Kylie Jenner:

- Skjønner ikke hvordan dette ble snudd på hodet

Slår tilbake etter kritikkstorm.

SVARER: Kylie Jenner har mildt sagt fått hard medfart etter å ha donert penger. Nå forklarer hun sin side av saken. Foto: SPW / Splash News / NTB
SVARER: Kylie Jenner har mildt sagt fått hard medfart etter å ha donert penger. Nå forklarer hun sin side av saken. Foto: SPW / Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har den yngste søsteren i Kardashian/Jenner-klanen, Kylie Jenner (23), fått hard medfart i sosiale medier.

Det hele bunner i at den styrtrike realityprofilen og sminkemogulen i helgen tryglet fansen om å donere penger til sin tidligere sminkør, Samuel Rauda, gjennom nettstedet GoFundMe.

Hensikten var å hjelpe Rauda med å betale helseregningene etter at han ble alvorlig skadd i en trafikkulykke, og hadde gjennomgått en stor operasjon.

Raudas familie satte et mål for pengeinnsamlingen på omtrent én million norske kroner, og ifølge flere utenlandske medier hadde kronerullingen allerede fått inn over 825 000 norske kroner søndag morgen.

Mens fansen mente at Jenner, som har en feit bankkonto, kunne tatt seg av hele regningen alene, har hun derimot fått kritikk for å «bare» ha donert 5000 amerikanske dollar, omtrent 42 500 norske kroner.

REALITY-KLAR? Superstjernene Kendall og Kylie Jenner poserte på det som så ut til å være «Paradise Hotel». Sannheten viser seg med 99% sikkerhet å være en annen. Video: Rød Løper Vis mer

Svarer på kritikken

Nå svarer 23-åringen følgerne sine i sosiale medier, og mener det er viktig at hun forteller sin side av saken.

«Sam er ikke min makeupartist og dessverre har vi ikke et personlig forhold lenger, men jeg jobbet med ham for noen år siden og syntes han var den søteste», skriver hun.

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Videre forklarer realityprofilen at hun så sin nåværende sminkør dele om Raudas ulykke og GoFoundMe, og at hun deretter ringte for å sjekke ståa.

Jenner gikk så inn på sminkørens GoFundMe-side hvor pengegrensen ifølge henne var på 10 000 dollar. På daværende tidspunkt skal det allerede ha blitt samlet inn 6000 dollar.

«Så jeg satte inn 5000 for å nå deres opprinnelige mål, og valgte å dele det på storyen min for å spre bevissthet hvis andre ønsket å dele eller donere. Jeg skjønner ikke hvordan alt dette ble snudd på hodet, men familien hans har tatt kontakt via Ariel (en sminkør journ.anm.) og er veldig takknemlige for donasjonene, bønnene og kjærligheten rettet mot Sam», fortsetter hun.

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Jenner skriver videre på Instagram-story at alle som kjenner henne vet hun følger hjertet og prøver å hjelpe der hun kan.

Videre oppfordrer hun følgerne sine til å være positive og be for Sam og familien i denne vanskelige tiden.

PARODI: På den siste TikTok videoen til Kourtney dukker plutselig datteren hennes Penelope opp og parodierer moren fra scene i «Keeping up with the Kardashian». Video: Se og Hør/Dagbladet Vis mer

Svimlende formue

Sminkemogul Kylie Jenner kommer som kjent fra en av verdens mest berømte familier og har opparbeidet seg en svimlende formue på 7,6 milliarder norske kroner - i svært ung alder.

«Keeping Up with the Kardashians»-stjernen har hatt stor suksess med sminkemerket Kylie Cosmetics, som hun lanserte i 2015.

23-åringen har tidligere blitt utnevnt til verdens yngste «selfmade» milliardær av Forbes. Senere meldte imidlertid Forbes at hun hadde mistet milliardær-tittelen.

Forbes publiserte nemlig en sak der de beskyldte sminkemogulen for å ha forfalsket en rekke skattedokumenter og selvangivelser - slik at det skulle se ut som at hun var milliardær. Det skrev blant andre Sky News.

UVANLIG SMINKEVIDEO: Kylie Jenner og Khloé Kardashian filmer mens de sminker seg. Det er bare én detalj som gjør det hele litt spesielt. Video: Rød Løper / Youtube.com/Kylie Jenner Vis mer

Forretningsmagasinet mente også at Jenner skal ha fabrikkert inntektstallene i Kylie Cosmetics. Dette for å se rikere ut enn det hun egentlig er.

23-åringen på sin side slo også her tilbake mot anklagene. På Twitter gikk hun hardt ut, og skrev at Forbes hadde publisert unøyaktige uttalelser og antakelser de ikke hadde grunnlag for.

Hun hadde heller ikke forfalsket de aktuelle dokumentene, hevdet hun.

Kort tid etter publiserte Forbes en sak med tittelen «Kylie Jenners nett av løgner», hvor de redegjorde for bakgrunnen for anklagene. Bransjemagasinet mente at Jenners milliardærstatus delvis skyldtes et salg av 51 prosent av eierandelene i Kylie Cosmetics til skjønnhetsselskapet Coty.

LES OGSÅ: Portia de Rossi hastet til sykehus

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer