Skjenket med hvitvin og overtalt til Syden-serie

Lene Kongsvik Johansen ville helst ikke filme i Syden, men ble overtalt - med hvitvin.

SEOGHØR.NO: Nå er humor-dronningen her igjen, med tredje sesong av sin kostelige Kongsvik-serie. Costa del Kongsvik er et av TVNorges sterkeste konsepter, og utover vinteren og våren får vi se Lene utfolde seg i kjent stil.

Fire av karakterene fra forrige sesong – Kongsvik videregående – holder til på samme hotell på Gran Canaria, sammen med to nye karakterer.  Alle seks spilt av Lene selv.

Men Lene måtte overtales til å flytte serien til Syden. I dette video-intervjuet forklarer hun hvorfor, og sier blant annet:

-  Vi gikk mange runder, og så kom denne idéen opp. Jeg var veldig skeptisk til å dra til Syden, for jeg liker å være hjemme. Men jeg ble overtalt – med masse hvitvin. Og gode argumenter.

PREMIERE-SUR: Wenche - hypokonder og pessimist med sans for baconcrisp og undulater - er Lene Kongsvik Johansens private favoritt blant rollefigurene. I kveld er det klart for Costa del Kongsvik.
PREMIERE-SUR: Wenche - hypokonder og pessimist med sans for baconcrisp og undulater - er Lene Kongsvik Johansens private favoritt blant rollefigurene. I kveld er det klart for Costa del Kongsvik. Vis mer

Lenes seks karakterer

Lenes to nye rollefigurer er den energiske, geskjeftige og svenske reiselederen Ulrika Sjöden – og den barnløse, single, litt bitre og litt drikkfeldige kunstneren Rose.
Med seg fra Kongsvik videregående har hun disse fire:

  • Den rødhårede og keitete unge mannen Alexander Molteberg – på dimmeferie med testosteron-sprengte militærkompiser.
  • Den snobbete karrierekvinnen Birgitte Greppestad Broch, som er beordret av samlivsterapeut til å ha kvalitetstid med mann og barn.
  • Den i dobbelt forstand blonde babe’n Kine Flatland, som studerer reiseliv og har fått praksisplass på hotellet.
  • Hypokonderen og pesimisten Wenche Westgaard, på Gran Canaria for å delta på NAV-kurset ”Finn livsgleden”.

Det er Wenche, Rose og Birgitte som ligger Lene Kongsvik Johansens hjerte nærmest:

- Det har sikkert noe med alder å gjøre, alle tre er jo kvinner på min egen alder. Og Wenche er liksom grunnfjellet mitt. Hun ligger rett bak her, sier Lene og peker mot hodet. Hun legger til:

- Men jeg er veldig glad i bimbo-Kine også.

LES OGSÅ: - Jeg var lenket til en stol i flere uker