Anne-Kat. Hærland:

Skilte seg i all hemmelighet

Anne-Kat. Hærland åpner opp om den hemmelige skilsmissen.

ÅPNER OPP: TV-profil Anne-Kat. Hærland åpner opp om bruddet med ektemannen i nytt intervju. Foto: Espen Solli / Se og Hør
ÅPNER OPP: TV-profil Anne-Kat. Hærland åpner opp om bruddet med ektemannen i nytt intervju. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ble det kjent at den mangeårige komikeren og programlederen Anne-Kat. Hærland (50) hentet hjem Hedersprisen under Gullruten, som fant sted i Grieghallen i Bergen.

Der ble 50-åringens åpenhet og imponerende karriere hedret under prisutdelingen. Men til tross for det stolte øyeblikket, har hun ikke vært mye å se på TV de siste årene, og har tidligere vært åpen om at hun har vært gjennom en utfordrende tid.

Nå forteller den tidligere «Nytt på nytt»-profilen i et eksklusivt intervju med Se og Hør at hun også har gått gjennom et tungt brudd med ektemannen.

EKSKLUSIVT: Les hele intervjuet med Anne-Kat. Hærland i tirsdagens utgave av Se og Hør. Foto: Faksimile
EKSKLUSIVT: Les hele intervjuet med Anne-Kat. Hærland i tirsdagens utgave av Se og Hør. Foto: Faksimile Vis mer

- Veldig lei seg

I løpet av sitt 50 år lange liv har Hærland rukket å bli forelsket flere ganger. I 2007 giftet hun seg med næringslivsjournalist og forfatter Espen Hauglid (45), men de skilte lag etter to år. Kort tid etter ble hun sammen med sin egen lydtekniker Trond Kjørlaug (51), men lykken tok slutt etter tre år som kjærester.

Det var først etter noen år som singel at kjærligheten begynte å blomstre igjen for TV-profilen. Hun fant nemlig tilbake til ungdomskjæresten, Kåre Joao Pedersen (47), og i 2017 ga de hverandre sitt «ja».

Nå har også dette ekteskapet tatt slutt. Hærland understreker riktignok at bruddet skjedde for en stund siden, og at de bevisst valgte å holde skilsmissen hemmelig.

RØRT: Anne-Kat. Hærland vant den gjeve hedersprisen på Gullruten. Etter takketalen forlot hun salen for å hente seg inn. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg har ikke et vondt ord å si om noen av eksene mine. Forholdene har føltes rett der og da, helt til det ganske enkelt ikke lenger stemte. Et brudd er aldri stas, og man blir jo veldig lei seg. Men jeg angrer ikke et sekund, jeg er glad for alt som har skjedd, forteller hun åpenhjertig til Se og Hør, og legger til:

GJEV PRIS: Anne-Kat. Hærland stakk av med årets Hederspris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GJEV PRIS: Anne-Kat. Hærland stakk av med årets Hederspris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Og begge skilsmissene har jeg klart å gjøre opp på en fin måte, og selv om det er tungt, kommer det som oftest også noe godt ut av et brudd.

Hun legger ikke skjul på at det beste som kom ut av bruddet med Pedersen, er at hun har fått mye kjærlighet for døtrene hans som han har fra et tidligere forhold.

- Tungt og vanskelig

I 2019 åpnet Hærland seg ytterligere om den uhelbredelige øyesykdommen Retinitis pigmentosa overfor «God kveld Norge», som hun holdt skjult for offentligheten fram til 2016.

Det var ved en synsundersøkelse tidlig i 20-årene at hun fikk den tunge beskjeden om at hun en dag ville miste synet helt. Sykdommen gjør nemlig at cellene på netthinnen sakte, men sikkert dør.

- Synet skrenker seg inn. Det blir verre og verre, det stopper ikke opp, fortalte Hærland.

ENSOM: Venke Knutson gjester denne uka «Lindmo», og der forteller hun blant annet om at hun ble ensom etter skilsmissen. Video: NRK Vis mer

På spørsmål om sykdommen går inn på henne, sa hun følgende:

- Naturligvis. Innenfor sykdom er det mye tristhet. Det er mye som er tungt og kjipt, sa hun, og la til:

- Jeg har ikke lyst til å være modig og inspirerende hele tiden. Jeg har ikke noe interesse av det, jeg har mye mer lyst til å si at det er jævlig kjipt innimellom. Men igjen, du har jo ikke noe annet valg. Det er sånn det er.

Hærland er ansatt i Aller Social Club, som i likhet med Se og Hør eies av Aller Media.

LES OGSÅ: - Det gjorde meg sterkere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer