- Skjønner hvis folk reagerer på dette

«Jakten»-bonden brukte hestene som terapi da moren døde. Mandag griller hun hest på TV.

SPISER HEST: - Men jeg hadde nok ikke spist dette da jeg var 14, sier Bente Fremo, som i mandagens «Jakten på kjærligheten» inviterer frierne sine til hestefilet. Foto: TV 2
SPISER HEST: - Men jeg hadde nok ikke spist dette da jeg var 14, sier Bente Fremo, som i mandagens «Jakten på kjærligheten» inviterer frierne sine til hestefilet. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Forrige uke ble det kjent at «Jakten»-bonde Bente Fremo (26) fra Melvik i Trondheim mistet mammaen sin i en dramatisk bilulykke da hun bare var 14 år gammel. Til Her og Nå fortalte hun at hun - for å takle sorgen - har brukt hestene som terapi.

- Det mest dramatiske i livet mitt var jo da mamma døde. Hadde jeg ikke vært i stallen hver dag til klokken 22.00, og ikke hatt hesten min, hadde det kanskje vært annerledes. Hesten er et terapidyr, og det tror jeg har hatt veldig stor innvirkning på meg, fortalte hun til ukebladet.

Den 26 år gamle «Jakten»-bonden har egen gård og en suksessfull karriere som hestetrener. Selv har hun også egen hest. Men det betyr likevel ikke at hun holder seg unna nettopp dette dyret på middagstallerkenen. I kveldens «Jakten på kjærligheten» får TV-seerne nemlig se at hun inviterer med seg sine fem friere til grilling.

På menyen: Indrefilet av hest.

Til Seher.no forteller Bente at hun ikke har problemer med å spise hest, selv om hun har et sterkt forhold til de store dyrene og selv om hun tidligere i livet brukte hesten sin som terapi for tapet av mammaen, som så alt for brått ble revet bort.

- De to sakene har ikke så mye med hverandre å gjøre, egentlig. Jeg er glad i god mat, og hestekjøtt er veldig mørt og godt. Men jeg spiser ikke min egen hest, eller hester som jeg kjenner, sier hun til Seher.no.


Den kjærlighetssøkende bonden mener at det er stor forskjell på det å ha et profesjonelt forhold til sine hester, og det å være «hestegal».

- Men jeg hadde nok ikke spist dette da jeg var 14, erkjenner hun.
 
- Tror du folk vil reagere, Bente?

- Ja, jeg tror nok at noen vil reagere. Men jeg håper at mine nærmeste - og kundene mine - synes det er greit da. Jeg vil jo oppfordre folk til å respektere det andre velger å gjøre. Jeg er ingen dårligere person av den grunn. Jeg liker bare god mat.

- Skjønner du det hvis folk reagerer?

- Ja, jeg skjønner det hvis folk reagerer på dette. Det har de all rett til å gjøre, mener Bente Fremo, som ikke opplevde noen spesielt store reaksjoner fra frierne da de fikk beskjed om at de skulle grille hest.
 
- Noen av dem hadde jo spist det før. Jeg vil ikke si at jeg fikk noen større reaksjoner på det.

I mandagens «Jakten på kjærligheten» er det Bente Fremo og Svein Bøylestad som skal foreta sine valg. Fem friere skal bli til fire.

«Jakten på kjærligheten» ser du på TV 2 mandager klokka 20.00. Få full oversikt i Seher.nos TV-guide. 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Derfor uteble hun fra «Jakten»-valget

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer