Allison Mack:

Skilles etter sexkult-skandalen

Nok et nederlag for skuespilleren.

TØFT: Skuespiller Allison Macks liv har endret seg drastisk, etter at hennes rolle i den såkalte sexkult-saken ble avslørt. Nå skal hun også skilles. Foto: AP Photo/Seth Wenig, NTB
TØFT: Skuespiller Allison Macks liv har endret seg drastisk, etter at hennes rolle i den såkalte sexkult-saken ble avslørt. Nå skal hun også skilles. Foto: AP Photo/Seth Wenig, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai i fjor startet en av de mest omtalte rettssakene i nyere tid. Rettssaken, som var mot den såkalte NXIVM-grunnleggeren Keith Raniere (60), ble omtalt verden over.

SEXKULT: Sexkulten NXIVM har fått mye kritikk. Dette er traileren til dokumentaren om kulten som ligger på HBO. Video: HBO Vis mer

Han var anklaget blant annet for sexhandel, pengeutpressing og for besittelse av overgrepsmateriale mot barn. Dette har den amerikanske kultlederen selv benektet, men han ble senere dømt.

Kort forklart omhandlet saken den såkalte sexkulten NXIVM, som av lederne ble forkledd som en selvhjelpsgruppe. I virkeligheten skal medlemmer ha blitt tvunget til å ha sex med Raniere.

Skilles

I sentrum av alt dette sto skuespiller Allison Mack (38), som mange trolig kjenner fra sin rolle i «Smallville». Hun skal ha rekruttert andre kvinner inn i kulten, noe hun også ble tiltalt for. Mer om det senere i artikkelen.

Man kan trygt si at livet til Mack har gått i grus etter den sjokkerende saken. Hollywood vil ikke røre henne med ildtang engang, mens det privat også har rast sammen for den tidligere skuespilleren.

Lørdag kunne nemlig TMZ melde om at Mack skulle skille seg fra kona - Nicki Clyne (37). De to giftet seg i 2017, men forholdet skulle altså ikke vare. Nettstedet skriver at Mack søkte om skilsmisse i retten i Orange County på fredag.

SKILLES: Nicki Clyne (avbildet) og Allison Mack giftet seg i 2017. Nå er ekteskapet over - etter at begges rolle i den famøse sexkulten NXIVM er blitt ettergått. Foto: AP Photo/Frank Franklin III, NTB
SKILLES: Nicki Clyne (avbildet) og Allison Mack giftet seg i 2017. Nå er ekteskapet over - etter at begges rolle i den famøse sexkulten NXIVM er blitt ettergått. Foto: AP Photo/Frank Franklin III, NTB Vis mer

Paret har ingen barn sammen, og forholdet skal ha vært skrantende i en god stund. De var et privat par, og lite vites derfor om hvordan ekteskapet faktisk var. Det er imidlertid sannsynlig at rettssaken kan ha hatt noe å si for hvorfor ekteskapet havarerte.

MØTE: Dette Zoom-møtet gikk ikke helt som planlagt. Video: KameraOne. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Nicki Clyne er en kanadisk skuespiller, som muligens er best kjent for sin rolle i «Battlestar Galactica». Hun har også vært medlem av den mye omtalte sexkulten. Hun har tidligere forsvart lederen Keith Raniere. Hun ble ikke tiltalt for noe under rettssaken, og har siden flyttet tilbake til Canada.

Flere har hevdet at ekteskapet mellom Mack og Clyne ble inngått på grunn av skattefordeler - ikke kjærlighet. Dette har de til gode å uttale seg om.

Sa seg skyldig

Den føderale påtalemyndigheten mente altså at Mack hadde rekruttert intetanende kvinner inn i NXIVM. Mack skal ha kommet med lovnader til kvinnene om at dette var en selvhjelpsgruppe, mens de i virkeligheten ble rekruttert som sexslaver for gruppas leder.

Raniere solgte seg inn som en selvhjelpsguru til Hollywood-stjerner, og hans indre kjerne av «disipler» besto av skuespillere, velstående arvinger og sønnen til en tidligere meksikansk president.

Mack sa seg skyldig i saken et år etter at tiltalen ble kjent.

- Det siste året har vært selvransakende. Det har vært et år hvor jeg har kikket på hva jeg har drevet med de fire siste årene. Gjennom det hele trodde jeg på Ranieres intensjon om å hjelpe folk. Jeg tok feil, sa hun i retten, ifølge Fox og New York Daily News.

Dommen har imidlertid ikke kommet ennå. Den skulle egentlig ha falt i september i fjor, men er utsatt på ubestemt tid. I oktober i år ble Keith Raniere dømt til hele 120 år i fengsel for sin rolle i kulten, noe som ikke lover spesielt godt for Mack.

Den tidligere skuespilleren risikerer alt fra 15 til 20 år i fengsel.

Mack spilte Chloe Sullivan i «Smallville» fra 2001 til det ble tatt av lufta i 2011, og er den skuespilleren som var med i flest episoder, om man ser bort fra Tom Welling, som spilte Clark Kent, bedre kjent som Supermann. Serien handlet om den unge Clark Kent i årene før han ble superhelt.

LES OGSÅ: Skaper full Trollet-forvirring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer