«Farmen kjendis»-drama:

- Skjer dette virkelig?

Ny deltaker måtte søndag forlate «Farmen kjendis». Men det var Niklas Baarlis tirade mot Kjersti Grini som vekket aller mest oppsikt.

JEVNT: Det er en jevn kunnskapskonkurranse som avgjør hvem som tilslutt må forlate «Farmen Kjendis». Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den andre «Farmen kjendis»-uken er ved veis ende, og søndag var det samfunnsdebattant og komiker Shabana Rehman (45) som måtte forlate konkurransen etter å ha tapt tvekampen i kunnskap mot journalist og programleder Ingrid Simensen (28).

Til Se og Hør forteller Rehman, som dermed må ta til takke med sidekonkurransen «Torpet kjendis» at hun underveis i innspillingen hadde kommet til et punkt der det ikke lenger spilte noen rolle om hun vant eller tapte.

- Jeg hadde et avslappet forhold til alt. Jeg rakk ikke engang kjenne etter hvordan jeg egentlig tok tapet - fordi Ingrid ble så vanvittig glad. Jeg ble helt satt ut av den gleden hun viste, og tenkte at dette betyr så mye for henne at hun fortjener å gå videre, forteller hun.

NØDVENDIG: Det var helt nødvendig for «Farmen Kjendis»-deltakeren å ta med dette inn på gården. Reporter: Svend Aage Madsen. Video: Tor Lindseth/ Rød Løper Vis mer

Anspent stemning

Like før søndagens tvekamp skjedde imidlertid noe som flere TV-seere sannsynligvis bet seg merke i. På tinget, der programleder Tiril Sjåstad Christiansen (26), på sedvanlig vis har den ukentlige oppsummeringen med deltakerne som ikke skal i aksjon, fikk nemlig tidligere håndballstjerne Kjersti Grini (50) en aldri så liten skyllebøtte av «God kveld Norge»-profil Niklas Baarli (32).

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Shabana Rehman (til venstre) er ute av «Farmen kjendis» etter å ha tapt søndagens tvekamp mot Ingrid Simensen. Foto: Alex Iversen / TV 2
SNIPP, SNAPP, SNUTE: Shabana Rehman (til venstre) er ute av «Farmen kjendis» etter å ha tapt søndagens tvekamp mot Ingrid Simensen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Disputten oppsto etter at Baarli kom inn på det faktum at deltakerne hadde stjålet varer på markedet.

- Etter min smak er det nok stjeling nå. Jeg synes det holder med mat og at vi ikke har lidd noen nød. Det å kjenne på takknemligheten var noe av min greie ved å være med på dette, sa Grini da programlederen spurte om hva de andre tenkte om stjelingen på markedet.

- Jeg har ikke sett så mye takknemlighet disse to ukene, så jeg synes jo det er spennende at det er derfor du er her. Uansett om man kommer hjem med det ene eller det andre, så er Kjersti misfornøyd. Hvis målet ditt er å være takknemlig, så er du ikke det. Da ville jeg jobbet litt med det, kontret Baarli.

DÅRLIG STEMNING: Det var ingen god stemning mellom Niklas Baarli (foran til venstre) og Kjersti Grini da det ble snakket om stjeling på tinget i søndagens «Farmen kjendis». Bak fra venstre: Dorthe Skappel og Øyunn Krogh. Foto: TV 2
DÅRLIG STEMNING: Det var ingen god stemning mellom Niklas Baarli (foran til venstre) og Kjersti Grini da det ble snakket om stjeling på tinget i søndagens «Farmen kjendis». Bak fra venstre: Dorthe Skappel og Øyunn Krogh. Foto: TV 2 Vis mer

Eks-håndballspilleren var tydelig preget under tiraden, noe hun heller ikke la skjul på.

- Jeg synes ikke det er hyggelig å høre. Overhodet ikke, bedyret hun i plenum.

UBEHAGELIG: Kjendisene har ikke vært lenge på «Farmen»-gården før to søte kaniner må slaktes. «Skikkelig ubehagelig» syntes en av deltakerne. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

- TV 2 kuttet det ned

Overfor Se og Hør legger ikke 50-åringen skjul på at hun der og da ble overrasket over det som ble sagt, og at hun opplevde det som kjipt.

- Nå bare ler jeg av det, men jeg ser at TV 2 har kuttet ned tiraden fra Niklas, og det er vel kanskje bra for han også. Den varte lenger, og det var mer ubehagelig enn det kunne se ut på TV. Det slo inn for meg at dette kommer på TV og at dette var noe barna mine skulle komme til å se. Kampen min der og da handlet om at jeg ikke skulle begynne å gråte, forteller hun åpenhjertig.

- Så hva ble sagt av det som ble klippet bort?

- Niklas mente jeg tenkte og reagerte helt på trynet på mange ting. Det var veldig rart, for Niklas var en person jeg instinktivt likte godt - det var han som fikk meg til å le mest av alle der inne.

SKUFFA: Da var det klart hvem som er den første kjendisen som må forlate «Farmen Kjendis» 2022. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Se og Hør har også vært i kontakt med Baarli, som er overrasket over utsagnene fra «Farmen kjendis»-konkurrenten.

- Dette er ikke klippet ned, det er akkurat sånn det var. Det handler sikkert om at hun følte det sånn, men jeg tror ikke det falt noen flere ord enn det der, mener han.

HARDT BLIKK: Niklas Baarli likte ikke at Kjersti Grini var kritisk til deltakernes beslutning om å stjele fra markedet. Foto: TV 2
HARDT BLIKK: Niklas Baarli likte ikke at Kjersti Grini var kritisk til deltakernes beslutning om å stjele fra markedet. Foto: TV 2 Vis mer

Han fortsetter:

- Grunnen til at det skjedde, er at jeg hadde opplevd Kjersti som negativ til det meste der inne. Hun hadde en tendens til å mene at andre ikke var gode nok i jobben sin og å melde det høyt og tydelig. Så jeg følte ikke at denne «takknemligheten» gjenspeilet seg i ordbruken hennes ellers.

Grini selv mener at de to var svært forskjellige på de aller fleste områder.

- Vi tenkte ikke likt om noe som helst. Mens jeg likte å jobbe for å få tankene vekk fra dem hjemme, gledet han seg til helg og fri. Mens jeg gruet meg, for da visste jeg at savnet ville komme. Niklas mente det var greit å jukse i konkurranse, mens den mentaliteten er ikke-eksisterende hos meg, fastslår 50-åringen.

SKUFFA: Endelig er «Farmen Kjendis» tilbake, og allerede i første episode blir det tårer når Kjersti Grini kommenterer hvordan kua ser ut. Reporter: Bjørn Ekker/ Thea Hope. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Surrealistisk

Grini innrømmer at hun tok seg nær av skjenneprekenen hun fikk på tinget, først og fremst fordi hun selv er opptatt av å fokusere på det positive når hun snakker med - eller uttaler seg - om andre mennesker.

- Jeg ble tatt skikkelig på sengen.

Den tidligere landslagsspilleren, som har hamret inn utrolige 1003 mål for Norge, lot seg sjokkere av hvilken «boble» hun kom inn i ved å reise hundre år tilbake i tid.

Hun kaller det for en «utrolig spesiell opplevelse».

- Før man går inn tenker man at det bare handler om fysisk arbeid, lite mat, minimalt med søvn og at man må tåle lange dager. Men det handler ikke minst også om det sosiale.

OVERRASKELSE: «Farmen»-Robert fikk seg en skikkelig overraskelse da hans ene datter dro frem årets julegave. Vis mer

Hun fortsetter:

- Niklas sier at han ikke har følelser, noe jeg ikke tror helt på. Jeg opplevde at han kunne forandre seg litt når han var sliten, og da kunne det gå hardt for seg. Uansett mener jeg at de gode sidene hans overskygger den biten. Det som skjedde på tinget der var i hvert fall en surrealistisk opplevelse.

Det hører med til historien at den 32 år gamle programlederen etterpå kom til Grini og beklaget seg.

- Det var fint at han unnskyldte seg, for vi hadde det som sagt veldig gøy sammen, bedyrer Grini.

MISFORNØYD: Farmen-deltaker Herman Herberth Herding går hardt ut mot resultatet av Farmen-finalen foran vinnerens bror. Reporter: Bjørn Ekker / Video: Celina Morken / Redigering: Anabelle Bruun Vis mer

- Pumpa slo

- Hvordan vil du beskrive det som gikk gjennom hodet da Baarli sa det han gjorde på tinget?

- Min første tanke var «skjer dette virkelig»? Jeg måtte prøve å holde maska. Men Gud, det var ubehagelig. Bakteppet er at du er på TV, i en konkurranse der man ikke vil havne i klinsj med noen. Jeg prøvde å manøvrere meg i terrenget, uten å lage noen allianser. Jeg kjente jeg levde, pumpa slo for å si det sånn.

- Hvordan følte du at stemningen var under tinget, Niklas?

- Det er klart det er ubehagelig å si til et voksent menneske at jeg synes hun ikke helt har kontakt med virkeligheten. Stemningen var til å ta og føle på en god stund etterpå, så jeg gikk bort til Kjersti og spurte om det gikk bra med henne for at vi skulle komme oss videre. Men dette bør hun tåle, mener Baarli, som har fått lest opp alle utsagnene fra eks-håndballstjernen.

Grini på sin side er klar på at den 32 år gamle TV-profilen er én hun gjerne skulle hatt på sitt lag.

- Samtidig er han et mareritt å ha på motstanderlaget, sier hun med et smil.

NY SJANSE: Fredrik endte opp med å velge Alexandra i TV 2s nye datingprogram «Fem i uka». Det klaffet derimot ikke helt, så vi byr på en liten overraskelse under intervjuet. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

I hardt vær

Allerede i vinterens første «Farmen kjendis»-episode fikk Grini hard medfart under et kuslipp, da hun brukte «n-ordet» i beskrivelsen av én av kuene.

Hun graver seg likevel ikke ned, selv om det så langt har blåst ganske kraftig rundt henne.

- Mange viser omtanke om dagen, men for meg er dette litt godt også - for nå kjenner jeg at jeg lever. Når man har levd med mye oppmerksomhet i mange år, så trenger man det litt også. Et «vanlig liv» kan bli litt kjedelig, erkjenner «Farmen kjendis»-deltakeren overfor Se og Hør.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer