9 ÅR YNGRE: Nils Ole Oftebro fra sin første rolle i Hotel Cæsar. Ni år senere er han tilbake - i en splitter ny rolle... Foto: Montasje
9 ÅR YNGRE: Nils Ole Oftebro fra sin første rolle i Hotel Cæsar. Ni år senere er han tilbake - i en splitter ny rolle... Foto: MontasjeVis mer

- Skjønner at folk reagerer

Nils Ole Oftebro er en erfaren Hotel Cæsar-mann. Også før rollefiguren Viggo ankom hotellet.

SEHER.NO: I den aller første Hotel Cæsar-sesongen spiller Nils Ole Oftebro (63) karakteren Terje Ryen - Juni Anker Hansens terapeut på "Fjellbekk" da hun var innlagt for å bli kvitt alkoholavhengigheten.

23 sesonger senere var han sannelig tilbake - men i en helt annen rolle.

Og også denne gang spiller han en person som er nært knyttet til Juni...

Husker du de gamle karakterene i Hotel Cæsar? Se bildespesial nederst i saken!

- Litt uvanlig
- Sånn generelt sett er jeg jo ganske vant til å spille forskjellige roller i ulike ting jeg er med på, så selv tenker jeg ikke så mye på at jeg har vært med i Hotel Cæsar i en annen rolle tidligere. Men jeg skjønner at folk kan reagere på det - det gjør jeg, forteller Nils Ole Oftebro til Seher.no.

I sesongen som nå pågår spiller den kjente skusepilleren Viggo, som er vaktmester ved hotellet. Og allerede nå ser det ut til at han og Juni, som i det virkelige livet er gift, har fått god kontakt - nok en gang - i Cæsar-sirkuset.

Oftebro innrømmer at han var litt betenkt før han takket ja til å entre det populære hotellet for andre gang.

- Det er jo litt uvanlig. Men produsentene er tross alt ikke dumme, de hadde ikke gjennomført det hvis de så på det som et stort problem. Og ja, vi har snakket om det. Men så lenge produsentene synes det er greit, forholder jeg meg til det, sier 63-åringen.

- Fantastisk skuespiller
Prosjektleder for Hotell Cæsar, Arild Brubakk, avslører at skaperne av den norske serien gjorde en grundig vurdering før det ble bestemt at Nils Ole Oftebro skulle gjøre "comeback" på Hotel Cæsar.

- Grunnen til at vi ønsket ham tilbake er rett og slett fordi Nils Ole er en fantastisk skuespiller. I tillegg vurderte vi det dit hen at han spilte en forholdsvis liten rolle sist gang, og da er det tross alt kjedelig å måtte utelate en såpass god skuespiller for all framtid. Spesielt ettersom det er så lenge siden han var med sist, forteller prosjektlederen til Seher.no.

Hvor ofte har det hendt at du har hentet tilbake en skuespiller, og gitt ham en annen rolle enn den opprinnelige?

- I utgangspunktet skal man jo hente inn en ny person til en ny karakter, og det skjer jo i 99 prosent av tilfellene. Men det er vanskelig å si, det ville i hvert fall blitt kaotisk hvis man skulle gjort det samme jevnlig fra år til år.

- Høyst uvanlig
Litt mer skeptisk er casting-ekspert, Eric Magnusson.

- Når Nils Ole Oftebro benyttes til en ny rolle kan det være problematisk - selv om det ikke trenger å være det, forteller Magnusson, som blant annet var casting-ansvarlig i "Lange Flate Ballær 2", som har premiere på norske kinoer om drøye to uker.

Magnusson mener avstanden i tid mellom de to rollene er ganske avgjørende for om det er forsvarlig eller ikke. Men også andre elementer spiller inn, mener han.

- Suksessen avhenger av i hvilken grad han evner å skape forskjell mellom de to karakterene. Er de for tett oppå hverandre vil publikum stritte imot fiksjonen som Hotel Cæsar prøver å opprettholde, forklarer filmeksperten.

- Men at en skuespiller dukker opp i en annen rolle i den samme TV- serien er høyst uvanlig, legger han til.

LES OGSÅ: Såpefrie såpeskuespillere

Se bildene fra Hotel Cæsar gjennom årene her: