FILM-KLAR: Alex Rosén er i Haugesund i anledning før-premieren på den nye animasjonsfilmen «Grusomme meg». Seher.no fikk tilsendt bilde av Rosén via MMS.
FILM-KLAR: Alex Rosén er i Haugesund i anledning før-premieren på den nye animasjonsfilmen «Grusomme meg». Seher.no fikk tilsendt bilde av Rosén via MMS. Vis mer

- Skjønner at de tror jeg er gal

Men filmaktuelle Alex Rosén synes det er helt greit å være «litt på kanten».

SEHER.NO: Tidligere «Norske Talenter»-dommer Alex Rosén (42) har blitt en av landets mest kjente tv-personligheter takket være sin svært engasjerende og til tider små-gale oppførsel på skjermen.

I disse dager er moromannen aktuell med en av hovedrollene i den nye 3D-animasjonsfilmen «Grusomme meg», som er laget av produsentene bak suksessfilmer som «Istid» og «Horton redder en Hvem».

Se den offisielle traileren til «Grusomme meg» (Despicable Me) nederst i saken!

Filmen har før-premiere under Filmfestivalen i Haugesund tirsdag kveld, og Rosén har da stemmen til den snill-slemme hovedrollefiguren Gru.

Seher.no fikk anledning til å ta en liten samtale med 42-åringen før kveldens premiere, og moromannen kunne fortelle at han tror det er flere grunner til at han fikk rollen som Gru.
 
- Kanskje det er fordi jeg er litt farlig, men også litt snill, akkurat som ham.

- Gru er jo egentlig en slemming, men så blir han snill utover i filmen. Og så hater han jo barn, helt til han får tre av dem i fanget. Jeg tror nok de fleste kanskje tror at jeg er litt farlig, men så er jeg jo egentlig ikke det. Jeg liker veldig godt å være litt sånn på kanten, og har vel en noe utradisjonell form for humor. Men jeg er jo ikke like vill bestandig, og jeg har absolutt ikke noe ondskap i meg, humrer Rosén til Seher.no.

TV-personligheten vekket mye oppmerksomhet med sin dommerrolle i «Norske Talenter» i vår, og 42-åringens høye latterbrøl og elleville utsagn var et friskt innslag på skjermen.

Overfor Seher.no innrømmer imidlertid Rosén at bajas-imaget han har på tv ikke alltid stemmer helt overens med virkeligheten.

- Jeg har kanskje skapt det imaget. Men TV er veldig avslørende, så folk skjønner det fort dersom man er falsk. Så selv om det hender jeg spiller litt, så er det mye av meg i dette og. Hvis ikke man er naturlig, så skinner det fort igjennom. Jeg er på en måte en slags karakterskuespiller. Det er naturlig, men samtidig litt unaturlig, og det er det jeg tror jeg har vunnet på, forklarer han.

- Betyr det at du egentlig ikke er så «gal» som du fremstår på skjermen?

- Jeg vil jo ikke si at jeg er gal, men at jeg har et rolig forhold til meg selv og den jeg er. I dag omtales du som gal bare du har en mening om saker og ting. Jeg ble kalt gal fordi jeg dro til Nordpolen, jeg var gal som kommuniserte med isbjørner - noe jeg også fikk 8000 kroner i bot for. Prater du med isbjørner, ja, da regnes du som litt gal, humrer han, men innrømmer likevel at han kan være litt villbass privat:

- Jeg er nok det. Men jeg tenker at det er viktig å kunne være den man er. Jeg ser jo at på foreldremøter så begynner disse barnehagetantene ofte å le når jeg forklarer ting, og jeg skjønner jo at de tror jeg er gæren. Men det er litt gøy å være sånn også, og barna synes jo det er kjempemorsomt når pappa er litt gal. Det er viktig å kunne slippe seg løs og ikke ta livet sånn altfor seriøst.

Tidligere i sommer skrev Dagbladet en nyhetssak om kjendiser som har opplevd fyllesjikane på byen, og Rosén var en av dem som innrømmet at han hadde blitt plaget av fulle folk.

Ifølge 42-åringen pleier han imidlertid å ta slike hendelser med fatning, og har aldri havnet i slagsmål eller annet bråk som følge av det.

- Det går som regel greit. Jeg er ikke typen som havner i slagsmål, men det hender at det går litt rundt for folk. Jeg forstår det og da, det er nesten som om jeg skulle møtt Elvis, vet du. Da hadde jeg faktisk besvimt. Så jeg skjønner jo at folk tror jeg er Elvis, fleiper han. 

Rosén har heller ikke latt slike hendelser hindre ham i å ha det gøy på byen.

- Det er mange mennesker som ikke er sånn også. De fleste er hyggelige. Det er som regel en viss type, gjerne de som er mest drita. Jeg har opplevd det meste. Folk som roper og skriker ti centimeter fra ansiktet ditt. Det er vanskelig å forholde seg til, men jeg gidder ikke la de ødelegge for meg. Jeg klager ikke. Jeg har jo vært vant til dette helt siden 90-tallet. Men det hender at folk som er ute sammen med meg reagerer. De får ofte litt bakoversveis. Men egentlig forsøker jeg som regel å holde meg relativt anonym, sier han.

Nå ser tv-profilen frem til premieren på «Grusomme meg», og gleder seg til å kunne vise filmen til sine to barn.

- Barna mine har ikke sett filmen enda, men de er jo godt vant til at pappa er på tv. De reagerer alltid når de hører stemmen min på skjermen, og synes det er litt underlig. Jeg tror også de synes det er veldig rart at hver gang vi er i butikken så kjenner alle pappa, ler Rosén.

«Grusomme meg» har Norgespremiere 15. oktober!

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 

LES OGSÅ:- Tror ikke jeg finner kona denne gangen