«Forræder»:

- Skittent

Den hjemsendte Forræder-deltakeren stiller seg bak kritikken mot det nye TV 2-konseptet.

SENDT HJEM: Erlend Mørch måtte takke for seg i TV 2s nye satsing «Forræder». Foto: Ole-Martin Sandness/ TV 2
SENDT HJEM: Erlend Mørch måtte takke for seg i TV 2s nye satsing «Forræder». Foto: Ole-Martin Sandness/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag måtte en ny deltaker forlate TV 2s nye storsatsing «Forræder». Denne gangen var det nok en lojal spiller som måtte forlate programmet, nemlig skuespiller og komiker Erlend Mørch (28).

Det betyr at det er sju lojale og ingen forrædere som er sendt hjem hittil i programmet.

SPØKELSER: TV 2 og Mads Hansen gikk drastisk til verks for å dytte «Forræder»-deltakerne så langt inn i bobla som mulig. Video: Rød Løper/TV 2/Netflix Vis mer

Dødsliste

Under fredagens episode var det ingen som røk ut av programmet under frokosten, slik som i de tidligere episodene.

Derimot var det tre stykker som hadde blitt kidnappet og satt på dødslista av forræderne, nemlig Sander «Randulle» Dale (24), Anne B. Ragde (64) og Mørch.

En av spillerne som blir satt på dødslista blir eliminert påfølgende natt, men en av de kan overleve ved å vinne et skjold, eller avsløre og forvise en forræder ved rådssalen. Det var Mørch som til slutt fikk kapret skjoldet. Men i rådssalen er ingen trygge.

Som TV-seerne fikk se var det spesielt forfatter Jørn Lier Horst (52), som er blant forræderne, som plantet teorien om at en forræder hadde satt seg selv på dødslista, og lanserte Mørch som en av de ikke-lojale. En teori flere av deltakerne kastet seg på.

– Det sto i regelboka at en forræder kunne sette seg selv på dødslista. Det tror jeg folket i konkurransen synes var så kult at det ble vanskelig for dem å se det åpenbare, at det er idiotisk å sette seg selv på dødslista. Jeg prøvde å informere de andre om det, men de var ikke med på den tanken, sier Mørch til Se og Hør.

Dermed fikk han flest stemmer under møte i rådssalen av de andre lojale, og han ble nødt til å forlate programmet, uten mulighet til å bruke skjoldet sitt.

TÅREVÅTT: «Forræder»-deltaker Tonje Frigstad tar til tårene når hun får nyheten om at hun ligger tynt an når en deltaker skal stemmes ut. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Kritisk til konseptet

Mørch fikk fem dager i villaen, og avslører overfor Se og Hør at han på det tidspunktet allerede var ganske lei av hele spillet.

– Jeg gikk ut på et veldig riktig tidspunkt. Så skittent og så mye følelser det ble etter hvert, det var jeg ikke interessert i å være med på.

Mørch forteller videre at han rett og slett ikke gadd å kjempe for å bli inne i villaen.

– Kjempe for hva da? Da blir du der ei uke til og blir stemt ut uten grunn. Jeg merket at det var ikke noe måte å spille bra på, og da forsvant motivasjonen. Slik jeg opplever det går det ikke enn å være flink i det spillet. Da jeg skjønte det mistet jeg også veldig motivasjonen til å prøve, sier 28-åringen og legger til:

– Jeg stiller meg bak Hallvard Flatland sin kritikk av konseptet.

Hallvard Flatland (65) som ble eliminert i den andre episoden programmet, har tidligere avslørt til TV 2 at han er kritisk til «Forræder»-konseptet.

– Dette er ren bingo, fordi man får lite å forholde seg til. Jeg mener at konseptet har en svakhet, fordi de lojale og forræderne har samme mål når det gjelder oppgavene som gjøres. Alle kjemper om å vinne sølvet til gruppa, men det burde vært noe som ga noen ledetråder om hvem som var forræderne, sier Flatland til TV 2, og utdyper:

– At de for eksempel fikk i oppgave å sabotere spillet på en finurlig måte. Men her kjemper jo alle i samme retning. Da blir det egentlig helt umulig å gjette hvem som er lojale og hvem som er forræder. Når skal jeg finne tegnet på at du er en forræder?

Jan-Petter Dahl, pressesjef i TV 2, har forståelse for at konseptet diskuteres.

– Vi setter stor pris på engasjementet rundt måten spillet i «Forræder» er lagt opp. Om det er mange nok ledetråder og om det er sabotasjeaksjoner nok, vil alltid kunne diskuteres både blant deltakerne selv og TV-seerne. At det debatteres så mye som det gjør, synes vi selvsagt er positivt, sier han til Se og Hør.

Cathrine Fossum (44), Jørn Lier Horst (52) og Jonas Lihaug (33) er de tre som har blitt utpekt som forrædere i TV 2-programmet.

LES OGSÅ: – Rigget av TV 2

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer