BRUDDRYKTER: Få år etter at Ragnhild i 1971 giftet seg med Venstre-politiker Arne Fjørtoft begynte ryktene om at de to skulle skilles.
BRUDDRYKTER: Få år etter at Ragnhild i 1971 giftet seg med Venstre-politiker Arne Fjørtoft begynte ryktene om at de to skulle skilles. Vis mer

- Skilsmisseryktene startet etter tre-fire år

Men Ragnhild Sælthun Fjørtoft er fortsatt gift med tidligere Venstre-leder Arne Fjørtoft.

SEOGHØR.NO: Nylig tok Ragnhild Sælthun Fjørtoft (67) farvel med NRK-publikumet etter å ha vært Hallo-dame siden 1969. Selv om mange nordmenn føler at de kjenner Ragnhild, er det ikke alle som vet noe om hennes privatliv.

Fjørtoft er gift med tidligere Venstre-leder Arne Fjørtoft og det var ikke alltid like lett å være sammen med en mann som reiste verden rundt med jobben.

- Skilsmisseryktene startet allerede etter at vi hadde vært gift i tre-fire år. Arne har alltid reist mye og jobbet med utviklingsprosjekter. Nå er han pensjonist for lengst, men han står fortsatt på med flere u-hjelps-prosjekter. Han bor i Sri Lanka og Burma og er bare hjemme en gang i blant, sier hun til Dagbladet.

Da sønnene Rune og Roar vokste opp følte ikke Ragnhild at hun kunne be ektemannen være mer hjemme og på den måten hindre hans viktige arbeid.

- Det har sine negative sider, så klart. Og så pass mye kan jeg si, at jeg tror sønnene savnet faren sin. Men da jeg var ung, opplevde jeg at Arne var så sterk i sitt ønske om å dra ut og redde verden, for å bruke dette litt skjødesløse begrepet, at jeg ikke syntes jeg kunne hindre ham.

LES OGSÅ: Har ikke rørt alkohol på 50 år