen.

I kjent «Farmen» og «Farmen kjendis»-stil returnerer samtlige deltakere til finaleplassen under selve finalen. Og som vanlig er det sånn at de som trekker seg underveis i programmet ikke får lov til å komme, og til å gi sin stemme til den de mener fortjener en ekstra «finalekniv».

TV-profil Ida Fladen (35) trakk seg tidlig på grunn av sykdom, og får ikke komme. Det gjør heller ikke Hilde Skovdahl (51), aller best kjent fra «Charterfeber» på TV3, som trakk seg grunnet plager etter en bilulykke.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Tre av de seks gjenværende deltakerne måtte forlate «Farmen kjendis» rett før finalen. Det tok de mildt sagt pent. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Rart

Det er imidlertid mer diskusjon rundt hvorfor komiker Espen Thoresen (62) ikke fikk komme. Thoresen trakk seg i finaleuka, etter at han hadde inngått en avtale med kunstner Öde Nerdrum (25) om å ta seg en fest i Langesund i stedet.

SA STOPP: Thomas Felberg ville ikke være med på tautrekking mot Lasse Matberg, og trakk seg fra programmet. Han fikk likevel komme til finalesendingen. Foto: Alex Iversen / TV 2
SA STOPP: Thomas Felberg ville ikke være med på tautrekking mot Lasse Matberg, og trakk seg fra programmet. Han fikk likevel komme til finalesendingen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

NRK-profil Thomas Felberg (49) trakk seg i tvekampen mot Lasse Matberg (35) etter et «ulovlig» hyttebesøk, som igjen endte i at Matberg brøt avtalen de hadde og valgte tautrekking. Men han fikk komme.

Til Se og Hør legger ikke Espen Thoresen skjul på at han ikke helt ser forskjellen.

- Jeg synes det er litt rart at jeg ikke fikk beskjed om det med én gang. Jeg fikk vite om det sent på kvelden etter at jeg trakk meg. Det er litt synd, for det var et innfall jeg og Öde hadde fordi vi ville ta oss en fest, forklarer han.

Han fortsetter:

«FARMEN»-DRAMA: Et ulovlig møte på førstekjempehytta samme dagen som tvekampen skulle holdes, fikk konsekvenser for Thomas Felberg. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Jeg har prøvd å tenke, og det er mulig jeg er for dum, men jeg skjønner ikke helt forklaringen til TV 2. Det er et regelverk som må være laget av rakettforskere, for jeg forstår det ikke.

TV 2: - Valgte å tape

Forklaringen komikeren sikter til er det kanalen uttalte etter at han trakk seg fra programmet, og satte spørsmål ved det samme.

Da sa pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, følgende om hvorfor Felberg får medvirke i finalen, og ikke Thoresen.

GA BESKJED: Espen Thoresn ville til Langesund, og ga seg etter hinderløypa. Foto: Alex Iversen / TV 2
GA BESKJED: Espen Thoresn ville til Langesund, og ga seg etter hinderløypa. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det var fordi han gikk ut i en konkurransesituasjon. Thomas valgte å tape tvekampen mot Lasse ved ikke å gjennomføre den. Espen trakk seg etter at han hadde gjennomført hinderløypa, og valgte ikke å gå videre i konkurransen.

Se og Hør har igjen vært i kontakt med TV 2, som ikke ønsker å si mer, men henviser til svaret sitt i forrige uke.

- Vanskelig å uttale seg om

Thomas Felberg, som fikk delta i finaleprogrammet, selv om han trakk seg i tvekampen mot Matberg, stusser også over at Thoresen ikke fikk være til stede.

TRAKK SEG: Espen Thoresen gjennomførte hinderløypa, men trakk seg like etterpå. Foto: Alex Iversen / TV 2
TRAKK SEG: Espen Thoresen gjennomførte hinderløypa, men trakk seg like etterpå. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Egentlig er det litt vanskelig å uttale seg om det, for det er jo noe TV 2 må stå for. Jeg fikk bare beskjed om å komme på den finalen, var ikke i finaleuka - og visste dermed ikke hva som hadde skjedd underveis, forteller han.

Men:

- Jeg hadde gledet meg til å henge med Espen, og regnet det som sikkert at han også kom. Jeg ble overrasket da han ikke var der. Jeg synes det er litt rart. Han burde kanskje fått lov til å være der for å avgi stemme.

Reagerer på «inkonsekvens»

Thoresen, som vant «Torpet», som endte opp i finaleuka - og som i tillegg var i tvekamper de to første ukene - skjønner lite.

- Ingen av mine venner, verken fra gården eller på utsiden, skjønner helt hva de mener her. Dette er selvsagt noe de har rett til, men det er samtidig de som har laget reglene.

AVSLØRER: Anniken hadde kjæreste under innspillingen av «Farmen kjendis». Vis mer

- Men dette er vel uansett kontraktfestet?

- Det vet jeg ikke, men jeg ville uansett ikke hatt problemer med dette dersom loven var konsekvent. Thomas trakk seg jo også, så det er inkonsekvensen jeg synes er litt rar, sier «Farmen kjendis-»-deltakeren til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Karakterdrap

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer