Skisirkus for alle

Østerrike er populært som alpinnasjon. Bli med til landets største skisportområde.

JUHU: Verdens største "skisirkus" foregår i de østerrikske alper. Foto: Saalbach
JUHU: Verdens største "skisirkus" foregår i de østerrikske alper. Foto: Saalbach Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Bli med på verdens største skisirkus - bokstavelig talt. I Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang i Østerrike kan du selv være skiartist og boltre deg i 200 kilometer løyper. Her er det vintergøy fra sola står opp, til after ski og natteliv.

Sirkus i denne sammenhengen er verken trapeskunstnere, elefanter eller snerrende tigre, men alt det morsomme du kan gjøre i dypsnøen i Alpene, nærmere bestemt Saalbach Hinterglemm Leogang. Dette er Østerrikes største sammenhengende skisportområde, fra Saalbach Hinterglemm til Leogang, litt syd for Salzburg.

Hele området har laget sin egen profil for at du skal ha det morsomt, være med i ”sirkusmanesjen”. Det vil si i løypene og bakkene,  og med på livet innendørs sammen med befolkningen som gjerne kler seg i lærbukser og jegerhatter, og der gjestene synger med. Noe nytt er det å oppleve hver dag i Skicircus.

Familievennlig
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang er et område som passer for alle. Her er det tett med brede løyper i sydhellingene som passer helt utmerket for de minste i familien, og for den som ellers ikke er helt stø i carving.

Om du er en frossenpinn i stumpen, kan du trøste deg med at mange av setene i skiheisene er oppvarmet. Du sitter riktig godt og varmt på vei mot toppen. Det er med andre ord en god start på turen nedover fjellsidene, med oppvarmede setemuskler.

Tøffe VM-løyper
For dem som ønsker et mer røft terreng, er det gjerne områder som vender mot nord som gir de store sportslige utfordringene. Blant annet den løypa der Stefan Eberharter tok to VM-titler i 1991. Her ligger også den bratte løypa Schattberg som går rett ned til Saalbach. Løypa er over to kilometer lang.

I vinter skal det være Nostalgi-ski-VM. Mange tidligere profesjonelle kjørere kommer, utstyrt med tidsriktige ski og drakter fra den gang de gjerne sto fremst i rekken blant verdenseliten.

Når sola går ned
Dagen er ikke slutt selv om sola går ned. Det er fem opplyste kjelkebakker, og en moropark som har det meste av muligheter for vinteraktiviteter, blant annet rails og ramper, skihopp og snowboard.

Vil du trekke innendørs, er det mange steder å gå hvor familien kan slappe av og kose seg, eller være med på mer ”sirkus” som øker pulsen utover kvelden. Rundt 40 koselige “hytter” og ikke minst utallige Schneebars - snøbarer - puber og diskoteker er populære blant yngre mennesker som vil forlenge kveldene og kanskje flørte litt utover mot midnatt.

Et av disse stedene er Hinterhag Alm, en stor rustikk tømmerhytte i flere etasjer. Denne ligger kun 500 meter opp i fjellsiden fra Saalbach, og du kan bruke slepeheisen opp. Det første som møter deg inne er en kjempemessig kobberkjele med dampende Glühwein over peisvarmen. Her er det musikk, dans og underholdning hele kvelden.

Øverst i Glemmdalen ligger Hinterglemm. Her er den store afterski-hallen som er viden kjent for sin stemning, sang og glede når det er på tide å ta fri fra skiløypene utover ettermiddagen og kvelden.

Vårgrønne priser for familier
At Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang virkelig satser på familier vises gjennom de mange fordeler som familier får.

Senvinter og vår er en fin tid for familien å dra til Alpene. Dagene er lange, og fra 17. mars til 15. april - inkludert påsken - tilbys særlig gunstige pakketilbud til familier. For eksempel får barn under 15 år gratis overnatting ved å bo i samme rom som foreldrene, og gratis skipass når foreldrene kjøper sitt. Eller når de voksne leier utstyr, får barna også dette. Og endelig - tar foreldrene et skikurs, er det en selvfølge at barna er med.


Link til www.saalbach.com

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer