Katharina og Alexandra Andresen:

- Skjønner at folk er nysgjerrige

Katharina Andresen støtter lillesøsterens valg om åpenhet rundt formuen.

ÅPNER SEG: Norges to rikeste kvinner, Katharina og Alexandra Andresen, har bestemt seg for å være åpne om formuen sin. På Instagram valgte Alexandra å være åpen da en fan spurte om hvordan hun hadde klart å bli så rik. Storesøster Katharina støtter dette. Foto: Frédéric Boudin / Ferd
ÅPNER SEG: Norges to rikeste kvinner, Katharina og Alexandra Andresen, har bestemt seg for å være åpne om formuen sin. På Instagram valgte Alexandra å være åpen da en fan spurte om hvordan hun hadde klart å bli så rik. Storesøster Katharina støtter dette. Foto: Frédéric Boudin / Ferd Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har Andresen-søstrene gått fra å være relativt anonyme til å ta Norge med storm.

Katharina (23) og Alexandra (22), som er døtrene til tobakksarving og Ferd-gründer Johan H. Andresen, har dukket opp på lister over verdens yngste milliardærer og har gjentatte ganger blitt utpekt som Norges rikeste kvinner.

Sammen hadde i 2016 en samlet likningsformue på elleville 15 milliarder norske kroner, som sørget for massiv oppmerksomhet - også i utlandet.

Begge søstrene er aktive på Instagram, og viser gjerne fram den luksuriøse hverdagen formuen deres har gitt dem - som dyre eiendommer, vesker og annen luksus mannen i gata bare kan drømme om.

- UBEHAGELIG: Katharina Andresen regnes som en av Norges rikeste. Hos Skavlan snakker hun ut om hvordan hun taklet dette i barndommen. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer

Støtter åpenheten

Likevel skal ingen ta dem for ikke å være ærlige om hvorfor de er styrtrike. Nylig skapte Alexandra overskrifter i flere finansaviser her til lands, da hun ærlig svarte en følger som lurte på hvordan i alle dager hun hadde klart å bli så rik.

I en spørsmålsrunde valgte hun å være helt ærlig overfor den spørrende brukeren:

«Skal jeg være ærlig; Jeg har ikke gjort en dritt. Alt er arvet. All «kred» går til faren min og de hardtarbeidende menneskene i Ferd», skrev hun, ifølge Dagens Næringsliv.

Mange har tydeligvis satt pris på åpenheten rundt formuen. Mange av Norges rikeste arvinger lever svært skjermede liv, men Andresen-søstrene har i det siste gått i bresjen for åpenhet.

Da Se og Hør møtte Katharina Andresen i forbindelse med Se og Hørs 40-årsjubileum søndag, kunne hun fortelle at hun støttet søsterens avgjørelse.

PÅ FEST: Søndag var Katharina Andresen til stede da Se og Hør feiret 40 år på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum
PÅ FEST: Søndag var Katharina Andresen til stede da Se og Hør feiret 40 år på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Det synes jeg er veldig bra. Det er helt sant det hun sier, og jeg støtter det hun gjør. Jeg har også hatt slike spørsmålsrunder på Instagram, og jeg svarer stort sett på alt. Når du blottlegger deg sånn som vi gjør er det ikke rart at folk sender inn spørsmål. Jeg skjønner veldig godt at folk er nysgjerrige på livene våre, sier hun.

Kjæreste og samboer

Den eldste Andresen-søsteren har også vært åpen rundt saken tidligere.

Da hun gjestet «Skavlan» for noen år siden roset hun familien for imperiet de hadde bygget opp. Samtidig fortalte hun også om at mange tolker formuen hennes feil, ved å tro at hun har beløpet stående på konto og derfor kan kaste penger rundt seg.

Det var et av de første intervjuene arvingen gjorde. I det siste har hun derimot begynt å stille opp på røde løpere, og var blant annet til stede da kjendisstylisten Jan Thomas (51) arrangerte kjendisfest med Coachella-tema tidligere i sommer.

Søndag var hun altså på fest med Se og Hør, og tilbrakte tid sammen med blant andre Linni Meister (32), Carina Dahl (33) og John Carew (39).

Tross et byks inn i offentligheten nå, forteller hun til Se og Hør at familien historisk sett liker å holde privatlivet privat.

- Vi fokuserer på å holde en lav profil i familien. Det har vi alltid gjort, men det er selvfølgelig greit at vi noen ganger tar bladet fra munnen om vi føler for det, sier hun.

I april kunne hun blant annet avsløre overfor Se og Hør at hun hadde fått seg kjæreste.

- Han heter Fredrik, og vi har vært sammen snart et år nå. Han vil jo gjerne at vi skal flytte sammen, men jeg har jo akkurat fått meg egen leilighet, og vil gjerne bo litt alene. Men vi får se, sa Katharina den gang.

Søndag kunne hun derimot avsløre at kjærestens ønske nå går i oppfyllelse.

- Hva driver du på med for tiden?

- Jeg jobber, og har akkurat kjøpt ny leilighet med typen på Frogner. Så vi skal pusse opp den, og blir da samboere. Det blir veldig hyggelig, sa Katharina til Se og Hør.

Selv om paret nå tar forholdet ett skritt videre, kom 23-åringen uten sin utkårede på kveldens fest. Det betyr likevel ikke at milliardærarvingen var uten følge. Tidlig på kvelden sto hun nemlig sammen med blant annet moren, broren og fetteren.

Formuesfall på 900 millioner

Katharina og Fredrik har nå vært sammen i ett og et halvt år. På spørsmål om hvordan det blir å flytte sammen, er 23-åringen klokkeklar.

- Jeg tror det blir veldig hyggelig. Vi har bodd sammen noen måneder i min leilighet nå, så jeg gleder meg. Planen er å flytte inn før jul, men vi må pusse opp litt først.

Selv om livet tilsynelatende går på skinner for 23-åringen privat, kunne Hegnar denne uka melde at Katharinas formue krympet betraktelig i 2017.

Til tross for at hun er kåret til Norges rikeste kvinne, viser tall at formuen falt med hele 900 millioner kroner i 2017, ifølge Hegnar.

- Det er ikke noe jeg tenker på. Jeg stoler på Ferd og jeg stoler på pappa. De vet hva de gjør, sa Katharina kort til Se og Hør om ovennevnte nyhet.

LES OGSÅ: - Hun er lei av denne kampen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer